11 °C Athens, GR
08/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ)

8 Αυγούστου – Μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού Αρχιεπισκόπου Κυζίκου (813μ.Χ)

Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στην Κύζικο.Ήτανε υπόδειγμα Χριστιανού.Την ψυχή του την χαρακτήριζε φλογερή αγάπη για το συνάνθρωπο,σταθερή αφοσίωση στη Χριστιανική πίστη,ανεξικακία,για τις κακότητες της μικροψυχίας.

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 8 / 2020 , 16:34 από

NewsRoom 16:27:41

Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στην Κύζικο.Ήτανε υπόδειγμα Χριστιανού.Την ψυχή του την χαρακτήριζε φλογερή αγάπη για το συνάνθρωπο,σταθερή αφοσίωση στη Χριστιανική πίστη,ανεξικακία,για τις κακότητες της μικροψυχίας.
Για το Σεβασμό του πρός τις άγιες εικόνες δεινοπάθησε.Τον έσερναν εξόριστο από τόπο σε τόπο.Τον προσβάλλανε ποικιλότροπαΤον πέθαιναν καθημερινά.
Τι κέρδισαν οι εικονομάχοι; Αυξήσανε κατά μίαν εικόνα τις Εικόνες των Αγίων.Τις αυξήσανε με την αξιοσέβαστη εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού,του αρχιεπισκόπου Κυζίκου.
Ο Χριστός φωτοστεφανώνει τον Άγιο.Η Παναγία τον παινεύει.Οι Άγγελοι τον υμνούν.Οι αιώνες τον δοξάζουν.
Άγιε Αιμιλιανέ,όλοι οι φιλάνθρωποι ανηφορίζουν στο Γολγοθά τους.Βοήθα τους να δικαιωθούν.Βοήθα κι εμάς να βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο,που μας χάραξε ο Κύριος.

Μεγαλυνάριο του Αγίου Αιμιλιανού Αρχιεπισκόπου Κυζίκου :

Χαίρε,της Κυζίκου μέγας αστήρ,
πάλης καλλινίκου
δαφνηφόρος,στερρός ανήρ,
Χριστού το θείον σέλας,
εικόνων μέγα σέβας,
οσφύς της Εκκλησίας
ώ Αιμιλιανέ.

  • Τη ίδια ήμερα του Αγίου Μύρωνος επισκόπου Κρήτης του θαυματουργού.
  • Του οσίου πατρός ημών Θεοδοσίου ηγουμένου Ορόβων.
  • Των αγίων μαρτύρων Ελευθερίου,Λεωνίδου και των νηπίων των δια πυρός τελειωθέντων.
  • Οι άγιοι δέκα όσιοι και ασκηταί οι εξ Αιγύπτου εν ειρήνη τελειούνται.
  • Οι άγιοι δύο μάρτυρες εκ Τύρου κατά γης συρόμενοι τελειούται.
  • Ο άγιος μάρτυς Στυράκιος ξίφει τελειούται.
  • Ο άγιος νεομάρτυς Αναστάσιος ο Βούλγαρης βασάνους υποστάς τελειούται(Θεσ/νίκη 1794 μ.Χ)
  • Ο άγιος νεομάρτυς Τριαντάφυλλος ο εκ Ζαγοράς μαρτυρήσας τελειούται (Κων/πολις 1688 μ.Χ)
  • Του οσίου Γρηγορίου Ζωγράφου του εν τω Σεκλαίω Ρώσου.

Μεταφορά από το βιβλίο του Γιώργη Κρόκου Αθήνα 1992 τόμος Β΄

Σχετικά Άρθρα

Μνήμη του Αγίου Τριφυλλίου, Επισκόπου Λήδρας – 13 Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 6 / 2020 , 12:25 από Σήμερα εορτάζουμε την απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής. Επίσης, εορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου Τριφυλλίου, επισκόπου Λήδρας, και της Μάρτυρος Ακυλίνης. Ο Άγιος Τριφύλλιος ήταν επίσκοπος της Λευκωσίας τον 4ο αιώνα μ.Χ. Μετά από τη μόρφωση που πήρε στα δύο πνευματικά τότε κέντρα του νησιού, […]

Μνήμη του Οσίου Αλεξίου, του Ανθρώπου του Θεού – 17 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 3 / 2021 , 0:45 από news_room Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, όπως παραμένει στη συνείδηση των πιστών εντός της Εκκλησίας. Γεννήθηκε στη Ρώμη κατά τους χρόνους των διαδόχων του Μ. Θεοδοσίου. Οι γονείς του ήσαν πιστοί και ενάρετοι άνθρωποι, διέθεταν μεγάλη περιουσία, […]