34 °C Athens, GR
18/09/2021

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για τις φωτιές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 8 / 2020 , 18:58 από adologala.gr

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές εν Κυρίων.

Όλοι γνωρίζουμε οδυνηρά την καταστροφή που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια που καίγονται κυριολεκτικά από το ένα άκρο του κράτους στο άλλο. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 600 πυρκαγιές που έχουν καταναλώσει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, κατέστρεψαν αμέτρητες κατασκευές, και έχουν επίσης δυστυχώς οδηγήσει σε απώλεια ζωών.

Αυτή είναι μια εποχή που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να γνωρίζουμε αυτά τα σημάδια από τον Θεό – την πανδημία Coronavirus, τις πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές – όλα υπενθυμίζουν απογοητευτικά ότι η εστίασή μας δεν πρέπει να είναι σε κοσμικά, φευγαλέα θέματα. Αντίθετα, πρέπει να στηριζόμαστε στην άνευ όρων αγάπη του Θεού και να μας φροντίζει ως παιδιά και δημιουργία του.

Κάποιοι ενορίτες από την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην Κάρμελ δίπλα στη Θάλασσα έχουν εκκενωθεί και μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά έχουν χάσει τα πάντα στη φωτιά. Η γυναίκα είναι νοσοκόμα σε ένα τοπικό νοσοκομείο και συνεχίζει να εργάζεται για να βοηθήσει εκείνους που είναι άρρωστοι και υποφέρουν. Αυτό είναι ένα όμορφο παράδειγμα θάρρους και πίστης που αποτελεί παράδειγμα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 27 οικογένειες από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Σάντα Κρουζ που έχουν επίσης εκκενωθεί. Όλα λογίζονται και είναι ασφαλή. Η ενορία έχει ανοίξει τις πόρτες τους στους κληρικούς και πιστούς των Αγίων Πέτρου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Παύλου Αντιόχου, διατηρώντας ασφαλή τα Λειτουργικά αγγεία και τα εικονίδια τους, καθώς η εκκλησιαστική δομή βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι πιστοί θα λατρεύουν μαζί την Κυριακή 23 Αυγούστου στον Προφήτη Ηλία, και στη συνέχεια θα διασχίσουν την πόλη μεταφέροντας εικόνες του Χριστού και της Θεοτόκου, ψάλλοντας τον Παρακλήση και αναζητώντας τις μεσολάβηση της Παναγίας για την προστασία και την άνεσή της.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Saint Lawrence στο Felton της Καλιφόρνιας έχει επίσης εκκενωθεί και τους προσφέρουμε επίσης την υποστήριξη και τις προσευχές μας κατά τη διάρκεια αυτής της ανθεκτικής και επικίνδυνης περιόδου.

Αυτό είναι ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό, και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι πυροσβεστικές αρχές ανησυχούν σοβαρά ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη περισσότερες πυρκαγιές. Πολλές από τις τρέχουσες πυρκαγιές προκλήθηκαν από πάνω από 12.000 αστραπές που πυροδότησαν την ξηρασία και τα δάση στην πολιτεία μας.

Για σχεδόν 30 χρόνια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας προειδοποιεί για τους κινδύνους της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για τον κόσμο γύρω μας. Αυτό είναι το αίτημά μας, οι αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, για μεγαλύτερη επιμέλεια και ερώτηση – μια πιο πειθαρχημένη σχέση – με τον κόσμο γύρω μας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 22 Αυγούστου, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω ουσιαστικά στην Εθνική Σύμβαση Φιλόπτωχου. Μετά τη συμμετοχή τους στη συνάντησή τους, ήμουν πραγματικά συγκλονισμένος που έμαθα ότι περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι στο συνέδριο του Φιλοπτώχου ενέκριναν ομόφωνα μια δωρεά 25.000 $ για να βοηθήσουν τη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο να βοηθήσει εκείνους των οποίων τα σπίτια και τα προς το ζην έχουν επηρεαστεί από αυτές τις πυρκαγιές. Αυτό, οι αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, είναι πώς βάζουμε την πίστη μας σε πράξη. Έτσι, εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μπορούμε να ενώσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε αυτές τις περιόδους μεγάλης ανάγκης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα ισχυρό μήνυμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Του Βαρθολομαίο όπου δήλωσε, «Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, χρησιμοποιούμε την ελληνική λέξη Καιρός για να περιγράψουμε μια στιγμή στο χρόνο, συχνά μια σύντομη στιγμή, που έχει αιώνια σημασία. Για την ανθρώπινη φυλή στο σύνολό της, υπάρχει τώρα ένα καιρό , ένας αποφασιστικός χρόνος στη σχέση μας με τη δημιουργία του Θεού. Θα ενεργήσουμε εγκαίρως για να προστατεύσουμε τη ζωή στη γη από τις χειρότερες συνέπειες της ανθρώπινης ανοησίας, ή θα αποτύχουμε να δράσουμε. Είθε ο Θεός να μας δώσει τη σοφία να δράσουμε εγκαίρως. Αμήν.”

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κίνα: Η επάρκεια των Αγγλικών αγγίζει νέα υψηλά - Adologala .gr kina china english level

Κίνα: Η επάρκεια των Αγγλικών αγγίζει νέα υψηλά – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 22:50 από news_room Με βαθμολογία 520 στους 800 πόντους, η κατάταξη της χώρας αυξήθηκε δύο θέσεις – από 40 πέρυσι σε 38 – στον Δείκτη Αγγλικής Επάρκειας της EF Education First 2020. Η σουηδική εταιρεία εκπαίδευσης συνέταξε την έκθεση για 10 συνεχόμενα χρόνια. […]

Ο μύθος του Μ. Αλεξάνδρου σε έκθεση του ζωγράφου Φίλιππου Τσιάρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 5 / 2021 , 16:42 από news_room Τα νέα έργα του Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Φίλιππου Τσιάρα φιλοξενεί από το τέλος Μαΐου 2021 η αίθουσα τέχνης Τhe Blender Gallery( Zησιμοπούλου 4, Γλυφάδα), σε συνεργασία με τη Varvara Roza Galleries. Η ζωγραφική τελεία του καλλιτέχνη από τη Νέα Υόρκη, […]

Pin It on Pinterest