24 °C Athens, GR
15/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ρυθμίστηκαν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά των δημοσιογράφων στους δήμους Συμμετοχή του Κ. Σκρέκα στη Σύνοδο Υπουργών Ενέργειας της Ένωσης για την Μεσόγειο Αλέξης Τσίπρας: Με το εργασιακό ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτιο Κ. Χατζηδάκης: Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο Παράκληση στον Ι.Ν. Ευαγγελισμoύ της Θεοτόκου Γρεβενών για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας στις εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Πάτρα Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στην Αττική «Νύχτες βραδύτητας» με πανσέληνο στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου στην Ελευσίνα

Μητροπολίτης Ατλάντας: Ποιμαντική ενθάρρυνση στην εποχή του COVID-19

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 7 / 2020 , 13:38 από adologala.gr

Στους Αιδεσιμότατους Κληρικούς και Μοναστήδες και στους αξιότιμους Προέδρους του Ενοριακού Συμβουλίου και μέλη της Μητρόπολης της Ατλάντα:

Αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές στον Κύριό μας,

σας χαιρετίζω με αγάπη και χαρά στο όνομα του Κυρίου και του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού . Προσεύχομαι αυτή η θερινή περίοδο να είναι μια υγεία για όλες τις οικογένειές μας. Φυσικά, ξέρω ότι ζούμε όλοι στην εποχή της πανδημίας COVID-19, και ως εκ τούτου ήθελα να προσφέρω μερικές λέξεις συνεχούς υποστήριξης.

Βεβαίως, καθώς όλοι υπόκεινται στις αδυναμίες αυτού του πεσμένου κόσμου, η πανδημία έχει κάνει τη ζωή διαφορετική και συχνά άβολη. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να ευχαριστούμε τον Θεό, γιατί ακόμη και η αρνητικότητα μπορεί να παράγει ευλογίες για τον εαυτό μας και την κοινωνία μας, εάν είμαστε έτοιμοι να τις δούμε με πνεύμα αγάπης και υπομονής.

Καθώς γιορτάζουμε τους πολλούς αγίους αυτού του μήνα: Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, Άγιος Παντελεήμονας, ο Προφήτης Ηλίας – πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να γίνουμε μεσολαβητές. Παρά αυτές τις δυσκολίες, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα σε θέση να υπηρετούμε άλλους – όπως και εκείνοι που είναι λιγότερο τυχεροί και αγωνίζονται. Για παράδειγμα, έχω επισυνάψει εδώ, ένα φυλλάδιο για φιλανθρωπική κίνηση που έχει αναλάβει ο Καθεδρικός μας Ευαγγελισμός, ώστε όλες οι κοινότητές μας να συνεχίσουν να ζουν το πνεύμα του Ευαγγελίου, ακόμα κι αν είναι από μια ασφαλή κοινωνική απόσταση. 

Ακριβώς όπως επιδιώκουμε να ανυψώσουμε τους άλλους, κοιτάζουμε στον Δημιουργό μας να παρέμβει τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τη ζωή του κόσμου. Προσευχόμαστε ιδιαίτερα ο Κύριος μας να φωτίσει και να εμπνεύσει τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και τους επιστήμονες που εργάζονται με επιμέλεια για να ερευνήσουν το εμβόλιο που ο κόσμος μας περιμένει με ελπίδα ασθενών.

Τέλος, ως Πνευματικός Ποιμένας και Ιεράρχης σας, προσφέρω μια προσωπική λέξη ενθάρρυνσης. Αν και καταλαβαίνω ότι τα μειωμένα ταξίδια και οι μικρές δημόσιες συγκεντρώσεις είναι δύσκολα με την πάροδο του χρόνου, σας υπενθυμίζω να συνεχίσετε να υπακούτε στους τοπικούς και κρατικούς κανονισμούς. Όπως μπορείτε να δείτε, η πανδημία δεν έχει σταματήσει, αλλά μάλλον έχει αυξηθεί σε πολλά μέρη. Συμβουλεύω επίσης τον κληρικό μας Metropolis, μαζί με τα εκλεγμένα και διορισμένα κοινοτικά συμβούλια, να λάβουν όλες τις κατάλληλες μετρήσεις για το καλό της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Με αυτό, ζητώ από όλους μας να προσευχηθούμε για τους αδελφούς και τις αδελφές μας σε όλη τη Μητρόπολη, όπως ακριβώς προσεύχομαι για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Παραμένω, δικός σας με πατρική αγάπη και ευλογίες στον Κύριο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 23:08 από news_room Ηχηρό μήνυμα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στέλνει ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αφορμή την επίθεση από τον 19χρονο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών της Fedex, […]

Σε προσευχή για τις γυναίκες καλεί τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 20:02 από news_room Σε προσευχή για όλες τις γυναίκες καλεί σήμερα τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα. Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απονέμει τα εύσημα στις […]

Pin It on Pinterest