Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο Ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Νέστωρας και ο Πρέσβης του Πακιστάν Aamar Aftab Qureshi στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Υψηλόβαθμοι Γερμανοί Πολιτικοί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Μήνυμα για το νέο Εκκλησιαστικό Έτος από τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 8 / 2020 , 20:23 από

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Την 1η Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας ξεκινά μια νέα εκκλησιαστική χρονιά. Μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε εκ νέου. Αυτή η αίσθηση της στροφής μιας σελίδας, ξεκινώντας ξανά, είναι μια πολύ απαραίτητη ευκαιρία για εμάς και τις ενορίες μας.

Οι περισσότεροι από εμάς, είμαι βέβαιος, θα ήθελαν να έχουν πίσω το 2020. Ο Κοροναϊός, η απώλεια σύνδεσης με τις ενορίες μας, οι οικονομικοί αγώνες, οι φυλετικές και πολιτικές εντάσεις, και τώρα αυτές οι καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν αγγίξει κάθε ίνα της ζωής μας. Ενώ το ημερολόγιο για τους επόμενους λίγους μήνες θα συνεχίσει να διαβάζει το 2020, το νέο εκκλησιαστικό έτος μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ελπίδας στο μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, η 1η Σεπτεμβρίου είναι η Ημέρα της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος στην Εκκλησία μας. Η Παναγία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του για την ημέρα έγραψε: «Είναι προφανές ότι η προστασία του κοινού αγαθού, της ακεραιότητας του φυσικού περιβάλλοντος, είναι κοινή ευθύνη όλων των κατοίκων της γης.

Η σύγχρονη κατηγορηματική επιταγή για την ανθρωπότητα είναι ότι ζούμε χωρίς να καταστρέφουμε το περιβάλλον. ” Καθώς ετοίμασα αυτό το μήνυμα, οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Καλιφόρνια, προκαλώντας αδιανόητη ζημιά και απώλεια.

Ενώ η αιτία των πυρκαγιών ήταν κεραυνοί, η καταστροφή πρέπει να μας κάνει να εξετάσουμε όλες τις πτυχές της σχέσης μας με τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Οι επιλογές που κάνουμε για την ατομική μας ζωή έχουν συνέπειες στον φυσικό κόσμο, και συχνά έχουν επιταχύνει μόνο την υποβάθμισή του. Για μια γενιά, η Παναγία Του μας κάλεσε να σκεφτούμε αυτές τις επιλογές και να βρούμε νέους τρόπους ζωής σε μια σωστή σχέση με τον φυσικό κόσμο.

Το νέο εκκλησιαστικό έτος συμπίπτει με ένα νέο έτος διακονίας στις ενορίες μας. Συνήθως, όλα τα προγράμματά μας θα ήταν στις πρώτες εβδομάδες τους. Την περασμένη άνοιξη, όλες οι ενορίες μας ανταποκρίθηκαν δημιουργικά και γρήγορα στις οδηγίες διαμονής στο σπίτι και πολλά προγράμματα μόλις σταμάτησαν.

Τώρα καθώς ξεκινάμε το Νέο Έτος, είχαμε λίγο χρόνο να ξανασκεφτούμε αυτά τα προγράμματα και να προετοιμαστούμε να τα επαναλάβουμε, αλλά οι περιστάσεις απαιτούν νέες μεθόδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υπουργεία μας θα είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, αλλά σε ορισμένα σημεία υπάρχουν δυνατότητες να συναντηθούμε με ασφάλεια αυτοπροσώπως, όπως έχουμε δει με τις πολλές εξωτερικές Λειτουργίες τελευταία.

Για να είναι αποτελεσματικά αυτά τα υπουργεία, πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ταλέντο των ανθρώπων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Άγιος Παύλος δίδαξε στους Κορινθίους ότι το Σώμα του Χριστού έχει πολλά μέλη και όλα ήταν απαραίτητα, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή ασήμαντα φαίνονται. Όπως έγραψε ο Άγιος Παύλος, «Ο Θεός έχει τοποθετήσει τα μέρη στο σώμα, κάθε ένα από αυτά, όπως ήθελε να είναι». (1 Κορινθίους 12:18). Η ενορία σας, η Εκκλησία μας, χρειάζεται ο καθένας σας για να προσφέρει τα ταλέντα σας για να χτίσει την Εκκλησία, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, όταν θεωρούμε όλα αυτά που έχουμε υποστεί αυτούς τους μήνες, είναι φυσικό να αισθανόμαστε μια αίσθηση αδυναμίας για το μέλλον. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε την εκκλησία μας και η μία την άλλη.

Η πίστη μας μας στηρίζει ως άτομα, η Εκκλησία μας μας δεσμεύει ως λαούς. Θα είμαστε ξανά μαζί και αυτή η συγκέντρωση θα είναι μια ευκαιρία για θεραπεία. Αυτή η νέα εκκλησιαστική χρονιά είναι η πρώτη ματιά σε εκείνη την ημέρα.

Είθε ο Θεός να ευλογεί το στέμμα αυτής της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς με την καλοσύνη και την αγάπη Του! Ο Θεός να σας ευλογει όλους!

Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος θα τιμήσει τους προκάτοχους του Αρχιεπισκόπους στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση - Adologala.gr

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος θα τιμήσει τους προκάτοχους του Αρχιεπισκόπους στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 6 / 2022 , 23:07 από news_room Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος θα τιμήσει τους προκάτοχους του Αρχιεπισκόπους στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση – Adologala.gr Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα υποδεχθεί τους δύο εν ζωή προκατόχους του διατελέσαντες Αρχιεπισκόπους Αμερικής Σεβαμιωτάτους κυρίους Σπυρίδωνα και Δημήτριο, οι οποίοι θα […]

Ο Εθνικός Βωμός Αγίου Φωτίου φιλοξένησε την τρίτη ετήσια γιορτή Βασιλόπιτας 1

Τρίτη ετήσια γιορτή Βασιλόπιτας στον Άγιο Αυγουστίνο της Φλόριντα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 1 / 2022 , 21:52 από news_room Διατηρώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα των πρώτων Ελλήνων εποίκων που έφτασαν στην αμερικανική ήπειρο, ο Εθνικός Βωμός Αγίου Φωτίου φιλοξένησε την τρίτη ετήσια γιορτή Βασιλόπιτας την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στο Ιερό Αγίου Φωτίου στον Αγ. Αυγουστίνο στη […]

Pin It on Pinterest