13 °C Athens, GR
27/10/2021

Ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Βασιλόπουλος ο νέος Πρόεδρος της Βασιλειάδας – Παραιτήθηκε ο Κώστας Κόντης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 9 / 2020 , 11:36 από adologala.gr

Ο Κώστας Κόντης παραιτήθηκε από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή.

Νέος πρόεδρος του ιδρύματος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος.

Ο «Νέος Κόσμος» επεδίωξε να ζητήσει σχόλιο από τον κ. Κόντη, χωρίς επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία του κορονοϊού έπληξε πολύ σκληρά την «Βασιλειάδα».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 44 τρόφιμοι του εν λόγω γηροκομείου κατέληξαν ενώ τα κρούσματα ανήλθαν στα 206.

H «Βασιλειάδα» θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί από την ερχόμενη εβδομάδα και όπως είπε στο «Νέο Κόσμο», ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος περίπου 50 τρόφιμοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις της.

Οι θάνατοι, λόγω κορονοϊού, στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης ανέρχονται στους 135, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο «Νέος Κόσμος».

Μόνο την τελευταία εβδομάδα θρηνήσαμε τον θάνατο άλλων 33 Ελλήνων στη Μελβούρνη, λόγω κορονοϊού.

Τα περισσότερα κρούσματα (215) καταγράφηκαν στο ελληνικής ιδιοκτησίας γηροκομείο Epping Gardens Aged Care με 35 νεκρούς, πολλοί από τους οποίους είναι ελληνικής καταγωγής.

Στο γηροκομείο της Κυπριακής Κοινότητας Βορείων Προαστίων τα κρούσματα ανέρχονται στα 70 και οι θάνατοι στους έντεκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, συνολικά οι θάνατοι των Ελλήνων της πόλης μας την Τετάρτη ανέρχονταν στους 135.

Για τους θανάτους στην «Βασιλειάδα» αλλά και στο Epping Gardens Aged Care (όπου επίσης πέθαναν πολλοί ομογενείς) διεξάγεται ιατροδικαστική έρευνα και ήδη έχουν καταθέσει αρκετοί ομογενείς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Μακάριος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι και σύμπας ο ευαγής κλήρος με πόνο ψυχής εύχονται και προσεύχονται για την εξ ύψους παρηγορία και ενδωνάμωση όλων των αδελφών μας, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ με συντριβή καρδίας μνημονεύουν τα ονόματα όλων των κεκοιμημένων αδελφών μας που φιλοξενήθηκαν στο Ίδρυμά “Βασιλειάδα” στη Βικτώρια.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπός μας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές, τους αρμοδίους Υπουργούς και τους λοιπούς υπευθύνους και όλοι μαζί, με την βοήθεια και τις προσευχές των πιστών ανθρώπων μας, θα προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της “Βασιλειάδος” στη Βικτώρια κ. Κωνσταντίνος Κόντης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου. Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε την ευχαριστία του για την πολυετή ευδόκιμη προσφορά του κ. Κόντη και των συνεργατών του στη “Βασιλειάδα”, απεδέχθη την παραίτησή του από την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, διορίζοντας ως νέο Πρόεδρο της “Βασιλειάδος” τον πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιο Βασιλόπουλο, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ-κόουτ. Παράλληλα προέτρεψε τον κ. Κόντη να παραμείνει ως απλό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες πρακτικές και νομικές εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης εκτιμά τις εκφράσεις απολογίας από τους αρμόδιους Υπουργούς, λόγω του ότι εν μέρει η προσπάθεια της αναχαίτησης της πανδημίας σε συγκεκριμένες υπηρεσίες μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων στην Βικτώρια, όσο και της υποστήριξης προς αυτές, δεν είχαν τόσο καλά αποτελέσματα όσο ήλπιζαν οι ανθρωποι.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ίδρυμα “Βασιλειάδα” στη Βικτώρια ήδη από την 6η Αυγούστου 2020 επέστρεψε στην δική του διοίκηση. Τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και οι συντελεστές του Ιδρύματος, χαιρετίζουν με χαρά τις οικογένειες των ανθρώπων που επιθυμούν και επιμένουν να επιστρέψουν οι οικείοι τους στη “Βασιλειάδα”, αναγνωρίζοντας την μέχρι τώρα προσφορά του Ιδρύματος την κοινωνία και παράλληλα δείχνοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό στην τοπική Εκκλησία».

neoskosmos.comaa

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα παραλάβει 3.000.000 δόσεις του εμβολίου για τον Covid-19 – Πρώτη παράδοση τον Δεκέμβριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 8 / 2020 , 14:45 από adologala.gr «Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο» για τον κορονοϊό, σημείωσε το πρωί, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η αναφορά του […]

Πρόστιμα σε ναούς: 1500€ σε Ναό της Μητρoπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 12 / 2020 , 8:50 από news_room Δεν είναι ο κοονοϊός, δεν είναι τα μέτρα είναι η οικονομική δυσχέρεια που έχει επέλθει σε πολλούς ναούς και μητροπόλεις που δεν έχουν να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα και βρίσκονται τώρα και αντιμέτωποι με καταγγελίες που σκοπό έχουν […]

Pin It on Pinterest