11 °C Athens, GR
20/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Φωτορεπόρτερ & Δημοσιογράφος δολοφονήθηκαν στο Μεξικό – Κανένα μέτρο από τις αρχές για τις δολοφονίες που μαστίζουν την χώρα Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες) Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες) Συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Χώρα – Το 13% ξεπέρασε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2021 Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης Aμερικανικό πανεπιστήμιο θα καταβάλει 490 εκατ. δολάρια σε χίλια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ανοίγει σε θεσμικό επίπεδο τον διάλογο γύρω από την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου & Δύο χειροτονίες στο Σύδνεϋ

Απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Ντοροστόλ Αμβροσίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 8 / 2020 , 16:47 από adologala.gr

Metropolitan Ambrose of Dorostol died of a coronavirus | MbS NewsΑφού ο  Μητροπολίτης Αμβρόσιος του Ντοροστόλ αναπαύθηκε εν Κυρίω στις 18 Αυγούστου 2020, μετά από μια μακρά ασθένεια, σύμφωνα με το Art. 84, παρ. 1 του καταστατικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας – Βουλγαρικό Πατριαρχείο, St. 

Σήμερα συστάθηκε η Ιερά Σύνοδος στις στις 15:00, στην έκτακτη συνάντησή της.

Σε αυτό, αφού γνώρισε την ανακοίνωση της χηρείας μητρόπολης Ντοροστολ, οι συνοδικοί επίσκοποι καθόρισαν την εκτέλεση και την κηδεία του αδελφού τους στις 21 Αυγούστου, αντίστοιχα, από τις 09:00 – Κηδεία και 10:30 .

Η Ιερά Σύνοδος διόρισε ομόφωνα τον  Μητροπολίτη Αντώνιο της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης ως Αναπληρωτή της Επισήμου Επισκοπής της Επισκοπής του Δωροστόλου, για να καθοδηγήσει κανονικά τις υποθέσεις της μητρόπολης μέχρι την εκλογή διαδόχου του αείμνηστου Μητροπολίτη Αμβροσιου.

Η Ιερή Σύνοδος του BOC-BP απευθύνει για άλλη μια φορά εγκάρδια συλλυπητήρια στους συγγενείς, τον σεβάσμιο κληρικό και το ευσεβές σμήνος της χήρας Επισκοπής του Ντορόστολ και ανανεώνει την έκκλησή του για θερμή προσευχή για τον αείμνηστο μητροπολίτη μητροπολίτη.

Είθε η μνήμη του Μητροπολίτη Αμβροσίου του Ντορόστολ, που παρουσιάστηκε στον Χριστό του Κυρίου, να είναι αιώνια, ευλογημένη και φωτεινή!

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Ντοροστόλ Αμβροσίου

Σχετικά Άρθρα

2 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:16 από news_room «Ἀνοιγέσθω ἡ πύλη τοῦ οὐρανοῦ σήμερον· ὁ γὰρ ἄναρχος Λόγος τοῦ Πατρός, ἀρχὴν λαβὼν χρονικήν, μὴ ἐκστὰς τῆς αὐτοῦ Θεότητος, ὑπὸ Παρθένου ὡς βρέφος τεσσαρακονθήμερον, Μητρὸς ἑκὼν προσφέρεται, ἐν ναῷ τῷ νομικῷ καὶ τοῦτον ἀγκάλαις εἰσδέχεται ὁ Πρέσβυς. Ἀπόλυσον […]

Μεγάλη Εβδομάδα για τους Ρωμαιοκαθολικούς – Η Κυριακή των Βαίων στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 3 / 2021 , 9:41 από news_room Χθές Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 ξεκίνησε για τους Ρωμαιοκαθολικούς η Μεγάλη Εβδομάδα. Η Κυριακή των Βαϊων στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου : Κάθε χρόνο αυτή η λειτουργία μας αφήνει έκπληκτους: περνάμε από τη χαρά του […]

Pin It on Pinterest