16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Η διοίκηση του Trump χτυπά τους γίγαντες των αμερικανικών κοινωνικών μέσων: Έκθεση

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 8 / 2020 , 16:59 από adologala.gr

Η ομάδα με επικεφαλής το Facebook, το Alphabet και το Twitter αμφισβήτησαν την εκτελεστική παραγγελία που ρυθμίζει τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Η διοίκηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από ένα δικαστήριο να απορρίψει αγωγή κατά της εκτελεστικής του εντολής (EO) που στοχεύει εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς την «βαθιά παρανόηση», σύμφωνα με αντίγραφο της πρότασης που είδε το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters.

Η αγωγή ασκήθηκε τον Ιούνιο από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία (CDT), μια ομάδα τεχνολογίας με έδρα την Ουάσινγκτον, χρηματοδοτούμενη κυρίως από το Facebook Inc, το Google και το Twitter Inc. της Alphabet Inc.. Σημείωσε την πρώτη σημαντική νομική δοκιμή της οδηγίας του Trump.

Ο Τραμπ εξέδωσε την εκτελεστική εντολή τον Μάιο εναντίον εταιρειών κοινωνικών μέσων σε μια προσπάθεια ρύθμισης πλατφορμών όπου έχει επικριθεί, λίγες μέρες μετά το Twitter έκανε το σπάνιο βήμα να ελέγξει ένα από τα tweets του σχετικά με την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου. Ο Τραμπ απείλησε να ακυρώσει ή να αποδυναμώσει έναν νόμο γνωστό ως Τμήμα 230, ο οποίος προστατεύει τις εταιρείες Διαδικτύου από δικαστικές διαφορές για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες.

Η αγωγή από το CDT υποστήριξε ότι η εκτελεστική εντολή του Trump για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζει τα δικαιώματα πρώτης τροποποίησης των εταιρειών κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα χαλαρώσει τη μελλοντική διαδικτυακή ομιλία και θα μειώσει την ικανότητα των Αμερικανών να μιλούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Η διοίκηση υποστηρίζει ότι η εκτελεστική εντολή κατευθύνει μόνο κυβερνητικούς φορείς, και όχι ιδιωτικές εταιρείες, να ενεργήσουν.

“Ο ΕΕ που αμφισβητείται εδώ δεν επιβάλλει καμία υποχρέωση σε κανένα ιδιωτικό μέρος”, δήλωσε η πρόταση που υπέβαλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, την οποία είδε το Reuters.

“Κατευθύνει τους εκτελεστικούς υπαλλήλους να λάβουν μέτρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν διάφορες υπηρεσίες να εξετάσουν … ισχυρισμούς ότι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν επιδείξει πολιτική μεροληψία στη συγκράτηση του περιεχομένου”, ανέφερε η πρόταση.

Η αγωγή αντικατοπτρίζει μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ της διοίκησης του Trump και των εταιρειών κοινωνικών μέσων που έχουν γίνει βασικά εργαλεία στο πολιτικό οπλοστάσιο του Trump.

Ο Avery Gardiner, γενικός σύμβουλος του CDT, χαρακτήρισε την εκτελεστική εντολή του Trump “αντισυνταγματική”. Η αγωγή του CDT υποστηρίζει ότι ο Λευκός Οίκος διέφυγε από την Πρώτη Τροποποίηση, η οποία απαγορεύει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να αντιδρούν εναντίον ενός ατόμου ή οντότητας για συμμετοχή σε προστατευμένη ομιλία.

«Αντιδραστικός και πολιτικοποιημένος»

“Αντί να προσπαθεί πραγματικά να αντιμετωπίσει τα πλεονεκτήματα των ζητημάτων και να ασχοληθεί με δικαστικές διαφορές που θα δείξουν τις σοβαρές συνταγματικές παραμορφώσεις της εκτελεστικής εντολής, καταφεύγει σε νομικούς ελιγμούς”, δήλωσε ο Γκάρντινερ την Τετάρτη, αναφερόμενος στην κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ.

Το CDT διαπραγματεύτηκε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης με το DOJ. Η CDT θα υποβάλει την απάντησή της έως τα τέλη Αυγούστου και η κυβέρνηση είναι πιθανό να απαντήσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου, είπε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Judd Deere δήλωσε ότι η διοίκηση κινήθηκε για να απορρίψει την υπόθεση επειδή “δεν είναι έγκυρο νομικό επιχείρημα”.

“Το έντυπο της αριστεράς οργάνωσης πίεσης φαίνεται να υποδηλώνει ότι δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η διοικητική δράση ή πιθανώς ότι δεν κατανοεί τη φύση του δικαστικού συστήματος”, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το Twitter χαρακτήρισε την εκτελεστική εντολή “αντιδραστική και πολιτικοποιημένη προσέγγιση σε έναν νόμο ορόσημο”. Αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή CDT. Η Google και το Facebook δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η εντολή του Trump επιδιώκει να διοχετεύσει καταγγελίες σχετικά με πολιτικές προκαταλήψεις στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Σε πρόσφατη ακρόαση της Γερουσίας, ο πρόεδρος του οργανισμού, Joseph Simons, δήλωσε ότι η FTC δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την επιβολή της εντολής.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει υποβάλει αναφορά στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ζητώντας νέους κανόνες διαφάνειας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες κοινωνικών μέσων εποπτεύουν το περιεχόμενο, αφού η εκτελεστική εντολή του Trump κατευθύνει τη δράση. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, συμφώνησε να ανοίξει την αναφορά στο δημόσιο σχόλιο για 45 ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ΕΙΔΉΣΕΩΝ REUTERS

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Η διοίκηση του Trump χτυπά τους γίγαντες των αμερικανικών κοινωνικών μέσων: Έκθεση

Σχετικά Άρθρα

Ορθόδοξη οργάνωση καλεί τα παιδιά να ενισχύσουν την πίστη τους μέσω διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 2:16 από news_room Ένας χριστιανικός ορθόδοξος οργανισμός από το Sidney, το υπουργείο Οικογένειας και Φίλων Αγία Υπομονή ξεκίνησε έναν διαγωνισμό μικρού μήκους ταινιών για παιδιά. Η πρωτοβουλία στοχεύει να ενισχύσει την πίστη τους και να τους κάνει να προβληματιστούν σχετικά με το κύριο μήνυμα του […]

Ο Τραμπ καλεί τον Μπάιντεν να παραιτηθεί μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 7:46 από news_room Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε χθες Κυριακή ότι ο Τζο Μπάιντεν οφείλει να παραιτηθεί, εξαιτίας της νίκης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, καθώς και εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, κατ’ αυτόν, από μέρους του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο άλλων προβλημάτων, όπως η […]

Pin It on Pinterest