36 °C Athens, GR
18/09/2021

Λόγος Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο για την ημέρα της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 7 / 2020 , 2:42 από adologala.gr

 

Αδελφοί και αδελφές εν Κυρίω,

Το να ακούω τα λόγια της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας μπορεί να συνεχίσει να τρέμει το πνεύμα μου. « Κρατάμε αυτές τις αλήθειες να είναι αυτονόητες, ότι όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, ότι είναι προικισμένοι από τον Δημιουργό τους με ορισμένα αναφαίρετα Δικαιώματα, μεταξύ αυτών είναι η Ζωή, η Ελευθερία και η επιδίωξη της Ευτυχίας. “Αυτά τα λόγια πυροδότησαν την Αμερικανική Επανάσταση, παρέχοντας στο έθνος μας, τότε και τώρα, ένα ιδανικό που εξακολουθεί να εμπνέει, και πρέπει ακόμη να επιτευχθεί για όλους τους πολίτες μας. Ζούμε σε ένα έθνος που βασίζεται σε ένα σύνολο αρχών, που κατοχυρώνεται σε αυτήν τη Διακήρυξη που επικυρώθηκε στις 4 Ιουλίου 1776.

Γιορτάζουμε αυτήν τη σημαντική στιγμή, τα γενέθλια του έθνους μας, και τα ιδανικά που αναγνωρίζει. Αυτά τα ιδανικά και η υπόσχεση της Αμερικής προσέλκυσαν τους μετανάστες προγόνους μας. Προσελκύστηκαν σε μια χώρα που θα άνοιγε τις πόρτες της σε ανθρώπους όλων των φυλών και θρησκειών και εθνικοτήτων. Έκλαψαν όταν είδαν το Άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, γνωρίζοντας ότι ξεκινούσαν μια νέα ζωή.

Ωστόσο, δεν βίωσαν πάντα αυτό το καλωσόρισμα αμέσως. Οι μετανάστες πρόγονοί μας υπέστησαν φυλετικές πολιτικές, διακρίσεις και βία. Θα χρειαζόταν μια ή δύο γενιές για να βρούμε αποδοχή και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα που είδαμε να απολαμβάνουν οι άλλοι. Χρειάστηκε το θάρρος των ηγετών μας να διακηρύξουν την ισότητά μας στην κοινωνία, όπως η προσπάθεια να ανακηρυχθεί η Ανατολική Ορθόδοξη Πίστη ως «μεγάλη θρησκεία» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή είναι η ατελείωτη δουλειά του έθνους μας: η επέκταση των ιδανικών της ισότητας σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, τη φυλή, τη θρησκεία ή την εθνικότητά τους, τόσο εύγλωττα και ισχυρά διακηρύχθηκε αυτήν την ημέρα πριν από σχεδόν 250 χρόνια. Η διδασκαλία αυτών των ιδανικών στα παιδιά μας είναι μέρος αυτής της γενετικής αποστολής, υπενθυμίζοντας τους αγώνες του παρελθόντος. Πάρτε λίγο χρόνο μαζί τους για να εξερευνήσετε την ιστορία του έθνους μας. Πηγαίνετε πέρα ​​από τους μύθους και στα βάθη αυτής της ιστορίας, αλλά πάντα κοιτάξτε το μέλλον.

Οι διακοπές στις 4 Ιουλίου δεν είναι μόνο μια στιγμή για να γιορτάσετε με πυροτεχνήματα και μπάρμπεκιου στην αυλή. Είναι επίσης καιρός να κοιτάξουμε μπροστά με το ίδιο όραμα με τους ιδρυτές. Σήμερα είναι μια μέρα να δεσμευτούμε για μια μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την εκπλήρωση αυτού του οράματος.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτήν την ημέρα με υπερηφάνεια ως Αμερικανοί πολίτες. Ας γιορτάσουμε επίσης ότι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Στο Βιβλίο των Ψαλμών διαβάζουμε: « Μακάριο είναι το έθνος του οποίου ο Θεός είναι ο Κύριος, οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ως δική του κληρονομιά », (Ψαλμός 33:12). Πράγματι, είμαστε ένα ευλογημένο έθνος, και ο Θεός μας έδωσε αυτή την ευκαιρία να πετύχουμε και να επιτύχουμε σπουδαία πράγματα για τη Δόξα Του! Ας εργαστούμε για να επεκτείνουμε αυτές τις ευλογίες σε όλους.

Ο Θεός να σε ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Διαδικτυακά σεμινάρια από το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας & την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 2 / 2021 , 14:21 από news_room 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση Ο Διευθυντής Ελληνικής Εκπαίδευσης, κ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, σε συνεργασία με την κα Αθηνά Κρωμίδα, Πρόεδρο του Ύπατου Συμβουλίου Ελληνικής Εκπαίδευσης, και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα προσφέρουν μηνιαία εκπαιδευτικά σεμινάρια που […]

Κήρυγμα Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 6 / 2020 , 14:34 από adologala.gr 28 Ιουνίου 2020 Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πέτρου Μπρονξ, Νέα Υόρκη Οι αγαπημένοι μου Χριστιανοί, Σήμερα το απόγευμα έχουμε συγκεντρωθεί για να γιορτάσουμε τον Ουράνιο προστάτη σας, και τον συνάδελφό του Κορυφαίο Ἀπόστολο, τον Άγιο Παύλο, την ημέρα που […]

Pin It on Pinterest