20 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Ανανέωση του στόλου με 300 Λεωφορεία και 655 προσλήψεις στον ΟΑΣΑ με fast track διαδικασίες – Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 8 / 2020 , 16:23 από

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει μέτρα για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.

Η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε 655 προσλήψεις, σε ειδικότητες αιχμής, με fast track διαδικασίες αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Επίσης, θα μπορεί πλέον να προμηθευτεί 300 σύγχρονα λεωφορεία, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing, καθώς και να ενισχύσει το στόλο των αστικών λεωφορείων με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση μέσω σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ.

Η ΠΝΠ δίνει επίσης τη δυνατότητα στον ΟΑΣΘ να επιταχύνει τις διαδικασίες που σχετίζονται με την επάρκεια και τη συντήρηση του στόλου του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Βασικός στόχος της ΠΝΠ είναι να αυξηθεί περαιτέρω η συχνότητα των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο άρθρο της ΠΝΠ προβλέπει ότι κατά τους επόμενους μήνες ο ΟΑΣΑ μπορεί να προχωρά στη σύναψη συμβάσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου, μίσθωσης λεωφορείων και παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης σε επαγγελματίες οδηγούς. Οι συμβάσεις θεωρούνται κατεπείγουσας ανάγκης και με την πρόσκληση σε διαπραγμάτευση θα καθορίζεται και η χρονική τους διάρκεια.

Το δεύτερο άρθρο αφορά στη στελέχωση των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω COVID-19. Συγκεκριμένα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις ειδικότητες: ΔΕ ή ΤΕ Οδηγών, ΔΕ ή ΤΕ Μηχανοδηγών, ΔΕ ή ΤΕ Τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών από τις εταιρείες ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Οι προσλήψεις θα γίνουν με ευθύνη των οικείων φορέων, αλλά με κριτήρια και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν σε δοκιμαστική υπηρεσία των προσληφθέντων με αποδοχές για ένα έτος, μέχρι την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Το τρίτο άρθρο της ΠΝΠ για την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΘ κατά τους επόμενους μήνες να συνάπτει συμβάσεις που σχετίζονται με τη συντήρηση και τη διασφάλιση επάρκειας του στόλου λεωφορείων του.

Η ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Παρουσία του Υπουργού Αμύνης τα Θεοφάνεια στην Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 1 / 2026 , 14:07 από news_room Στην ακριτική Φλώρινα, παρευρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων & τον Αγιασμό των Υδάτων 2026 όπου τελέστηκε στον ποταμό Σακουλέβα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίο. Ο Υπουργός Αμύνης στην ανάρτηση του στο Χ έυχεται το ” Χρόνια πολλά για […]

Την Εθνική Πινακοθήκη Επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Την Εθνική Πινακοθήκη Επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 1:41 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα την Εθνική Πινακοθήκη, συνοδευόμενη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Ξεναγήθηκε στους χώρους της Εθνικής Πινακοθήκης και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση […]