15 °C Athens, GR
20/10/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδας Στην Μουκόμπα συνεχίζει την Ιεραποστολική του Περιοδεία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αγιασμός Ενάρξεως Μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα Μόρφου Νεόφυτος: «Φίλοι στον Ουρανό και στη Γή» – Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία 3 Ιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Η Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια της Έδεσσας Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον τομέα του Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 7 / 2020 , 16:13 από adologala.gr

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Σύγχρονου Πολιτισμού, υπέγραψαν σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και η Υπουργός Πολιτισμού και Νεολαίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Noura Al Kaabi. Η διαδικασία υπογραφής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΑΕ, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών.​

Η κ. Λίνα Μενδώνη ευχαρίστησε θερμά την ομόλογό της για τη δήλωση στήριξης σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του καθεστώτος λειτουργίας της Αγίας Σοφίας από το τουρκικό κράτος. Όπως τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, «είναι εξαιρετικά σημαντική η επιστολή που στείλατε στην UNESCO, αλλά και όλες οι ενέργειές σας. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα». Η κ. Al Kaabi απάντησε ότι «ως μέλη της UNESCO οφείλουμε να κάνουμε ό,τι δεν υπονομεύει τις αρχές του Οργανισμού. Έχουμε έναν κοινό στόχο. Είναι τιμή και καθήκον μας να ενεργούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ μας».

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν προσκλήσεις για επίσημη επίσκεψη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναπτύξουν Σχέδιο Δράσης σχετικά με το Μνημόνιο που υπεγράφη σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο Μνημόνιο συνεργασίας με άλλο κράτος, που υπογράφεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον τομέα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών. Ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο του Μνημονίου δίνεται στην ανάπτυξη του τομέα που σχετίζεται με επαγγέλματα της νέας οικονομίας, συνδέοντας τον Πολιτισμό με την επιχειρηματικότητα με καινοτόμο προσέγγιση. Πέρα από τη συνεργασία στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μέσω του Μνημονίου θα ενισχυθεί η ανταλλαγή εμπειρίας σε τομείς αιχμής του πολιτισμού και της σύγχρονης τεχνολογίας, όπως το video gaming και το animation.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών με σκοπό τη διοργάνωση ενός διαδικτυακού συνεδρίου για τα θέματα του Μνημονίου Συνεργασίας και τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

Σε ό,τι αφορά το διαδικτυακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ικανοτήτων στην προστασία και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτό θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα θέματα:

– Αρχαιολογία

– Προστασία μνημείων και τοποθεσιών παγκόσμιας κληρονομιάς

– Συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων και τοποθεσιών (αρχαία έως σύγχρονα)

– Ψηφιοποίηση και ψηφιακά έργα

– Πολιτική μουσείων

– Διατήρηση και διατήρηση άυλης κληρονομιάς

– Πολιτιστική κληρονομιά και κλιματική αλλαγή

Πρόκειται για το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας στον τομέα της αρχαιολογίας. Θα εξεταστεί η περαιτέρω δυνατότητα διοργάνωσης ενός διαδικτυακού πολιτιστικού διημέρου, στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι τομείς της παραγωγής βιβλίων και της ποίησης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους εθνικούς φορείς. Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν τρόπους διευκόλυνσης της διοργάνωσης έκθεσης τέχνης στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι, η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψει η κρίση της πανδημίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Καθοριστική παρέμβαση Σταυριανουδάκη για την αποκατάσταση σχολικών κτιρίων του Δήμου Αιγάλεω

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 6 / 2020 , 22:03 από adologala.gr Στον Δήμο Αιγάλεω πραγματοποίησε επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του ΥΠΕΣ, κ. Μιχάλης Ι. Σταυριανουδάκης. Ο κ. Σταυριανουδάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αιγάλεω, κ. Ιωάννη Γκίκα, με τον οποίο συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια μετά τον […]

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Γλυφάδα : Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη περιοχή της Τερψιθέας – 2.8 εκ. Ευρώ θα κοστίσει στη Περιφέρεια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 1:21 από news_room Γ. Πατούλης: «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια» Το «πράσινο» φως για την υλοποίηση ενός πολύ κρίσιμου για την περιοχή της άνω Γλυφάδας, αντιπλημμυρικού έργου δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή […]

Pin It on Pinterest