23 °C Athens, GR
29/05/2022

Τελευταια Νέα
O νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα στηρίξει τις προσπάθειες να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Δημοσιογράφο Sherin Abu Aqleh Παρουσία πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Φωτεινής στην πόλη της Νέας Σμύρνης – Adologala.gr Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη – Adologala.gr Λαμπρός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη – Adologala.gr Νέα Υόρκη: Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Πρώην Απαμείας Βικέντιος – Ένας εκ των δύο οικοδομούντων της Ι.Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Το Ομάν επισκέπτεται ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης – Adologala.gr Άγιον Όρος: Το Περιβόλι της Παναγίας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr Παλαιστίνη: 15χρονος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό Η Ιερά Μνήμη του Οσίου Ιώαννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας – Adologala.gr Την Ταζανία επισκέπτεται ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, Πατριάρχης Θεόδωρος – Adologala.gr Άγιοι Ανάργυροι: Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλίωσης 2022 Νέα Υόρκη: Σε ενοριακές εορτές ιερών ναών του Κουίνς παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος – Adologala.gr Απονομή των 37ων βραβείων δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση – Ποιοί βραβεύτηκαν Παρουσία του Επισκόπου Μεσαορίας τα Εγκαίνια της έκθεσης «Γκαλερί Γκλόρια, 45 χρόνια τέχνη»

Μήνυμα για το νέο Εκκλησιαστικό Έτος από τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 8 / 2020 , 20:23 από

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Την 1η Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας ξεκινά μια νέα εκκλησιαστική χρονιά. Μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε εκ νέου. Αυτή η αίσθηση της στροφής μιας σελίδας, ξεκινώντας ξανά, είναι μια πολύ απαραίτητη ευκαιρία για εμάς και τις ενορίες μας.

Οι περισσότεροι από εμάς, είμαι βέβαιος, θα ήθελαν να έχουν πίσω το 2020. Ο Κοροναϊός, η απώλεια σύνδεσης με τις ενορίες μας, οι οικονομικοί αγώνες, οι φυλετικές και πολιτικές εντάσεις, και τώρα αυτές οι καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν αγγίξει κάθε ίνα της ζωής μας. Ενώ το ημερολόγιο για τους επόμενους λίγους μήνες θα συνεχίσει να διαβάζει το 2020, το νέο εκκλησιαστικό έτος μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ελπίδας στο μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, η 1η Σεπτεμβρίου είναι η Ημέρα της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος στην Εκκλησία μας. Η Παναγία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του για την ημέρα έγραψε: «Είναι προφανές ότι η προστασία του κοινού αγαθού, της ακεραιότητας του φυσικού περιβάλλοντος, είναι κοινή ευθύνη όλων των κατοίκων της γης.

Η σύγχρονη κατηγορηματική επιταγή για την ανθρωπότητα είναι ότι ζούμε χωρίς να καταστρέφουμε το περιβάλλον. ” Καθώς ετοίμασα αυτό το μήνυμα, οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Καλιφόρνια, προκαλώντας αδιανόητη ζημιά και απώλεια.

Ενώ η αιτία των πυρκαγιών ήταν κεραυνοί, η καταστροφή πρέπει να μας κάνει να εξετάσουμε όλες τις πτυχές της σχέσης μας με τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Οι επιλογές που κάνουμε για την ατομική μας ζωή έχουν συνέπειες στον φυσικό κόσμο, και συχνά έχουν επιταχύνει μόνο την υποβάθμισή του. Για μια γενιά, η Παναγία Του μας κάλεσε να σκεφτούμε αυτές τις επιλογές και να βρούμε νέους τρόπους ζωής σε μια σωστή σχέση με τον φυσικό κόσμο.

Το νέο εκκλησιαστικό έτος συμπίπτει με ένα νέο έτος διακονίας στις ενορίες μας. Συνήθως, όλα τα προγράμματά μας θα ήταν στις πρώτες εβδομάδες τους. Την περασμένη άνοιξη, όλες οι ενορίες μας ανταποκρίθηκαν δημιουργικά και γρήγορα στις οδηγίες διαμονής στο σπίτι και πολλά προγράμματα μόλις σταμάτησαν.

Τώρα καθώς ξεκινάμε το Νέο Έτος, είχαμε λίγο χρόνο να ξανασκεφτούμε αυτά τα προγράμματα και να προετοιμαστούμε να τα επαναλάβουμε, αλλά οι περιστάσεις απαιτούν νέες μεθόδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υπουργεία μας θα είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, αλλά σε ορισμένα σημεία υπάρχουν δυνατότητες να συναντηθούμε με ασφάλεια αυτοπροσώπως, όπως έχουμε δει με τις πολλές εξωτερικές Λειτουργίες τελευταία.

Για να είναι αποτελεσματικά αυτά τα υπουργεία, πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ταλέντο των ανθρώπων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Άγιος Παύλος δίδαξε στους Κορινθίους ότι το Σώμα του Χριστού έχει πολλά μέλη και όλα ήταν απαραίτητα, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή ασήμαντα φαίνονται. Όπως έγραψε ο Άγιος Παύλος, «Ο Θεός έχει τοποθετήσει τα μέρη στο σώμα, κάθε ένα από αυτά, όπως ήθελε να είναι». (1 Κορινθίους 12:18). Η ενορία σας, η Εκκλησία μας, χρειάζεται ο καθένας σας για να προσφέρει τα ταλέντα σας για να χτίσει την Εκκλησία, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, όταν θεωρούμε όλα αυτά που έχουμε υποστεί αυτούς τους μήνες, είναι φυσικό να αισθανόμαστε μια αίσθηση αδυναμίας για το μέλλον. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε την εκκλησία μας και η μία την άλλη.

Η πίστη μας μας στηρίζει ως άτομα, η Εκκλησία μας μας δεσμεύει ως λαούς. Θα είμαστε ξανά μαζί και αυτή η συγκέντρωση θα είναι μια ευκαιρία για θεραπεία. Αυτή η νέα εκκλησιαστική χρονιά είναι η πρώτη ματιά σε εκείνη την ημέρα.

Είθε ο Θεός να ευλογεί το στέμμα αυτής της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς με την καλοσύνη και την αγάπη Του! Ο Θεός να σας ευλογει όλους!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινά η διαδικασία σύνταξης νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ξεκινά η διαδικασία σύνταξης νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 7 / 4 / 2021 , 8:51 από news_room Ξεκινά η διαδικασία σύνταξης νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ| Δημήτρης Τσάκας – anamniseis.net| Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης την Δευτέρας, 5 Απριλίου 2021, εξέτασε μια σειρά θεμάτων ξεκινώντας από την άρση της […]

Η Εορτή της Δευτέρας Αναστάσεως στους Αγίους Τόπους – Εσπερινός της Αγάπης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 5 / 2021 , 23:38 από news_room Τήν κυριώνυμον ἡμέραν τοῦ Πάσχα 19ην Ἀπριλίου/ 2ραν Μαΐου 2021, περί ὥραν 12.00 μ.μ. ἔλαβε χώραν εἰς τό Πατριαρχεῖον ἡ τελετή τῆς Δευτέρας Ἀναστάσεως. Ἡ τελετή αὕτη, λαμπρά ὡς καί ἡ ὁλονύκτιος Ἀναστάσιμος, ἤρχισεν εἰς τήν αἴθουσαν τοῦ Πατριαρχείου  διά […]

Pin It on Pinterest