19 °C Athens, GR
07/10/2022

Μήνυμα για το νέο Εκκλησιαστικό Έτος από τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 8 / 2020 , 20:23 από

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Την 1η Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας ξεκινά μια νέα εκκλησιαστική χρονιά. Μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε εκ νέου. Αυτή η αίσθηση της στροφής μιας σελίδας, ξεκινώντας ξανά, είναι μια πολύ απαραίτητη ευκαιρία για εμάς και τις ενορίες μας.

Οι περισσότεροι από εμάς, είμαι βέβαιος, θα ήθελαν να έχουν πίσω το 2020. Ο Κοροναϊός, η απώλεια σύνδεσης με τις ενορίες μας, οι οικονομικοί αγώνες, οι φυλετικές και πολιτικές εντάσεις, και τώρα αυτές οι καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν αγγίξει κάθε ίνα της ζωής μας. Ενώ το ημερολόγιο για τους επόμενους λίγους μήνες θα συνεχίσει να διαβάζει το 2020, το νέο εκκλησιαστικό έτος μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ελπίδας στο μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, η 1η Σεπτεμβρίου είναι η Ημέρα της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος στην Εκκλησία μας. Η Παναγία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του για την ημέρα έγραψε: «Είναι προφανές ότι η προστασία του κοινού αγαθού, της ακεραιότητας του φυσικού περιβάλλοντος, είναι κοινή ευθύνη όλων των κατοίκων της γης.

Η σύγχρονη κατηγορηματική επιταγή για την ανθρωπότητα είναι ότι ζούμε χωρίς να καταστρέφουμε το περιβάλλον. ” Καθώς ετοίμασα αυτό το μήνυμα, οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Καλιφόρνια, προκαλώντας αδιανόητη ζημιά και απώλεια.

Ενώ η αιτία των πυρκαγιών ήταν κεραυνοί, η καταστροφή πρέπει να μας κάνει να εξετάσουμε όλες τις πτυχές της σχέσης μας με τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Οι επιλογές που κάνουμε για την ατομική μας ζωή έχουν συνέπειες στον φυσικό κόσμο, και συχνά έχουν επιταχύνει μόνο την υποβάθμισή του. Για μια γενιά, η Παναγία Του μας κάλεσε να σκεφτούμε αυτές τις επιλογές και να βρούμε νέους τρόπους ζωής σε μια σωστή σχέση με τον φυσικό κόσμο.

Το νέο εκκλησιαστικό έτος συμπίπτει με ένα νέο έτος διακονίας στις ενορίες μας. Συνήθως, όλα τα προγράμματά μας θα ήταν στις πρώτες εβδομάδες τους. Την περασμένη άνοιξη, όλες οι ενορίες μας ανταποκρίθηκαν δημιουργικά και γρήγορα στις οδηγίες διαμονής στο σπίτι και πολλά προγράμματα μόλις σταμάτησαν.

Τώρα καθώς ξεκινάμε το Νέο Έτος, είχαμε λίγο χρόνο να ξανασκεφτούμε αυτά τα προγράμματα και να προετοιμαστούμε να τα επαναλάβουμε, αλλά οι περιστάσεις απαιτούν νέες μεθόδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υπουργεία μας θα είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, αλλά σε ορισμένα σημεία υπάρχουν δυνατότητες να συναντηθούμε με ασφάλεια αυτοπροσώπως, όπως έχουμε δει με τις πολλές εξωτερικές Λειτουργίες τελευταία.

Για να είναι αποτελεσματικά αυτά τα υπουργεία, πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ταλέντο των ανθρώπων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Άγιος Παύλος δίδαξε στους Κορινθίους ότι το Σώμα του Χριστού έχει πολλά μέλη και όλα ήταν απαραίτητα, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή ασήμαντα φαίνονται. Όπως έγραψε ο Άγιος Παύλος, «Ο Θεός έχει τοποθετήσει τα μέρη στο σώμα, κάθε ένα από αυτά, όπως ήθελε να είναι». (1 Κορινθίους 12:18). Η ενορία σας, η Εκκλησία μας, χρειάζεται ο καθένας σας για να προσφέρει τα ταλέντα σας για να χτίσει την Εκκλησία, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, όταν θεωρούμε όλα αυτά που έχουμε υποστεί αυτούς τους μήνες, είναι φυσικό να αισθανόμαστε μια αίσθηση αδυναμίας για το μέλλον. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε την εκκλησία μας και η μία την άλλη.

Η πίστη μας μας στηρίζει ως άτομα, η Εκκλησία μας μας δεσμεύει ως λαούς. Θα είμαστε ξανά μαζί και αυτή η συγκέντρωση θα είναι μια ευκαιρία για θεραπεία. Αυτή η νέα εκκλησιαστική χρονιά είναι η πρώτη ματιά σε εκείνη την ημέρα.

Είθε ο Θεός να ευλογεί το στέμμα αυτής της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς με την καλοσύνη και την αγάπη Του! Ο Θεός να σας ευλογει όλους!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Νέα Υόρκη : Ο Πατριάρχης στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 10 / 2021 , 17:25 από news_room Νέα Υόρκη : Ο Πατριάρχης στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος χθές 29 Οκτωβρίου 2021 συμμετείχε και μίλησε  στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Νέα Υόρκη όπου και επισκέπτεται. Παρακάτω ακολουθεί […]

Σμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Next.e.GΟ

Σμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Enterprise Greece και Next.e.GΟ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 12 / 2020 , 16:52 από news_room «Δεν οραματιζόμαστε την Ελλάδα απλά ως μία χώρα που είναι ανταγωνιστική σε επίπεδο υπηρεσιών. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στον κλάδο της μεταποίησης υψηλής τεχνολογίας, και θεωρώ κάνουμε ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Πρωθυπουργός […]

Pin It on Pinterest