22 °C Athens, GR
04/10/2022

Τελευταια Νέα
Ανακοινωθέν για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκινά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Music Escapades: Τριήμερο αφιέρωμα στην σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή με δωρεάν είσοδο στο ΚΠΙΣΝ Αυστραλίας Μακάριος: «Η αγάπη μάς οδηγεί στο φως, το μίσος μάς οδηγεί στο σκοτάδι και στη φθορά» Τα εγκαίνια του νέου διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Εκ Βαθέων» τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ Αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων στην Πατριαρχική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος» Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Παρουσία πλήθους κόσμου η Στρατιωτική Παρέλαση για την 62η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι και οι οικονομικές κρίσεις, οι βασικοί λόγοι για την ευρεία επισιτιστική κρίση Ο Υπουργός Εσωτερικών για την επέτειο της ανεξαρτησίας της 1ης Οκτωβρίου στην ομογένεια των ΗΠΑ

8 Αυγούστου – Μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού Αρχιεπισκόπου Κυζίκου (813μ.Χ)

Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στην Κύζικο.Ήτανε υπόδειγμα Χριστιανού.Την ψυχή του την χαρακτήριζε φλογερή αγάπη για το συνάνθρωπο,σταθερή αφοσίωση στη Χριστιανική πίστη,ανεξικακία,για τις κακότητες της μικροψυχίας.

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 8 / 2020 , 16:34 από

NewsRoom 16:27:41

Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στην Κύζικο.Ήτανε υπόδειγμα Χριστιανού.Την ψυχή του την χαρακτήριζε φλογερή αγάπη για το συνάνθρωπο,σταθερή αφοσίωση στη Χριστιανική πίστη,ανεξικακία,για τις κακότητες της μικροψυχίας.
Για το Σεβασμό του πρός τις άγιες εικόνες δεινοπάθησε.Τον έσερναν εξόριστο από τόπο σε τόπο.Τον προσβάλλανε ποικιλότροπαΤον πέθαιναν καθημερινά.
Τι κέρδισαν οι εικονομάχοι; Αυξήσανε κατά μίαν εικόνα τις Εικόνες των Αγίων.Τις αυξήσανε με την αξιοσέβαστη εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού,του αρχιεπισκόπου Κυζίκου.
Ο Χριστός φωτοστεφανώνει τον Άγιο.Η Παναγία τον παινεύει.Οι Άγγελοι τον υμνούν.Οι αιώνες τον δοξάζουν.
Άγιε Αιμιλιανέ,όλοι οι φιλάνθρωποι ανηφορίζουν στο Γολγοθά τους.Βοήθα τους να δικαιωθούν.Βοήθα κι εμάς να βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο,που μας χάραξε ο Κύριος.

Μεγαλυνάριο του Αγίου Αιμιλιανού Αρχιεπισκόπου Κυζίκου :

Χαίρε,της Κυζίκου μέγας αστήρ,
πάλης καλλινίκου
δαφνηφόρος,στερρός ανήρ,
Χριστού το θείον σέλας,
εικόνων μέγα σέβας,
οσφύς της Εκκλησίας
ώ Αιμιλιανέ.

  • Τη ίδια ήμερα του Αγίου Μύρωνος επισκόπου Κρήτης του θαυματουργού.
  • Του οσίου πατρός ημών Θεοδοσίου ηγουμένου Ορόβων.
  • Των αγίων μαρτύρων Ελευθερίου,Λεωνίδου και των νηπίων των δια πυρός τελειωθέντων.
  • Οι άγιοι δέκα όσιοι και ασκηταί οι εξ Αιγύπτου εν ειρήνη τελειούνται.
  • Οι άγιοι δύο μάρτυρες εκ Τύρου κατά γης συρόμενοι τελειούται.
  • Ο άγιος μάρτυς Στυράκιος ξίφει τελειούται.
  • Ο άγιος νεομάρτυς Αναστάσιος ο Βούλγαρης βασάνους υποστάς τελειούται(Θεσ/νίκη 1794 μ.Χ)
  • Ο άγιος νεομάρτυς Τριαντάφυλλος ο εκ Ζαγοράς μαρτυρήσας τελειούται (Κων/πολις 1688 μ.Χ)
  • Του οσίου Γρηγορίου Ζωγράφου του εν τω Σεκλαίω Ρώσου.

Μεταφορά από το βιβλίο του Γιώργη Κρόκου Αθήνα 1992 τόμος Β΄

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά – 18 Οκτωβρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 10 / 2020 , 18:46 από Σήμερα τιμάται από την Εκκλησία η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, συγγραφέα του ομώνυμου Ιερού Ευαγγελίου, αλλά και του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων, δηλαδή δύο από τα 27 κανονικά βιβλία της Καινής Διαθήκης. Καταγόμενος από το […]

Μνήμη των αγίων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης – 21 Μαΐου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 5 / 2021 , 16:35 από news_room Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η Αγία Ελένη γεννήθηκε στο Δρέπανο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας. Ήταν ταπεινής καταγωγής, κόρη πανδοχέως. Έδειξε την ευσέβειά της με πολλές ευεργεσίες […]

Pin It on Pinterest