22 °C Athens, GR
04/10/2022

Τελευταια Νέα
Ανακοινωθέν για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκινά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Music Escapades: Τριήμερο αφιέρωμα στην σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή με δωρεάν είσοδο στο ΚΠΙΣΝ Αυστραλίας Μακάριος: «Η αγάπη μάς οδηγεί στο φως, το μίσος μάς οδηγεί στο σκοτάδι και στη φθορά» Τα εγκαίνια του νέου διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Εκ Βαθέων» τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ Αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων στην Πατριαρχική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος» Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Παρουσία πλήθους κόσμου η Στρατιωτική Παρέλαση για την 62η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι και οι οικονομικές κρίσεις, οι βασικοί λόγοι για την ευρεία επισιτιστική κρίση Ο Υπουργός Εσωτερικών για την επέτειο της ανεξαρτησίας της 1ης Οκτωβρίου στην ομογένεια των ΗΠΑ

Το Facebook χρησιμοποιείται εκτενώς για τη διάδοση νεοναζιστικής μουσικής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 7 / 2020 , 17:01 από

Μια έρευνα του Al Jazeera προσδιόρισε περίπου 120 σελίδες που ανήκαν σε συγκροτήματα με ανοιχτά λευκές υπεραξιστικές και ρατσιστικές απόψεις.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Facebook δημοσίευσε έναν εσωτερικό έλεγχο που επέκρινε έντονα το ρεκόρ της εταιρείας σχετικά με την πρόληψη της ρητορικής μίσους [AP]

Το Facebook έχει αφαιρέσει αρκετές σελίδες που ανήκουν σε μουσικά συγκροτήματα που υποστηρίζουν λευκή υπέρ-ρατσιστική ιδεολογία μετά από έρευνα του Al Jazeera σχετικά με την επικράτηση τέτοιων συγκροτημάτων στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Η Ερευνητική Μονάδα του Al Jazeera εντόπισε περισσότερες από 120 σελίδες από ομάδες heavy metal και δισκογραφικές εταιρείες με άμεση σχέση με την λευκή υπεροχή. Οι σελίδες είχαν κερδίσει συνολικά περισσότερες από 800.000 επισημάνσεις “μου αρέσει” και ορισμένες έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο για περισσότερα από 10 χρόνια.

Αφού έστειλε πέντε παραδείγματα στο Facebook, η πλατφόρμα αφαίρεσε τρεις από τις σελίδες τέτοιων συγκροτημάτων, προσθέτοντας ότι οι δύο άλλες ήταν ακόμη υπό εξέταση.

Οι τρεις σελίδες που αφαιρέθηκαν από τις ομάδες SoldierSS of Evil, Whitelaw και Frangar παραβίασαν όλες τις πολιτικές του Facebook, σύμφωνα με τον γίγαντα των κοινωνικών μέσων.

Ωστόσο, άλλες σελίδες που εντοπίστηκαν από τον Al Jazeera εξακολουθούν να παραβιάζουν τις πολιτικές της εταιρείας σχετικά με τη ρητορική μίσους.

Τα νέα έρχονται την ίδια εβδομάδα το Facebook κυκλοφόρησε έναν εσωτερικό έλεγχο που επέκρινε έντονα τα αρχεία της εταιρείας σχετικά με την αντιμετώπιση των ατομικών δικαιωμάτων και την πρόληψη της ρητορικής μίσους.

Τα ευρήματα έρχονται επίσης δύο εβδομάδες μετά από περισσότερες από 500 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola και Starbucks, να δεσμευτούν να μην διαφημίζουν πλέον στο Facebook, εφόσον δεν λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για να εμποδίσει τη ρητορική μίσους εν μέσω εθνικής και διεθνούς λογικής για τον ρατσισμό μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου Μαύρου, στα χέρια της λευκής αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντισημιτικοί στίχοι και σβάστικες

Ο Al Jazeera ανακάλυψε ότι η πλειονότητα των σελίδων ήταν στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια, με πολλές ενεργές αναρτήσεις ειδήσεων για επερχόμενες παραστάσεις, μουσικές κυκλοφορίες και διαφημίσεις για εμπορεύματα, μερικές φορές χρησιμοποιώντας λευκές υπεραξιστικές εικόνες.

Μία από τις πιο δημοφιλείς σελίδες ανήκει στο M8l8th, μια black metal μουσική πράξη από την Ουκρανία, του οποίου το πλήρες όνομα σημαίνει Hitler’s Hammer. 

Τα δύο 8s αναφέρονται στο γράμμα H, το όγδοο γράμμα του αλφαβήτου. Τόσο το 88 όσο και το διπλό H είναι κοινά στενά σε νεοναζί κύκλους για τον Χάιλ Χίτλερ. 

Στα τραγούδια του, το M8l8th χρησιμοποιεί τμήματα μιας ομιλίας του ναζιστικού προπαγανδιστή Joseph Goebbels και του Horst Wessel-Lied, του επίσημου ύμνου του Ναζιστικού Κόμματος από το 1930 έως το 1945.

Ο ιδρυτής της μπάντας, ένας Ρώσος υπήκοος Alexey Levkin, συνδέεται στενά με τον ακροδεξιό εθνικιστή Azov Batalion της Ουκρανίας , ο οποίος αγωνίζεται επί του παρόντος στη συνεχιζόμενη σύγκρουση της Ουκρανίας εναντίον αυτονομιστών της Ρωσίας.

Ο Levkin είναι επίσης ένας από τους διοργανωτές του Asgardsrei, ενός νεοναζιστικού φεστιβάλ μουσικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Οι φεστιβάλ είδαν να κυματίζουν σημαίες σβάστικα και να κάνουν χαιρετισμούς των Ναζί. 

Ο Al Jazeera αναγνώρισε σελίδες Facebook που ανήκουν σε συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί στο Asgardsrei, συμπεριλαμβανομένου του Goatmoon, μιας φινλανδικής black metal μπάντας της οποίας η σελίδα έχει περισσότερες από 12.000 επισημάνσεις “μου αρέσει”.

Παρά το γεγονός ότι αρνείται τους δεσμούς με την λευκή υπεροχή, μια εικόνα που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook δείχνει μια εικόνα ενός από τους κιθαρίστες με ένα τατουάζ θολή. Οι εικόνες χωρίς λογοκρισία δείχνουν ότι το τατουάζ είναι σβάστικα.Ερευνα

 

Κουκούλα Ku Klux Klan

Μια άλλη δημοφιλής σελίδα στο Facebook είναι αυτή της γαλλικής μεταλλικής μπάντας Peste Noire, επίσης γνωστή ως KPN (Kommando Peste Noire), η οποία χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή του νεοναζιστικού οργανισμού White Aryan Resistance ως λογότυπό της.

Παρόλο που ο Peste Noire ισχυρίζεται ότι είναι εθνικιστής αναρχικός, όχι λευκός supremacist, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τραγούδια με τίτλο Aryan Supremacy και Les Camps de la Mort (The Death Camps), το οποίο περιέχει τους στίχους – “Πριν φύγω από αυτήν τη Γη / Θέλω τον θάνατό τους / A καθαρή γενοκτονία για την απόλυτη εκδίκηση “.

Ο Peste Noire κυκλοφόρησε πέρυσι ένα άλμπουμ που απεικονίζει τον τραγουδιστή του συγκροτήματος να φοράει κουκούλα Ku Klux Klan ενώ κρατάει μια θηλιά γύρω από έναν άλλο φωτογραφημένο άνδρα – επίσης τον τραγουδιστή – φορώντας blackface.

Έρευνες - Άλμπουμ Peste Noire
Η γαλλική μπάντα Peste Noire έχει ένα εξώφυλλο άλμπουμ που απεικονίζει ένα λιντσάρισμα ενός χαρακτήρα σε blackface [Al Jazeera]

“Οι λευκοί υπερασπιστές χρησιμοποιούσαν πάντα ακραία μουσική, από το punk έως το black metal, ως ευκαιρία πρόσληψης”, δήλωσε ο Nick Spooner, ο οποίος εργάζεται για την αντιρατσιστική και αντιφασιστική ομάδα υπεράσπισης HOPE, στο Al Jazeera.

“Αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει εντελώς τους τρόπους που έρχονται σε επαφή οι άνθρωποι με ακροδεξιό υλικό”, εξήγησε ο Spooner. 

“Πριν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έπρεπε να πας σε μια εκπομπή ή να συναντήσεις κάποιον για να έρθεις σε επαφή με αυτούς τους τύπους συγκροτημάτων. Τα κοινωνικά μέσα έχουν αλλάξει εντελώς αυτό, τώρα απέχουν μόνο μερικά κλικ.”

Εξώφυλλο άλμπουμ του Άουσβιτς

Αν και μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες δεν δημοσιεύουν ανοιχτά αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, άλλες είναι πιο κραυγαλέες.

Ο Volrisch, ένα συγκρότημα από το Μεξικό, χρησιμοποιεί ένα εξώφυλλο άλμπουμ που δείχνει την πύλη εισόδου στο στρατόπεδο θανάτου των Ναζί, Άουσβιτς-Μπίρκεναου ως φωτογραφία εξωφύλλου της σελίδας στο Facebook. Το εξώφυλλο του άλμπουμ δείχνει μια λίστα με τραγούδια με το όνομα Εβραϊκή πανούκλα και το Νέο Ολοκαύτωμα.

Ο Wotanorden, ο οποίος προέρχεται από τις ΗΠΑ, γιόρτασε 1.488 επισημάνσεις “μου αρέσει” στη σελίδα του, με 88 αναφορές στον Χάιλ Χίτλερ και 14 παραπομπές στο λεγόμενο σύνθημα “14 λέξεις”, μια κραυγή που συνηθίζεται μεταξύ των λευκών υπέρμαχων. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

Στη συνέχεια, υπάρχουν συγκροτήματα όπως οι Leibstandarte, Kristallnacht και Einsatzgruppen που αναφέρουν αντίστοιχα τον στρατιωτικό βραχίονα Waffen-SS του Ναζιστικού Κόμματος, το πογκρόμ Kristallnacht που διοργανώνουν οι Ναζί και οι ομάδες θανάτου Einsatzgruppen υπεύθυνες για τη δολοφονία εκατομμυρίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Έρευνες - Άλμπουμ Volrisch
Η σελίδα του Volrisch στο Facebook περιέχει μια εικόνα που δείχνει τις πύλες στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς και το τραγούδι «Εβραϊκή πανούκλα» [Al Jazeera]

Μηδενική ανοχή

Σε απάντηση σε ερωτήσεις, ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε στο Al Jazeera ότι η εταιρεία δεν επιτρέπει τη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα της, συμπεριλαμβανομένου του λευκού υπέρμαχου περιεχομένου.

“Δυστυχώς, η μηδενική ανοχή δεν σημαίνει μηδενικά περιστατικά. Έχουμε καταργήσει τρεις από αυτές τις σελίδες για παραβίαση των κανόνων μας και εξετάζουμε τις υπόλοιπες δύο ενάντια στις πολιτικές μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. 

“Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις τεχνολογίες μας, να εξελίσσουμε τις πολιτικές μας και να συνεργαζόμαστε με ειδικούς για τον εντοπισμό και την άρση του μίσους από την πλατφόρμα μας.”

Την Τετάρτη, το Facebook κυκλοφόρησε διετή έλεγχο για τα αστικά δικαιώματα και τις προσπάθειες της εταιρείας να περιορίσει τη διάδοση της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα.

Η έκθεση 89 σελίδων ( PDF ) από ειδικούς πολιτικών δικαιωμάτων επέκρινε έντονα το Facebook, αναφέροντας ότι πρέπει να κάνει περισσότερα για την αντι-μουσουλμανική, αντι-εβραϊκή και άλλη ρητορική μίσους.

“Κατά την άποψή μας, η προσέγγιση του Facebook στα πολιτικά δικαιώματα παραμένει πολύ αντιδραστική και αποσπασματική”, κατέληξε η έκθεση.

Πριν από την κυκλοφορία της έκθεσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Sheryl Sandberg είπε ότι η εταιρεία “στέκεται σταθερά ενάντια στο μίσος”, αναγνωρίζοντας ότι έχει προβλήματα με τη ρητορική μίσους και ότι θα ενσωματώσει μερικές από τις συμβουλές που εκδόθηκαν στην έκθεση.

Πέρυσι, το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα επέτρεπε πλέον το λευκό supremacist περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, υποστηρίζοντας, “αυτές οι έννοιες συνδέονται βαθιά με οργανωμένες ομάδες μίσους και δεν έχουν θέση στις υπηρεσίες μας”.

Πηγή: Ειδήσεις Al jazeera.com

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Γ. Στόλτενμπεργκ: Η γαλλο-αμερικανική διένεξη δεν πρέπει να διχάσει τη συμμαχία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 22:29 από news_room Γ. Στόλτενμπεργκ: Η γαλλο-αμερικανική διένεξη δεν πρέπει να διχάσει τη συμμαχία Η διένεξη ανάμεσα στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον εξαιτίας της στρατηγικής σύμπραξης, που συνήφθη ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν πρέπει να διχάσει το […]

Η χήρα του Τζον Μακέιν ονομάστηκε πρεσβεύτρια των ΗΠΑ σε υπηρεσία του ΟΗΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 6:11 από news_room Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως ονόμασε τη Σίντι Μακέιν, τη χήρα του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Ρώμη. Τον Σεπτέμβριο, η […]

Pin It on Pinterest