21 °C Athens, GR
21/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Η Ουάσιγκτον αναπροσαρμόζει τους περιορισμούς θεώρησης εν μέσω διαμαρτυρίων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 7 / 2020 , 14:08 από

Η αντίθεση στην καθιέρωση περιορισμών θεώρησης για διεθνείς φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, με 180 ακαδημαϊκά ιδρύματα στη χώρα να διαμαρτύρονται κατά της κίνησης, παρά τις προσαρμογές που έγιναν στην πολιτική από την αμερικανική μετανάστευση και την επιβολή τελωνείων.

Στις 6 Ιουλίου, το ICE ανακοίνωσε ότι οι μαθητές που βρίσκονται σήμερα στις ΗΠΑ με θεωρήσεις F1 και M1 “πρέπει να φύγουν από τη χώρα ή να λάβουν άλλα μέτρα, όπως η μεταφορά σε σχολείο με προσωπική εντολή για να παραμείνουν σε νόμιμη κατάσταση”, εάν τα μαθήματα του σχολείου τους είναι αποκλειστικά online το φθινόπωρο του εξαμήνου.

Όποιος διαπίστωσε παραβίαση των κανόνων, ανέφερε το ICE, θα διακινδυνεύσει «τις συνέπειες της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της έναρξης διαδικασίας αφαίρεσης».

Η πολιτική χτύπησε εκατοντάδες χιλιάδες διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ και ώθησε τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα να κινήσουν αγωγές κατά του ICE.

Εν μέσω αυξανόμενης πίεσης, το ICE εξέδωσε νέα δήλωση στον ιστότοπό του. Όταν απάντησε στην ερώτηση, “Οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία που απαγορεύονται εντελώς στο διαδίκτυο από το σχολείο;”, είπε: “Οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται ή να παραμένουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν τέτοια σχολεία, αλλά δεν τους απαγορεύεται να συνεχίσουν. να παρακολουθήσουν όλες τις τάξεις σε αυτά τα σχολεία από το εξωτερικό. “

Σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους κανόνες, οι διεθνείς μαθητές πρέπει να παρακολουθήσουν τουλάχιστον μερικές από τις τάξεις τους αυτοπροσώπως. Οι υπερπόντιοι μαθητές μπορούν να διατηρήσουν τις βίζες τους, αρκεί να αποδείξουν ότι τα σχολεία τους θα προσφέρουν κάποια μαθήματα εκτός σύνδεσης στο προσεχές φθινόπωρο εξάμηνο.

Η ICE σημείωσε ότι αυτή η προσέγγιση «εξισορροπεί την ικανότητα των μαθητών να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εξάπλωσης του COVID-19 στις κοινότητές μας, διασφαλίζοντας ότι άτομα που δεν χρειάζεται να είναι παρόντες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι φυσικά εδώ».

Η προσαρμογή έρχεται εν μέσω οργής μεταξύ των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, καθώς η Συμμαχία των Προέδρων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη Μετανάστευση, η οποία εκπροσωπεί 180 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, εξέδωσε ένα έγγραφο 22 σελίδων το Σάββατο για να δείξει εθνική υποστήριξη για την άρση των περιορισμών.

“Η νέα πολιτική του ICE χρησιμεύει μόνο για να διαταράξει σοβαρά το εκπαιδευτικό επίτευγμα των διεθνών φοιτητών και η χώρα μας είναι χειρότερη γι ‘αυτό”, δήλωσε σε δήλωσή του η Miriam Feldblum, εκτελεστική διευθύντρια της Συμμαχίας Προέδρων για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τη Μετανάστευση.

“Αυτή η οιονεί διεθνής απαγόρευση φοιτητών αντιπροσωπεύει μια άλλη ατυχή επίθεση από τη διοίκηση κατά των μεταναστών και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στα σχολεία και τα κολέγια να επιστρέψουν στην προσωπική τους εκπαίδευση το συντομότερο δυνατό. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των περιορισμών, ο Τραμπ επανέλαβε στο Twitter ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν ξανά αυτό το φθινόπωρο, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί ήθελαν να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά “για πολιτικούς λόγους και όχι για λόγους υγείας”.

Ωστόσο, οι περιορισμοί άσκησαν πρόσθετη πίεση στα πανεπιστήμια να ανοίξουν ξανά ακόμη και εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την πρόσφατη εξάπλωση του COVID-19 μεταξύ των νέων ενηλίκων.

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Κατασχέθηκε 1 τόνος κοκαΐνης με προέλευση την Κολομβία

Πάνω από ένας τόνος κοκαΐνη που είχε παραχθεί στην Κολομβία κατασχέθηκε την περασμένη Τετάρτη από την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών κοντά στο λιμάνι της Χάβρης (βορειοδυτική Γαλλία), δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Le Figaro. Αρκετά πρόσωπα που φέρονται να ενέχονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών συνελήφθησαν, […]

Η Πανδημία ωθεί 47εκ. γυναίκες και κορίτσια στη φτώχεια δηλώνει ο ΟΗΕ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 9 / 2020 , 21:58 από Ο κοροναϊός θα διευρύνει το χάσμα φτώχειας μεταξύ γυναικών και ανδρών και θα αναιρέσει την πρόοδο που σημειώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, προειδοποιεί ο ΟΗΕ. Η πανδημία του κοροναϊού θα διευρύνει το χάσμα φτώχειας μεταξύ γυναικών και ανδρών, ωθώντας 47 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες και κορίτσια σε […]