13 °C Athens, GR
02/12/2022

Τελευταια Νέα
Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη Αθήνα: Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφίες) Νέα Υόρκη: Ο ανεπανάληπτος χριστουγεννιάτικος στολισμός του Dyker Heights (Φωτογραφίες) Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Ο πρώην Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου με την εντυπωσιακή φωταγώγηση του Δέντρου στο ΚΠΙΣΝ Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Όλα στο Φως» για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στην Ι.Μ. Βεροίας ΗΠΑ: Ο Τζ. Μπάιντεν υποδέχθηκε τον Μακρόν – Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από κοινού Το Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο επισκέφθηκε ο νέος Προϊστάμενος του Αγ. Νικολάου Βαλτιμόρης, π. Γεώργιος Οικονόμου Για το έργο της Εκκλησίας στον τομέα των ασυνόδευτων προσφύγων ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς 17 Δεκεμβρίου το Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου – Το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου Η εορτή του Αγίου Ανδρέου στην Αδελαΐδα, με χειροτονίες Διακόνου και Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συνεχίζουμε εδώ στην Πόλη του Κωνσταντίνου ενωμένοι, με σθένος και ελπίδα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 9 / 2020 , 20:21 από

Πατριαρχική χοροστασία στον Ι. Ναό Γενεθλίων της Θεοτόκου Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου

“Συνεχίζομεν εδώ εις την Πόλιν του Κωνσταντίνου ηνωμένοι, με σθένος και ελπίδα, βέβαιοι ότι ο Χριστός είναι μαζί μας και θα στηρίζη την Εκκλησίαν του μέχρι της συντελείας του αιώνος”, τόνισε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά τη χοροστασία του της Κυριακής, 13 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Γενεθλίων της Θεοτόκου Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου.

Με αφορμή την πρόσφατη πανήγυρη του Ι. Ναού ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η Εκκλησία στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και επισήμανε ότι “η εικών της Θεομήτορος με τον Χριστόν εις τας αγκάλας της είναι το ζωτικόν κέντρον της Ορθοδόξου ευσεβείας και ολόκληρος η Χριστολογία της Εκκλησίας”.

“Την προστασίαν της Παναγίας επικαλούμεθα αδιαλείπτως κατά την συνεχιζομένην δύσκολον περίοδον της πανδημίας του νέου κορωνοιού Covid-19, ο οποίος εδημιούργησε τόσα προβλήματα εις την ζωήν των ατόμων και των κοινωνιών, προεκάλεσε τον θάνατον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, και εξακολουθεί να αναστατώνη την καθημερινότητά μας, την οικονομικήν δραστηριότητα, την παιδείαν, την εκκλησιαστικήν ζωήν. Έχομεν βεβαίαν την ελπίδα, ότι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, μεσιτεία της αχράντου Αυτού Μητρός, θα δώση εις τους ανθρώπους καρτερίαν, και θα φωτίση τους υπευθύνους να εύρουν το κατάλληλον εμβόλιον διά να αντιμετωπισθή η μάστιξ της πανδημίας”.

Ο Πατριάρχης ευλόγησε όλους όσοι εκκλησιάστηκαν “εις τον ιερόν τούτον τόπον, ηγιασμένον από την πίστιν, τας προσευχάς, τα δάκρυα, την μετάνοιαν και την αγάπην των προγόνων μας ενταύθα”, και ευχήθηκε η Παναγία να σκέπη και να ευλογεί τη ζωή και τα έργα όλων. 

Προηγουμένως τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ιστορία του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού, καθώς και εκπρόσωπος της εκκλησιαστικής Επιτροπής της Κοινότητας.

Εκκλησιάστηκαν Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την περιοχή του Διπλοκιονίου, παρέστησαν δε οι Εντιμ. κ. Nurhan Palakoğlu, εκπρόσωπος του δήμου του Beşiktaş, και κ. Murat Zeynel Ceylan, επί κεφαλής της Επιτροπής για τα Θρησκεύματα του πολιτικού κόμματος Iyi Parti.

“Δεν έχουμε σκοπό να ξεκληριστούμε και να φύγουμε από εδώ”

Το απόγευμα της Κυριακής ο Παναγιώτατος χοροστάτησε, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου της Κοινότητος Τόπκαπι, κατά τον Μ. Εσπερινό για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα κατά την οποία μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, και ο Πατριάρχης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο και για το “πείσμα της Ρωμηοσύνης, να μείνει εδώ διά παντός”.

“Πότε λίγοι, πότε πολλοί, «και μόνοι και μετά πολλών», σύμφωνα με τις περί ημάς συνθήκες και ανακατατάξεις, εμείς αντέχουμε, προσευχόμεθα και συνεχίζουμε”, είπε ο Παναγιώτατος και πρόσθεσε: 

“Έρχονται λυπηρά, έρχονται και τα θυμηδέστερα ενίοτε, είτε ούτως είτε άλλως εμείς αισιοδοξούμε και αγωνιζόμεθα. Ο άγιος Σηλυβρίας εδώ, ο άγιος Σασίμων στα Ταταύλα, ο άγιος Μυριοφύτου στον Βόσπορο, που ήμασταν σήμερα το πρωί, και ούτω καθ΄ εξής. Ο καθένας στο μετερίζι του και όλοι μαζί στο Πατριαρχείο, και γύρω από το Πατριαρχείο μας, που είναι η Μητέρα Εκκλησία, το Ιερόν μας Κέντρον. Tο κέντρο όχι μόνο των ολίγων Ρωμηών που είμαστε εδώ στην Πόλη, αλλά το Ιερόν Κέντρον των απανταχού Ορθοδόξων. Είναι η πρωτόθρονη Εκκλησία το Πατριαρχείο μας και εδώ έχουν την αναφορά τους όλες οι Μητροπόλεις και οι Αρχιεπισκοπές που υπάγονται στη δικαιοδοσία του, καθώς και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, που είναι πνευματικές θυγατέρες και αναδενδράδες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και άλλες αδελφές Εκκλησίες στρέφουν τα βλέμματά τους και αναφέρονται εδώ όταν χρειάζονται τη λύση κάποιου εσωτερικού προβλήματός τους. Και όταν πρόκειται να γίνει πανορθόδοξος συγκέντρωσις, αυτός που θα την συγκαλέσει και αυτός που θα προεδρεύσει είναι πάντοτε ο Κωνσταντινουπόλεως”. 

Και ο Παναγιώτατος επανέλαβε:

“Δεν έχουμε σκοπό να ξεκληριστούμε και να φύγουμε από εδώ. Εις πείσμα πολλών και διαφόρων που θα το ήθελαν και θα το ευχόντουσαν, εμείς μένουμε ριζωμένοι εδώ διότι οι ρίζες μας είναι πάρα πολύ βαθιές”.

Στη συνέχεια τελέσθηκε κατά παλαιό έθος ιερά αγρυπνία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, και με την παρουσία πιστών από την περιοχή. 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη Σαουδική Αραβία

Συναντήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη Σαουδική Αραβία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 5 / 2022 , 13:53 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου πραγματοποίησε ομιλία  στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Συνάντηση για την Προώθηση Κοινών Αξιών μεταξύ των πιστών των Θρησκειών”, συναντήθηκε την Τετάρτη, 11 Μαΐου […]

ΙΝΔΙΚΤΟΣ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-2022-ΕΟΡΤΗ (1)

Η εορτή της Ινδίκτου στο Φανάρι – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 9 / 2022 , 5:22 από news_room Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, εορτάστηκε την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2022, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αρχή της Ινδίκτου – η εκκλησιαστική πρωτοχρονιά – και η Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, […]

Pin It on Pinterest