19 °C Athens, GR
07/10/2022

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βούρμπιανης: “Ο “τουρκικός” κορωνοϊός δεν θα περάσει”

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 8 / 2020 , 20:08 από

“Η Ελλάδα θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει, θα γράψει καινούργιες σελίδες δόξας και εθνικού μεγαλείου”, τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, μιλώντας μετά τη επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες οπλίτες και αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού κατά την περίοδο 1946-1949 στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βούρμπιανης, την Κυριακή 30 Αυγούτου 2020.

“Έχουμε τον «τουρκικό» κορωνοϊό. Ο κορωνοϊός, που μαστίζει τώρα τη χώρα θα περάσει κάποια στιγμή. Ο «τουρκικός», όμως, κορωνοϊός δεν θα περάσει. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, όπως και της Μονής της Χώρας, σε τζαμί από το νεοσουλτάνο Ερντογάν, που ονειρεύεται την Οθωμανική αυτοκρατορία και οι προκλητικές ενέργειες της γείτονος να αμφισβητεί την εδαφική μας κυριαρχία και τις συνθήκες της Λωζάνης, ένωσε τους Έλληνες. Μακάρι αυτή η ενότητα να διατηρηθεί” – πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ανδρέας συμπλήρωσε: “Η νέα γενιά των αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας και των αεροπόρων μας δίνει πολλές ελπίδες”.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κονίτσης υπογράμμισε: “Θα συνεχίσουμε να τελούμε το μνημόσυνο, που απαξιώνει και δεν τιμά η πολιτεία, να καταθέτουμε ένα απέριττο στεφάνι στη μνήμη των ηρωικών αξιωματικών και οπλιτών και να καίμε λίγο ευωδιαστό λιβάνι, που θα δείχνει ότι, όπως το θυμίαμα, έτσι και οι προσευχές μας θα κατευθύνονται στο δρόμο του Θεού”.

Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων.

Να αναφερθεί ότι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αθήνας αντιστράτηγος ε. α. Σταύρος Κουτρής.

Επίσης παραβρέθηκαν ο βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Αντώνης Μυλωνάκης, πρώην βουλευτές, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικού Στρατού Ιωαννίνων συνταγματάρχης ε.α. Δημήτριος Καλησπεράτης κ. ά.

Τέλος να σημειωθεί ότι τελέστηκαν τρισάγια από τους απόστρατους στο κοιμητήριο της Πυρσόγιαννης, όπου βρίσκονται οι τάφοι των αξιωματικών, στρατιωτών και αστυνομικών, που έπεσαν εκείνη τη μαύρη για την Ελλάδα περίοδο, καθώς και στο Μαυσωλείο Κονίτσης, στα οποία παρέστη ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας.

 

Πηγή:Makeleio.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εγκύκλιος Πάσχα 2022 του Μητροπολίτη Εδέσσης κ.κ. Ιωήλ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 4 / 2022 , 11:35 από news_room ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΣΧΑ Προς τον ευσεβή Κλήρο και τον ευλαβή λαό της καθ᾿ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Αδελφοί και Πατέρες, Χριστός Ανέστη! Ημέρα τής Αναστάσεως τού Χριστού σήμερα. Είναι πανήγυρις πανηγύρεων. Πιο μεγάλη απ᾿ όλες τις γιορτές όλων των Αγίων […]

Το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 6 / 2021 , 20:28 από news_room Την πρώτη ποιμαντική περιοδεία, για το φετινό καλοκαίρι, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομος κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 19-21 Ιουνίου 2021. Το Σάββατο των Ψυχών 19 Ιουνίου 2021 το πρωί, […]

Pin It on Pinterest