36 °C Athens, GR
24/06/2021

Τελευταια Νέα

Η Ουάσιγκτον αναπροσαρμόζει τους περιορισμούς θεώρησης εν μέσω διαμαρτυρίων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 7 / 2020 , 14:08 από adologala.gr

Η αντίθεση στην καθιέρωση περιορισμών θεώρησης για διεθνείς φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, με 180 ακαδημαϊκά ιδρύματα στη χώρα να διαμαρτύρονται κατά της κίνησης, παρά τις προσαρμογές που έγιναν στην πολιτική από την αμερικανική μετανάστευση και την επιβολή τελωνείων.

Στις 6 Ιουλίου, το ICE ανακοίνωσε ότι οι μαθητές που βρίσκονται σήμερα στις ΗΠΑ με θεωρήσεις F1 και M1 “πρέπει να φύγουν από τη χώρα ή να λάβουν άλλα μέτρα, όπως η μεταφορά σε σχολείο με προσωπική εντολή για να παραμείνουν σε νόμιμη κατάσταση”, εάν τα μαθήματα του σχολείου τους είναι αποκλειστικά online το φθινόπωρο του εξαμήνου.

Όποιος διαπίστωσε παραβίαση των κανόνων, ανέφερε το ICE, θα διακινδυνεύσει «τις συνέπειες της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της έναρξης διαδικασίας αφαίρεσης».

Η πολιτική χτύπησε εκατοντάδες χιλιάδες διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ και ώθησε τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα να κινήσουν αγωγές κατά του ICE.

Εν μέσω αυξανόμενης πίεσης, το ICE εξέδωσε νέα δήλωση στον ιστότοπό του. Όταν απάντησε στην ερώτηση, “Οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία που απαγορεύονται εντελώς στο διαδίκτυο από το σχολείο;”, είπε: “Οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται ή να παραμένουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν τέτοια σχολεία, αλλά δεν τους απαγορεύεται να συνεχίσουν. να παρακολουθήσουν όλες τις τάξεις σε αυτά τα σχολεία από το εξωτερικό. “

Σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους κανόνες, οι διεθνείς μαθητές πρέπει να παρακολουθήσουν τουλάχιστον μερικές από τις τάξεις τους αυτοπροσώπως. Οι υπερπόντιοι μαθητές μπορούν να διατηρήσουν τις βίζες τους, αρκεί να αποδείξουν ότι τα σχολεία τους θα προσφέρουν κάποια μαθήματα εκτός σύνδεσης στο προσεχές φθινόπωρο εξάμηνο.

Η ICE σημείωσε ότι αυτή η προσέγγιση «εξισορροπεί την ικανότητα των μαθητών να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εξάπλωσης του COVID-19 στις κοινότητές μας, διασφαλίζοντας ότι άτομα που δεν χρειάζεται να είναι παρόντες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι φυσικά εδώ».

Η προσαρμογή έρχεται εν μέσω οργής μεταξύ των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, καθώς η Συμμαχία των Προέδρων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη Μετανάστευση, η οποία εκπροσωπεί 180 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, εξέδωσε ένα έγγραφο 22 σελίδων το Σάββατο για να δείξει εθνική υποστήριξη για την άρση των περιορισμών.

“Η νέα πολιτική του ICE χρησιμεύει μόνο για να διαταράξει σοβαρά το εκπαιδευτικό επίτευγμα των διεθνών φοιτητών και η χώρα μας είναι χειρότερη γι ‘αυτό”, δήλωσε σε δήλωσή του η Miriam Feldblum, εκτελεστική διευθύντρια της Συμμαχίας Προέδρων για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τη Μετανάστευση.

“Αυτή η οιονεί διεθνής απαγόρευση φοιτητών αντιπροσωπεύει μια άλλη ατυχή επίθεση από τη διοίκηση κατά των μεταναστών και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στα σχολεία και τα κολέγια να επιστρέψουν στην προσωπική τους εκπαίδευση το συντομότερο δυνατό. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των περιορισμών, ο Τραμπ επανέλαβε στο Twitter ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν ξανά αυτό το φθινόπωρο, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί ήθελαν να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά “για πολιτικούς λόγους και όχι για λόγους υγείας”.

Ωστόσο, οι περιορισμοί άσκησαν πρόσθετη πίεση στα πανεπιστήμια να ανοίξουν ξανά ακόμη και εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την πρόσφατη εξάπλωση του COVID-19 μεταξύ των νέων ενηλίκων.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ : Ο Μπλίνκεν προειδοποιεί την Τουρκία για τις αγορές ρωσικών όπλων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 4 / 2021 , 23:42 από news_room ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν προειδοποιεί την Τουρκία για τις αγορές ρωσικών όπλων Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία και όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ να μην προβούν σε μελλοντικές αγορές ρωσικών οπλικών συστημάτων, τονίζοντας ότι αυτό […]

Ώρα για αλλαγή – Η βασίλισσα Ελισάβετ παρουσιάζει την ατζέντα του Τζόνσον για την περίοδο μετά την πανδημία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 16:52 από news_room Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε σήμερα να αντιμετωπίσει την ανισότητα και να «ανεβάσει στο επόμενο επίπεδο» τη χώρα με μια σειρά από νόμους για την εποχή μετά την πανδημία τους οποίους παρουσίασε στο Κοινοβούλιο η βασίλισσα Ελισάβετ. Σε […]

Pin It on Pinterest