15 °C Athens, GR
20/10/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδας Στην Μουκόμπα συνεχίζει την Ιεραποστολική του Περιοδεία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αγιασμός Ενάρξεως Μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα Μόρφου Νεόφυτος: «Φίλοι στον Ουρανό και στη Γή» – Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία 3 Ιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Η Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια της Έδεσσας Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ προτρέπει την ευθύνη, την ελπίδα και την αλληλεγγύη στο μήνυμα της Κυριακής των Ρουμάνων Μεταναστών

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ προτρέπει την ευθύνη, την ελπίδα και την αλληλεγγύη στο μήνυμα της Κυριακής των Ρουμάνων Μεταναστών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 8 / 2020 , 16:24 από adologala.gr

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ.Δανιήλ έστειλε ένα μήνυμα για την Κυριακή των Ρουμάνων Μεταναστών, το οποίο θα αναγνωσθεί φέτος στις 16 Αυγούστου.

Η Κυριακή των Ρουμάνων Μεταναστών γιορτάζεται στο Ρουμανικό Πατριαρχείο την πρώτη Κυριακή μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ευθύνη, ελπίδα και αλληλεγγύη σε περιόδους πανδημίας: Πλήρες κείμενο

Το έτος 2020 ανακηρύχθηκε από την Ιερή Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας ως το επίσημο έτος της ποιμαντικής φροντίδας των γονέων και των παιδιών και το εορταστικό έτος των Ορθόδοξων Φιλανθρωπικών Ρουμάνων στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας. Αυτά τα δύο θέματα, επίσημα και αναμνηστικά, επισημαίνουν δύο συντεταγμένες με μεγάλη σημασία στην εκκλησιαστική ζωή και δραστηριότητα.

Η ανακήρυξη του 2020 ως το επίσημο έτος της ποιμαντικής φροντίδας των γονέων και των παιδιών στοχεύει στην προώθηση βιβλικών και πατερικών ορόσημων σχετικά με την ποιμαντική φροντίδα γονέων και παιδιών, καθώς και το χριστιανικό οικογενειακό μοντέλο, καθώς και να τονίσει τον ρόλο της χριστιανικής παιδαγωγικής στη σύγχρονη κοινωνία , προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο πολλαπλών ποιμενικών προκλήσεων, η εκκλησία έχει την ευθύνη να εντοπίσει και να εφαρμόσει λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τη χριστιανική οικογένεια γενικά.

Η χριστιανική οικογένεια κατείχε πάντα μια κεντρική θέση στην ορθόδοξη διδασκαλία μας, αντιπροσωπεύοντας το πιο πολύτιμο οικείο περιβάλλον για την καλλιέργεια συζυγικής, γονικής, φιλικής και αδελφικής αγάπης. Είναι μια ευλογία και μια εικόνα της αγάπης του Θεού για την ανθρωπότητα, ένας ιερός χώρος του έργου της χάρης της Αγίας Τριάδας προσανατολισμένης προς τη ζωή και την αιώνια αγάπη.

Στην οικογένεια, η σχέση μεταξύ παιδιών και γονέων γίνεται κατανοητή ειδικά από την άποψη της σχέσης του ανθρώπου με τον Θεό. Τα παιδιά δεν γεννιούνται μόνο για τη γήινη ζωή, αλλά επίσης γεννιούνται για να γίνουν, μέσω του Βαπτίσματος, γιοι και κόρες του Θεού με χάρη (Ιωάννης 1: 12-13) και να αποκτήσουν αιώνια ζωή στη Βασιλεία της αγάπης της Αγίας Τριάδας.

Η πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, μέσω της ταυτόχρονης καλλιέργειας ελευθερίας και ευθύνης, είναι απαραίτητη στην ανθρώπινη κοινωνία. Το Ιερό Ευαγγέλιο και η Εκκλησιαστική Παράδοση τονίζουν τη σημασία της σύνδεσης μεταξύ της πνευματικής ζωής και της κοινωνικής δραστηριότητας του ανθρώπου, μεταξύ προσευχής και δράσης, μεταξύ αφοσίωσης και γενναιοδωρίας, μεταξύ της Θείας Λειτουργίας και της Φιλανθρωπίας.

Ζούμε σήμερα σε έναν κόσμο όπου ο υλιστικός ατομικισμός κάνει αισθητή την παρουσία του όλο και περισσότερο και οι άνθρωποι αναζητούν περισσότερο προσωρινό υλικό πλούτο παρά για τον πνευματικό πλούτο της πίστης και της γενναιοδωρίας.

Ταυτόχρονα, περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όσον αφορά την υγεία και την αξία της ζωής, στην οποία πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τη νέα επιδημία, η οποία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, μια εποχή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσευχή και αδελφική βοήθεια, εγγύτητα στο Θεό και πρακτική αλληλεγγύη.

Αυτή η περίοδος μας δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή στη γη και, επομένως, πόσο χρειάζεται να διατηρηθεί σε επαφή με τον Θεό, την Πηγή της γήινης ζωής και την αιώνια ουράνια ζωή. Επομένως, είναι απαραίτητο να μετατρέψουμε αυτήν την περίοδο ιατρικής κρίσης σε μια περίοδο ενίσχυσης της πίστης μας μέσω της προσευχής και της αύξησης της αγάπης μας για τους συνανθρώπους μας μέσω καλών έργων.

Ας διαφωτίσουμε τη ζωή μας μέσω της προσευχής, διαβάζοντας τις Αγίες Γραφές, με εξομολόγηση και συχνότερη κοινωνία, αλλά και από όλες τις καλές πράξεις, για να βοηθήσουμε τους άρρωστους, τους ηλικιωμένους και τους φτωχούς.

Σήμερα, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία συμβάλλει συστηματικά και ουσιαστικά στην ανακούφιση των δεινών των ανθρώπων, μέσω της λειτουργικής, πνευματικής και ποιμαντικής εργασίας, και μέσω του έργου κοινωνικής και φιλανθρωπικής βοήθειας.

Πολλές κατηγορίες μειονεκτούντων ατόμων, άρρωστων ατόμων, παιδιών από φτωχές και εξαρτώμενες οικογένειες ή με γονείς που εργάζονται σε άλλες χώρες, μεμονωμένοι ηλικιωμένοι που εγκαταλείπονται από τις οικογένειές τους, γυναίκες θύματα εμπορίας ανθρώπων ή θύματα ενδοοικογενειακής βίας, άτομα με αναπηρία, χρήστες ναρκωτικών ή Άλλοι τύποι εθισμών, άνεργοι, φτωχοί και άλλοι άνθρωποι, υποστηρίζονται μέσω πολλών προγραμμάτων και κοινωνικών προγραμμάτων που εκτελούνται στο επίπεδο του Ρουμανικού Πατριαρχείου.

Σε αυτά προστίθενται τόσο η θρησκευτική βοήθεια που παρέχονται από τους φιλανθρωπικούς ιερείς στις στρατιωτικές μονάδες, τους σωφρονιστές, τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιδρύματα, καθώς και την κοινωνική-φιλανθρωπική δραστηριότητα των εθελοντών από τις ενορίες.

Με την ευκαιρία της Κυριακής των Ρουμάνων Μεταναστών, συγχαίρουμε όλους τους ιεράρχες και τους υπηρέτες των Ρουμάνων Ορθόδοξων Αγίων Βωμών στο εξωτερικό για το ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο τους, για τη διατήρηση και καλλιέργεια της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, της ρουμανικής πνευματικότητας και ταυτότητας, ιεροκήρυκες φιλανθρωπίας και κοινωνίας, και φιλανθρωπικοί πατέρες όσων έχουν ανάγκη.

Εκφράζουμε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν τις ποιμαντικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικο-φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, καθώς και σε όλους τους φιλανθρωπικούς ή γενναιόδωρους Ορθόδοξους Ρουμάνους.

Τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν με μεγάλο ζήλο και χαρά το γενναιόδωρο και χρήσιμο έργο τους, για τη δόξα της Αγίας Τριάδας και προς όφελος του ρουμανικού λαού.

Με μεγάλη εκτίμηση και πατρική ευλογία,

† Δανιήλ
Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Basilica.ro / Mircea Florescu

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ προτρέπει την ευθύνη, την ελπίδα και την αλληλεγγύη στο μήνυμα της Κυριακής των Ρουμάνων Μεταναστών

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας - Adologala.gr nea eidiseis ekklisia tis rosias iera synodos ekklisias rosias patriarxeio patriarxis kyrilos

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 23:06 από news_room Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας – Adologala.gr Υπό την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου συνεδρίασε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 μέσω τηλεδιασκέψεως η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Προκαθήμενος της […]

Τηλεφωνική Επικοινωνία Πατριάρχη Ρωσίας κ.κ. Κυρίλλου με τον νέο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 2:24 από news_room Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πατριάρχη Σερβίας είχε ο προκαθήμενος της Ρωσίας Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος όπως αναφέρει η επίσημη δήλωση του Πατριαρχείου της Ρωσίας στις 18 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Πατριάρχη […]

Pin It on Pinterest