35 °C Athens, GR
18/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στo Ηράκλειο Αττικής Σχολιασμός ξένου τύπου της δήλωσης του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Οικουμενικός Πατριάρχης: Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στους Αγίους Τόπους Μια εστία θαλπωρής για ηλικιωμένους, εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις μνήμης της Ηρωικής νήσου Κάσου Τράμπ σε Μπαϊντεν: Δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη «πληθωρισμός». Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνει ένα γνωστικό τεστ Ο ΥΠΕΞ παρουσίασε την υποψηφιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μήνυμα για το νέο Εκκλησιαστικό Έτος από τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 8 / 2020 , 20:23 από

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Την 1η Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας ξεκινά μια νέα εκκλησιαστική χρονιά. Μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε εκ νέου. Αυτή η αίσθηση της στροφής μιας σελίδας, ξεκινώντας ξανά, είναι μια πολύ απαραίτητη ευκαιρία για εμάς και τις ενορίες μας.

Οι περισσότεροι από εμάς, είμαι βέβαιος, θα ήθελαν να έχουν πίσω το 2020. Ο Κοροναϊός, η απώλεια σύνδεσης με τις ενορίες μας, οι οικονομικοί αγώνες, οι φυλετικές και πολιτικές εντάσεις, και τώρα αυτές οι καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν αγγίξει κάθε ίνα της ζωής μας. Ενώ το ημερολόγιο για τους επόμενους λίγους μήνες θα συνεχίσει να διαβάζει το 2020, το νέο εκκλησιαστικό έτος μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ελπίδας στο μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, η 1η Σεπτεμβρίου είναι η Ημέρα της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος στην Εκκλησία μας. Η Παναγία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του για την ημέρα έγραψε: «Είναι προφανές ότι η προστασία του κοινού αγαθού, της ακεραιότητας του φυσικού περιβάλλοντος, είναι κοινή ευθύνη όλων των κατοίκων της γης.

Η σύγχρονη κατηγορηματική επιταγή για την ανθρωπότητα είναι ότι ζούμε χωρίς να καταστρέφουμε το περιβάλλον. ” Καθώς ετοίμασα αυτό το μήνυμα, οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Καλιφόρνια, προκαλώντας αδιανόητη ζημιά και απώλεια.

Ενώ η αιτία των πυρκαγιών ήταν κεραυνοί, η καταστροφή πρέπει να μας κάνει να εξετάσουμε όλες τις πτυχές της σχέσης μας με τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Οι επιλογές που κάνουμε για την ατομική μας ζωή έχουν συνέπειες στον φυσικό κόσμο, και συχνά έχουν επιταχύνει μόνο την υποβάθμισή του. Για μια γενιά, η Παναγία Του μας κάλεσε να σκεφτούμε αυτές τις επιλογές και να βρούμε νέους τρόπους ζωής σε μια σωστή σχέση με τον φυσικό κόσμο.

Το νέο εκκλησιαστικό έτος συμπίπτει με ένα νέο έτος διακονίας στις ενορίες μας. Συνήθως, όλα τα προγράμματά μας θα ήταν στις πρώτες εβδομάδες τους. Την περασμένη άνοιξη, όλες οι ενορίες μας ανταποκρίθηκαν δημιουργικά και γρήγορα στις οδηγίες διαμονής στο σπίτι και πολλά προγράμματα μόλις σταμάτησαν.

Τώρα καθώς ξεκινάμε το Νέο Έτος, είχαμε λίγο χρόνο να ξανασκεφτούμε αυτά τα προγράμματα και να προετοιμαστούμε να τα επαναλάβουμε, αλλά οι περιστάσεις απαιτούν νέες μεθόδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υπουργεία μας θα είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, αλλά σε ορισμένα σημεία υπάρχουν δυνατότητες να συναντηθούμε με ασφάλεια αυτοπροσώπως, όπως έχουμε δει με τις πολλές εξωτερικές Λειτουργίες τελευταία.

Για να είναι αποτελεσματικά αυτά τα υπουργεία, πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ταλέντο των ανθρώπων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Άγιος Παύλος δίδαξε στους Κορινθίους ότι το Σώμα του Χριστού έχει πολλά μέλη και όλα ήταν απαραίτητα, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή ασήμαντα φαίνονται. Όπως έγραψε ο Άγιος Παύλος, «Ο Θεός έχει τοποθετήσει τα μέρη στο σώμα, κάθε ένα από αυτά, όπως ήθελε να είναι». (1 Κορινθίους 12:18). Η ενορία σας, η Εκκλησία μας, χρειάζεται ο καθένας σας για να προσφέρει τα ταλέντα σας για να χτίσει την Εκκλησία, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, όταν θεωρούμε όλα αυτά που έχουμε υποστεί αυτούς τους μήνες, είναι φυσικό να αισθανόμαστε μια αίσθηση αδυναμίας για το μέλλον. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε την εκκλησία μας και η μία την άλλη.

Η πίστη μας μας στηρίζει ως άτομα, η Εκκλησία μας μας δεσμεύει ως λαούς. Θα είμαστε ξανά μαζί και αυτή η συγκέντρωση θα είναι μια ευκαιρία για θεραπεία. Αυτή η νέα εκκλησιαστική χρονιά είναι η πρώτη ματιά σε εκείνη την ημέρα.

Είθε ο Θεός να ευλογεί το στέμμα αυτής της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς με την καλοσύνη και την αγάπη Του! Ο Θεός να σας ευλογει όλους!

Σχετικά Άρθρα

Η πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στα Ιεροσόλυμα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 3 / 2021 , 21:59 από news_room Τήν Καθαράν Τετάρτην, 4ην / 17ην Μαρτίου 2021, ἐτελέσθη ἡ πρώτη θεία Λειτουργία τῶν Προηγιασμένων Δώρων τῆς πρώτης ἑβδομάδος τῶν Νηστειῶν εἰς τον μοναστηριακόν Ναόν τῶν ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης, χοροστατοῦντος τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συμπροσευχομένων τῶν Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων, Ἀρχιερέων, […]

Υφίσταται απειλή κατά της Ειρήνης και της Ασφάλειας από την Τουρκία δηλώνει ο Υπ.Εξ. Ν.Δένδιας και καλεί την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 8 / 2020 , 16:45 από NewsRoom 16:45:13 Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγη ώρα η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία είχε θέμα το φλέγον ζήτημα του σεισμογραφικού της Τουρκίας όπου πλέει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα από νωρίς σήμερα το πρωϊ. Το δημοσίευμα για τις κινήσεις […]