23 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πιτόγυρο ή απλά fast food; – Τι αλλάζει στο αγαπημένο “Σουβλάκι” πέραν της τιμής του και δεν το καταλαβαίνουμε; Χειροτονήθηκε ο Επίσκοπος Ξανθουπόλεως Παϊσιος – Adologala.gr Ποιμαντικές & Λειτουργικές επισκέψεις Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου – Adologala.gr Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας, την ανώτατη Προεδρική Τιμή των Η.Π.Α. θα λάβει ο π. Άλεξ Καρλούτσος – Adologala.gr Εξεδήμησεν προς Κύριον η Γερόντισσα & Κτιτόρισα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης, Ιουστίνη Μοναχή – Adologala.gr Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων

Η Ουάσιγκτον αναπροσαρμόζει τους περιορισμούς θεώρησης εν μέσω διαμαρτυρίων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 7 / 2020 , 14:08 από

Η αντίθεση στην καθιέρωση περιορισμών θεώρησης για διεθνείς φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, με 180 ακαδημαϊκά ιδρύματα στη χώρα να διαμαρτύρονται κατά της κίνησης, παρά τις προσαρμογές που έγιναν στην πολιτική από την αμερικανική μετανάστευση και την επιβολή τελωνείων.

Στις 6 Ιουλίου, το ICE ανακοίνωσε ότι οι μαθητές που βρίσκονται σήμερα στις ΗΠΑ με θεωρήσεις F1 και M1 “πρέπει να φύγουν από τη χώρα ή να λάβουν άλλα μέτρα, όπως η μεταφορά σε σχολείο με προσωπική εντολή για να παραμείνουν σε νόμιμη κατάσταση”, εάν τα μαθήματα του σχολείου τους είναι αποκλειστικά online το φθινόπωρο του εξαμήνου.

Όποιος διαπίστωσε παραβίαση των κανόνων, ανέφερε το ICE, θα διακινδυνεύσει «τις συνέπειες της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της έναρξης διαδικασίας αφαίρεσης».

Η πολιτική χτύπησε εκατοντάδες χιλιάδες διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ και ώθησε τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα να κινήσουν αγωγές κατά του ICE.

Εν μέσω αυξανόμενης πίεσης, το ICE εξέδωσε νέα δήλωση στον ιστότοπό του. Όταν απάντησε στην ερώτηση, “Οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία που απαγορεύονται εντελώς στο διαδίκτυο από το σχολείο;”, είπε: “Οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται ή να παραμένουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν τέτοια σχολεία, αλλά δεν τους απαγορεύεται να συνεχίσουν. να παρακολουθήσουν όλες τις τάξεις σε αυτά τα σχολεία από το εξωτερικό. “

Σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους κανόνες, οι διεθνείς μαθητές πρέπει να παρακολουθήσουν τουλάχιστον μερικές από τις τάξεις τους αυτοπροσώπως. Οι υπερπόντιοι μαθητές μπορούν να διατηρήσουν τις βίζες τους, αρκεί να αποδείξουν ότι τα σχολεία τους θα προσφέρουν κάποια μαθήματα εκτός σύνδεσης στο προσεχές φθινόπωρο εξάμηνο.

Η ICE σημείωσε ότι αυτή η προσέγγιση «εξισορροπεί την ικανότητα των μαθητών να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εξάπλωσης του COVID-19 στις κοινότητές μας, διασφαλίζοντας ότι άτομα που δεν χρειάζεται να είναι παρόντες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι φυσικά εδώ».

Η προσαρμογή έρχεται εν μέσω οργής μεταξύ των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, καθώς η Συμμαχία των Προέδρων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη Μετανάστευση, η οποία εκπροσωπεί 180 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, εξέδωσε ένα έγγραφο 22 σελίδων το Σάββατο για να δείξει εθνική υποστήριξη για την άρση των περιορισμών.

“Η νέα πολιτική του ICE χρησιμεύει μόνο για να διαταράξει σοβαρά το εκπαιδευτικό επίτευγμα των διεθνών φοιτητών και η χώρα μας είναι χειρότερη γι ‘αυτό”, δήλωσε σε δήλωσή του η Miriam Feldblum, εκτελεστική διευθύντρια της Συμμαχίας Προέδρων για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τη Μετανάστευση.

“Αυτή η οιονεί διεθνής απαγόρευση φοιτητών αντιπροσωπεύει μια άλλη ατυχή επίθεση από τη διοίκηση κατά των μεταναστών και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στα σχολεία και τα κολέγια να επιστρέψουν στην προσωπική τους εκπαίδευση το συντομότερο δυνατό. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των περιορισμών, ο Τραμπ επανέλαβε στο Twitter ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν ξανά αυτό το φθινόπωρο, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί ήθελαν να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά “για πολιτικούς λόγους και όχι για λόγους υγείας”.

Ωστόσο, οι περιορισμοί άσκησαν πρόσθετη πίεση στα πανεπιστήμια να ανοίξουν ξανά ακόμη και εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την πρόσφατη εξάπλωση του COVID-19 μεταξύ των νέων ενηλίκων.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συρία : Επισιτιστική Κρίση πλήττει τη Χώρα – 12 Εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν επαρκή ποσότητα τροφής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 2:37 από news_room Έπειτα από δέκα χρόνια εμφυλίου πολέμου, η Συρία υπομένει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Deutsche Welthungerhilfe. Αριθμός “ρεκόρ” 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, που προκαλεί “συναγερμό”, δεν έχει στη διάθεσή […]

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δωρίσουν άλλες 500 εκατ. δόσεις εμβολίου Pfizer/BioNTech σε διάφορες χώρες όλου του κόσμου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 9 / 2021 , 16:03 από news_room Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να δωρίσει άλλες 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την COVID-19 που παράγουν οι Pfizer/BioNTech σε διάφορες χώρες όλου του κόσμου, αυξάνοντας σε πάνω από 1 δισ. δόσεις τη συνολική ποσότητα των εμβολίων που […]

Pin It on Pinterest