29 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

Επίσημη τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την ένταξη τεσσάρων νέων Αγίων στο εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 9 / 2020 , 21:55 από

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της τελετής υπογραφής των Πατριαρχικών και Συνοδικών Πράξεων εντάξεως τεσσάρων νέων Αγίων στο εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 31 Αυγούστου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ανέγνωσε τις Πατριαρχικές και Συνοδικές Πράξεις Αγιοκατατάξεως των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων, Μοναχού Δανιήλ Κατουνακιώτη, Μοναχού Ιωσήφ Ησυχαστή και Ιερομονάχου Εφραίμ Κατουνακιώτη, καθώς και του Μητροπολίτου Εδέσσης και Πέλλης Καλλινίκου, και ακολούθως ο Παναγιώτατος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς υπέγραψαν τις Πράξεις αυτές στον οικείο Κώδικα του Πατριαρχείου.

Ακροάσεις

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

  • Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για την επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”, καθώς και για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ και τις πρωτοβουλίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την ανακούφιση όλων όσοι έχουν νοσήσει από το νέο κορωνοϊό. 
  • Τον Πανοσιολ. Τριτεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων κ. Αλέξανδρο, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά του.
  • Τον Εξοχ. κ. Svetoslav Yurash, μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, μαζί με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Σοφία Yurash, οι οποίοι παρουσίασαν στον Παναγιώτατο τον νεοφώτιστο υιό τους, Βαρθολομαίο-Ελπιδοφόρο, ζητώντας την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία. Κατά την βάπτιση, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο Παναγιώτατος εκπροσωπήθηκε από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Χαράλαμπο Nichev, υπεύθυνο για την Ουκρανική Κοινότητα της Πόλεως. Ο Πατριάρχης ευλόγησε το νεοφώτιστο νήπιο και συνεχάρη τους ευσεβείς γονείς. 
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ι.Ναό Αγίου Δημητρίου Ξηροκρήνης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 11 / 2020 , 18:06 από Την συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας προς τους σεισμοπλήκτους της Σμύρνης και της Σάμου εξέφρασε για άλλη μία φορά ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά την Θεία Λειτουργία κατά την οποία χοροστάτησε, την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020, […]

Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 16:37 από news_room Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι Το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου. Κατά την παράδοση, […]

Pin It on Pinterest