22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Η Ρουμανία κατατάσσεται 3η στον κόσμο ως προς τον ορθόδοξο πληθυσμό της

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 / 7 / 2020 , 16:20 από

Η Ρουμανία κατατάσσεται στην 3η θέση στον κόσμο ως προς τον κανονικό ορθόδοξο πληθυσμό, σύμφωνα με μια κριτική που έκανε ο Matthew Namee από την Εταιρεία Ορθόδοξης Χριστιανικής Ιστορίας στην Αμερική. Ένα άλλο συμπέρασμα της ανάλυσής του είναι ότι οι περισσότεροι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη Δύση είναι Ρουμάνοι.

Οι τρεις πρώτες χώρες όσον αφορά τον αριθμό των ορθοδόξων πληθυσμών είναι η Ρωσία, ακολουθούμενη από την Ουκρανία και τη Ρουμανία. Έτσι, η Ρουμανία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τον πολυάριθμο Ορθόδοξο πληθυσμό.

Η μέση εκτίμηση έγινε χρησιμοποιώντας περισσότερες πηγές δεδομένων για κάθε χώρα. Ο εμπειρογνώμονας έδωσε 192 εκατομμύρια ως ο συνολικός αριθμός των Ορθόδοξων πιστών σε αυτές τις χώρες.

Η Ιταλία έχει τους πιο ορθόδοξους πιστούς σε μια καθολική χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ρουμάνοι.

Η ανάλυση του Matthew Namee δείχνει ότι η Ιταλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό Ορθόδοξων πιστών σε μια Καθολική χώρα – 2,2 εκατομμύρια. Αυτό είναι διπλάσιο από τον αριθμό στην Ισπανία ή τη Γαλλία και περισσότερο από τον αριθμό των Ορθόδοξων πιστών στις ΗΠΑ και τον Καναδά μαζί.

Οι περισσότεροι από τους Ορθόδοξους από την Ιταλία είναι ξένοι κάτοικοι, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι Ρουμάνοι. Η Ιταλία φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος της ρουμανικής διασποράς: 1,2 εκατομμύρια , σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

Οι ρουμανικές Ορθόδοξες κοινότητες από την Ιταλία λειτουργούν σε χώρους λατρείας που προσφέρονται ή αγοράζονται από τους καθολικούς πιστούς.

300 από τις 1.300 ενορίες της ρουμανικής διασποράς σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Ιταλία.

Ορθόδοξα δημογραφικά στοιχεία

Πριν από έναν αιώνα, το 20% του χριστιανικού πληθυσμού ήταν Ορθόδοξοι, ποσοστό που έχει μειωθεί στο 12%, ενημερώνει το Pew Research Center . Πριν από έναν αιώνα, το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού ήταν Ορθόδοξοι. Τώρα, ο αριθμός έχει μειωθεί στο 4%. Η εξέλιξη συσχετίζεται με μειωμένο ποσοστό χριστιανών στην Ευρώπη: από 91% σε 77%.

Ενώ ο αριθμός των Ορθόδοξων μειώνεται στην Ευρώπη, λόγω της πτώσης του ποσοστού γονιμότητας και της γήρανσης του πληθυσμού από τη χριστιανική ήπειρο, ο αριθμός των Ορθόδοξων αυξάνεται γρήγορα στην Αφρική. Περίπου 1,3 εκατομμύρια Ορθόδοξοι ζουν σε αυτήν την ήπειρο. Οι μισοί από αυτούς είναι στην Κένυα.

Σχετικά Άρθρα

Την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας επισκέφθηκαν νέοι από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας επισκέφθηκαν νέοι από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 1 / 2022 , 0:35 από news_room Το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου νέοι από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, προερχόμενοι από την πόλη του Κίτσεβου, επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας. Οι επικεφαλής της ομάδας ήταν μοναχοί και μοναχές, πνευματικά τέκνα του ηγούμενου της μονής Bigorski, του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Αντανίας Παρθένιου. Οι […]

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας - Adologala.gr nea eidiseis ekklisia tis rosias iera synodos ekklisias rosias patriarxeio patriarxis kyrilos

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 23:06 από news_room Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας – Adologala.gr Υπό την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου συνεδρίασε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 μέσω τηλεδιασκέψεως η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας συμμετείχε στη […]