27 °C Athens, GR
25/09/2021

Τελευταια Νέα
Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συγχαίρει τους αθλητές Γ. Αντετοκούνμπο & Εμ. Καραλή Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά στην Ι.Α.Α. Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο O νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ στο Φανάρι Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωταθλητή στο BodyBuilding στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μάικ Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου & ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη

8 Αυγούστου – Μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού Αρχιεπισκόπου Κυζίκου (813μ.Χ)

Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στην Κύζικο.Ήτανε υπόδειγμα Χριστιανού.Την ψυχή του την χαρακτήριζε φλογερή αγάπη για το συνάνθρωπο,σταθερή αφοσίωση στη Χριστιανική πίστη,ανεξικακία,για τις κακότητες της μικροψυχίας.

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 8 / 2020 , 16:34 από adologala.gr

NewsRoom 16:27:41

Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στην Κύζικο.Ήτανε υπόδειγμα Χριστιανού.Την ψυχή του την χαρακτήριζε φλογερή αγάπη για το συνάνθρωπο,σταθερή αφοσίωση στη Χριστιανική πίστη,ανεξικακία,για τις κακότητες της μικροψυχίας.
Για το Σεβασμό του πρός τις άγιες εικόνες δεινοπάθησε.Τον έσερναν εξόριστο από τόπο σε τόπο.Τον προσβάλλανε ποικιλότροπαΤον πέθαιναν καθημερινά.
Τι κέρδισαν οι εικονομάχοι; Αυξήσανε κατά μίαν εικόνα τις Εικόνες των Αγίων.Τις αυξήσανε με την αξιοσέβαστη εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού,του αρχιεπισκόπου Κυζίκου.
Ο Χριστός φωτοστεφανώνει τον Άγιο.Η Παναγία τον παινεύει.Οι Άγγελοι τον υμνούν.Οι αιώνες τον δοξάζουν.
Άγιε Αιμιλιανέ,όλοι οι φιλάνθρωποι ανηφορίζουν στο Γολγοθά τους.Βοήθα τους να δικαιωθούν.Βοήθα κι εμάς να βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο,που μας χάραξε ο Κύριος.

Μεγαλυνάριο του Αγίου Αιμιλιανού Αρχιεπισκόπου Κυζίκου :

Χαίρε,της Κυζίκου μέγας αστήρ,
πάλης καλλινίκου
δαφνηφόρος,στερρός ανήρ,
Χριστού το θείον σέλας,
εικόνων μέγα σέβας,
οσφύς της Εκκλησίας
ώ Αιμιλιανέ.

  • Τη ίδια ήμερα του Αγίου Μύρωνος επισκόπου Κρήτης του θαυματουργού.
  • Του οσίου πατρός ημών Θεοδοσίου ηγουμένου Ορόβων.
  • Των αγίων μαρτύρων Ελευθερίου,Λεωνίδου και των νηπίων των δια πυρός τελειωθέντων.
  • Οι άγιοι δέκα όσιοι και ασκηταί οι εξ Αιγύπτου εν ειρήνη τελειούνται.
  • Οι άγιοι δύο μάρτυρες εκ Τύρου κατά γης συρόμενοι τελειούται.
  • Ο άγιος μάρτυς Στυράκιος ξίφει τελειούται.
  • Ο άγιος νεομάρτυς Αναστάσιος ο Βούλγαρης βασάνους υποστάς τελειούται(Θεσ/νίκη 1794 μ.Χ)
  • Ο άγιος νεομάρτυς Τριαντάφυλλος ο εκ Ζαγοράς μαρτυρήσας τελειούται (Κων/πολις 1688 μ.Χ)
  • Του οσίου Γρηγορίου Ζωγράφου του εν τω Σεκλαίω Ρώσου.

Μεταφορά από το βιβλίο του Γιώργη Κρόκου Αθήνα 1992 τόμος Β΄

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

9 Νοεμβρίου – Ιερά Μνήμη του Aγίου Νεκταρίου, Eπισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 11 / 2020 , 15:55 από adologala.gr Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, των μαρτύρων Ονησιφόρου και Πορφυρίου, των οσίων Ματρώνης και Θεοκτίστης και Συμεών του μεταφραστού. Ο Άγιος Νεκτάριος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1846 στη Σηλυβρία της Ανατολικής […]

13 Αυγούστου - Ιερά Μνήμη της Αγίας Ξένης(Βυζαντινά Χρόνια)

13 Αυγούστου – Ιερά Μνήμη της Αγίας Ξένης(Βυζαντινά Χρόνια)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 8 / 2020 , 16:58 από adologala.gr NewsRoom 14:35:38 Η βασίλισσα Ειρήνη έχτισε «εκ θεμελίων»το μοναστήρι του Παντοκράτορα.Η Ειρήνη,αν και βασίλισσα,προτιμούσε από τον επίγειο θρόνο της,το φτωχό σκαμνί του μοναστηριού.Μα δεν έμενε μόνο στο μοναστήρι.Προτίμησε τη φιλανθρωπική δράση,χωρίς να παραμελεί και τη μονή.Ίδρυσε άσυλα πόνου,άσυλα γερατειών,φτωχών,ορφανών.Οικοδόμησε […]

Pin It on Pinterest