19 °C Athens, GR
27/10/2020

Τελευταια Νέα
Γεύμα εργασίας είχαν Αναστασιάδης – Μητσοτάκης στην Αθήνα Ενημερωτικό σημείωμα για τη συζήτηση του Πρωθυπουργού με γυναίκες που έδωσαν μάχη με τον καρκίνο του μαστού Οικουμενικός Πατριάρχης στην Χειροτονία νέου Κληρικού στον Ναό της Ίμβρου: Η Ίμβρος επληγώθη αλλά δεν έσβησε, υπέφερεν αλλά δεν υπέκυψε Xειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος (25.10.2020) H Αντζελα Γκερέκου Ambassador Τουρισμού του ICC Women Hellas Τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων νέων Πρέσβεων Μήνυμα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ Η Εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος Νεκταρίου στο Θ΄Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Ν. Παππάς: «Ο νέος πτωχευτικός δεν θα είναι ο καταλύτης πτώχευσης της κοινωνίας, όπως στοχεύετε. Θα είναι ο πυροκροτητής της δικής σας πολιτικής πτώχευσης» Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τη χορηγία της ελληνικής κυβέρνησης στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης

Έμπρακτη η στήριξη της Κύπρου στο Λίβανο – Αποστέλλονται 20 Τόνοι Ξηράς Τροφής

 
Κύπριοι πολίτες, επιχειρήσεις και εταιρείες, έδωσαν απλόχερα τη βοήθειά τους στα πέντε σημεία περισυλλογής που ανακοινώθηκαν από το γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η συλλογή ειδών ξηράς τροφής συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή. Τα πρώτα φορτία θα μεταφερθούν την Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, στο Λιμάνι Λεμεσού, όπου θα φορτωθούν μαζί και με με άλλα είδη στο Αρματαγωγό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ΄΄ΙΚΑΡΙΑ’’, το οποίο, μετά τη φόρτωση όλων των ειδών θα αναχωρήσει για τον Λίβανο. 
 
Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι σήμερα γίνεται η διαδικασία φόρτωσης και εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου της Κύπρου.
 
“Μιλούμε για ένα μεγάλο όγκο ειδών που μαζεύτηκε και από πολίτες και από εταιρείες και επιχειρήσεις, πάνω από 20 τόνοι ειδών διατροφής που αφορούν κυρίως κονσέρβες όλων των ειδών, δημητριακά, παξιμάδια, κράκερς, αλεύρι γενικής χρήσης, σκόνη γάλακτος για παιδιά διαφόρων ηλικιών. Εχει γίνει ο διαχωρισμός, ο έλεγχος και η συσκευασία από εθελοντές το Σαββατοκύριακο”, είπε.
 
Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, τους προσφέρουμε τα βασικά για διαβίωση, ώστε να αντέξουν μέχρι να μπουν οι δομές και η οργάνωση για στέγαση και σίτιση.
 
Τόνισε ότι η συλλογή ειδών θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή και είπε ότι σε κάθε επαρχία της Κύπρου υπάρχει ένα σημείο συλλογής.
 
“Θα λειτουργούμε μέχρι την Παρασκευή τα πέντε σημεία όπως έχουν καθοριστεί και αναλόγως μετά θα δούμε τις πραγματικές ανάγκες, αν χρειαστεί κάτι άλλο. Τώρα αρχίζει να πηγαίνει η διεθνής βοήθεια προς τον Λίβανο, που είναι πολύ σημαντικό”, είπε.
 
 Ο κ. Γιαννάκη δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την αντίδραση του κόσμου.
 
“Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την αντίδραση του κόσμου, είναι συγκινητικό, βρίσκομαι στο Παγκύπριο Συντονιστικό Κέντρο του γραφείου μου,  βλέπω συνεχώς κόσμο να αφήνει είδη. Σε όλες τις επαρχίες είναι συνεχής η ροή του κόσμου”, συνέχισε.
 
Ο κ. Γιαννάκη είπε ότι ο λόγος που μαζεύεται ξηρά τροφή είναι επειδή αυτή τη στιγμή για 250,000 ανθρώπους δεν υπάρχει καν υποδομή ούτε για να μαγειρέψουν.
 
“Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι, άρα οι άνθρωποι χρειάζονται κάτι που να αντέχει στον χρόνο, να αντέχει στις καιρικές συνθήκες διότι είναι ζέστη, και χρειάζονται κάτι για άμεση κατανάλωση. Δεν έχουν καν τρεχούμενο νερό, ή τον χώρο να μαγειρέψουν. Η καλύτερη λύση είναι αυτά τα τρόφιμα αυτή τη στιγμή ώστε να σιτιστούν αυτές οι χιλιάδες και μετά θα πρέπει μέσω της διεθνούς κοινότητας να υπάρξει μια οργανωμένη διαδικασία στέγασής τους. Αλλά αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε σε αυτά τα είδη ανάγκης”.
 
Συνέχισε λέγοντας ότι η έκρηξη έχει ισοπεδώσει κτίρια, ενώ πολλά άλλα σπίτια δεν μπορούν καν να κατοικηθούν ή δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, παροχή γκαζιού ή νερού.
 
Και η Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών θα αναλάβει πρωτοβουλία, λέει στο ΚΥΠΕ ο κ. Μούσας
Εξάλλου, ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Μούσας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κοινότητα Μαρωνιτών στην Κύπρο στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον μηχανισμό που έστησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και η Κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι  υπάρχει και δεύτερο κανάλι βοήθειας, που είναι η Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών.
 
Θα αναληφθεί, είπε, μια πρωτοβουλία από την Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου σε συνεννόηση με την Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών στη Βηρυτό.
 
Είμαστε, ανέφερε, μια κοινότητα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Λίβανο, καθώς ένα εκατομμύριο Μαρωνίτες ζουν στον Λίβανο.
 
Η κοινότητα, πρόσθεσε, μέσα από τις δομές της και τις ενορίες της θα κάνει τις επόμενες μέρες και εβδομάδες μεγάλες προσπάθειες για συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα στείλει βοήθεια στη Βηρυτό.
 
Επιπλέον, είπε, η εκκλησία, λόγω των ειδικών της σχέσεων με τις Αρχές στο Λίβανο και την Αρχιεπισκοπή, κάνει και κάποιες άλλες ενέργειες για πιο συγκεκριμένες προσπάθειες, που έχουν να κάνουν με νοσοκομεία, ιδρύματα και γηροκομεία που αντιμετωπίζουν πάρα πολλές δυσκολίες.
 
Σημεία συγκέντρωσης ξηράς τροφής για βοήθεια προς το Λίβανο από Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού
Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενεργοποίησε την περασμένη εβδομάδα το Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Έκτακτης Βοήθειας στη Κρατική Έκθεση, το οποίο θα συντονίζει την όλη προσπάθεια συλλογής ξηράς τροφής και αποστολή της στο Λίβανο για να δοθεί στις χιλιάδες αστέγους.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και με συνεχή επικοινωνία με την Κυβέρνηση του Λιβάνου. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν Δήμοι, Κοινότητες, Ιδιωτικοί φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και η κοινωνία των πολιτών.
 
Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, Γιάννης Γιαννάκη, συνεργάζεται και με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος είναι σε επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.
 
Η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής ξεκίνησε την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 14 Αυγούστου.
 
Λευκωσία – Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Κρατική έκθεση Λευκωσία, (Μετά το ΚΕΠ, επόμενη είσοδος αριστερά, στο βάθος στο περίπτερο 59), Ωράριο: 9.00 -17.00, Δευτέρα έως Παρασκευή, Τηλ. 22524414.
 
Λεμεσός – Δήμος Λεμεσού, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεμεσού, Οδός: Φιλελλήνων (ενορία Αγίου Ιωάννη), Ωράριο: 8.00 -15.00, Δευτέρα έως Παρασκευή
 
Λάρνακα – Δήμος Λάρνακας, Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης- Οδός Τάσος Μητσόπουλος, (περιοχή Μακένζη, απέναντι από παγωταρίες), 8.30 έως 14.00, Δευτέρα έως Παρασκευή.
 
Παραλίμνι – ΚΕΠΑ ‘’Άγιος Χριστόφορος’’, Οδός: 50 Αγίου Νεκταρίου, Ωράριο: 7.30 -14.00, Δευτέρα έως Παρασκευή.
 
Πάφος – Δήμος Πάφου – Αίθουσα Παλιάς Ηλεκτρικής, Ωράριο: 8.00 – 14.00, Δευτέρα έως Παρασκευή, Τηλ. 80006362.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ευχή για την Φανουρόπιτα – Έθιμο να την προσφέρουν οι νοικοκυρές στον Άγιο Φανούριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Χιλιάδες είναι αυτοί που προσέρχονται στην χάρη του Αγίου Φανουρίου,καθώς και απο αυτούς οι περισσότεροι έχουν φτιάξει μία πίτα στον Άγιο. Παρακάτω παρατίθεται η Ευχη της φανουρόπιτας που διαβάζουμε κατά το ζύμωμα της πίτας που θα προσφέρουμε στον Άγιο Φανούριο.: Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως της […]

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος «Υπάρχει κορωνοϊος αλλά τον χρησιμοποιούν για να φέρουν τον φόβο, τον τρόμο και το χάος»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Στη νέα τάξη πραγμάτων απέδωσε τον φόβο που επικρατεί για τον κορωνοϊο, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος μίλησε στους πιστούς από τον Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης στο Μένοικο. Ερωτηθείς από πιστή για την πανδημία, ο Μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε πως υπάρχει μεν η συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά χρησιμοποιείται από […]

Pin It on Pinterest