31 °C Athens, GR
07/08/2022

Η κρίση του Κορονοϊου στις ΗΠΑ θα «επιδεινωθεί πριν γίνει καλύτερη» δηλώνει ο Πρόεδρος Trump

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 7 / 2020 , 14:26 από

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε την Τρίτη στην τηλεοπτική ενημέρωση σχετικά με την νέα κατάσταση του κοραναϊού στις ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο και προέβλεψε ότι “πιθανώς, δυστυχώς, θα επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί”.

“Ορισμένες περιοχές της χώρας τα πηγαίνουν πολύ καλά, άλλες κάνουν λιγότερο καλά. Πιθανώς, δυστυχώς, θα χειροτερέψει προτού γίνει καλύτερη. Δεν μου αρέσει να το λέω αυτό, αλλά έτσι είναι”, είπε.

Όμως, στην πρώτη του ενημέρωση που επικεντρώθηκε στον ιό σε σχεδόν τρεις μήνες, ο Τραμπ βασικά ζωγράφισε μια θετική εικόνα για αυτό που περιέγραψε ως πρόοδο των ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρέχουσας αύξησης των περιπτώσεων κοροναϊών στο Νότο και τη Δύση, σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίου και την παροχή κυβερνήτες του έθνους με όλα όσα χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων.

Ο Τραμπ διάβασε από ένα σενάριο, και σε αντίθεση με προηγούμενες ενημερώσεις κοραναϊού, δεν έφυγε με δημοσιογράφους όταν έκαναν ερωτήσεις.

Είπε ότι η αμερικανική απάντηση ήταν «καλύτερη από τις περισσότερες» και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «ο ιός θα εξαφανιστεί».

Η ενημέρωση του Τραμπ έγινε σε μια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον οδηγούσε στον προεδρικό αγώνα του Νοεμβρίου και μια ημέρα που οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερους από 1.000 θανάτους, την πρώτη φορά που η χώρα έχει ξεπεράσει αυτό το σημάδι σε σχεδόν 50 ημέρες. Είναι το υψηλότερο σύνολο θανάτου μιας ημέρας από τις 2 Ιουνίου, όταν αναφέρθηκαν 1.052 θάνατοι.

Πάνω από 3,8 εκατομμύρια μολύνσεις από κοροϊό έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσαν την Τρίτη ότι μια ανάλυση νέων δεδομένων δείχνει ότι ο αριθμός των λοιμώξεων μπορεί να είναι 10 φορές υψηλότερος.

Ο Τραμπ ανέφερε λεπτομερώς ότι είπε ότι τα δεδομένα θέτουν τη χώρα σε καλύτερη θέση για να νικήσει τον ιό από άλλες χώρες, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από “σχεδόν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο”.

Ωστόσο, τα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins δείχνουν ότι η χώρα έχει το 10ο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας (3,7%) από τις 20 χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον κοροναϊό και το τρίτο υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά 100.000 άτομα.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι κανένας από τους 50 κυβερνήτες της χώρας “δεν χρειάζεται τίποτα τώρα” για να αντιμετωπίσει νέα κρούσματα.

Ορισμένοι κυβερνήτες αμφισβήτησαν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν, Δημοκρατικός, δήλωσε στο PBS τη Δευτέρα το βράδυ ότι «χρειαζόμαστε βοήθεια για τον έλεγχο των αναλωσίμων και του εξοπλισμού» και νωρίτερα την Τρίτη, ο κυβερνήτης της Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν, Ρεπουμπλικανός, προειδοποίησε για δοκιμές ελλείψεων.

Ο πρόεδρος, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, παρότρυνε τους Αμερικανούς να φορούν καλύμματα προσώπου, αν και ήταν απρόθυμο να το πράξει και προηγουμένως είπε ότι η χρήση μάσκας ήταν προσωπική επιλογή.

“Ζητάμε από όλους ότι όταν δεν είστε σε θέση να απομακρυνθείτε κοινωνικά, να φορέσετε μάσκα, να πάρετε μάσκα”, δήλωσε ο Τραμπ. “Είτε σας αρέσει η μάσκα είτε όχι, έχουν αντίκτυπο.” Αργότερα πρόσθεσε ότι “θα το χρησιμοποιήσει ευχαρίστως, κανένα πρόβλημα με αυτό”.

Ο Τραμπ στάθηκε σε μια διάλεξη και εμφανίστηκε χωρίς τον Αντιπρόεδρο Mike Pence, τον Δρ Deborah Birx ή τον Δρ Anthony Fauci, βασικά μέλη της Task Force του Λευκού Οίκου του Coronavirus.

Ερωτηθείς για τους Fauci και Birx, ο Trump είπε: “Ο Δρ Birx είναι ακριβώς έξω.” Δεν σχολίασε τον Fauci, τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα των μολυσματικών ασθενειών του έθνους.

Ο Fauci είπε την Τρίτη το απόγευμα ότι δεν είχε κληθεί να παραστεί στην ενημέρωση του Trump και υπερασπίστηκε τα σχόλια που έκανε ο Trump σε συνέντευξη στο Fox News την Κυριακή, όταν ο πρόεδρος τον χαρακτήρισε «λίγο ανησυχητικό».

“Οι άνθρωποι έχουν την άποψή τους για την αντίδρασή μου στα πράγματα”, δήλωσε ο Fauci σε συνέντευξη στο CNN την Τρίτη το απόγευμα. «Θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο ρεαλιστικό παρά ανησυχητικό».

Αφού εξέτασε την πρόοδο της διοίκησής του για την καταπολέμηση του ιού, ο Τραμπ πήρε ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον αριθμό των νεκρών από τον ιό, είπε: «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι».

Ερωτήθηκε επίσης εάν οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Κίνα, η οποία αναπτύσσει ένα εμβόλιο, και είπε ότι η χώρα θα συνεργαστεί με κανέναν.

Την Τρίτη, κράτη που άνοιξαν ξανά γρήγορα – η Φλόριντα, η Αριζόνα και το Τέξας – οδήγησαν το έθνος σε αναφερόμενους θανάτους, το καθένα από τους οποίους καταγράφει περισσότερους από 130. Η Φλόριντα ανέφερε αριθμό ρεκόρ για νέες νοσηλείες λόγω του νέου κοροναϊού καθώς ο αριθμός των καθημερινών περιπτώσεων της πολιτείας έφτασε τους 28 συνεχόμενη ημέρα με τουλάχιστον 5.000 θετικές περιπτώσεις.

Ο αριθμός των ατόμων που είχαν τον ιό είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο αριθμό περιπτώσεων, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση που κυκλοφόρησε από το CDC την Τρίτη.

Ανάλογα με την περιοχή, ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων ήταν μερικές φορές έξι έως 24 φορές ο αριθμός των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν, ανέφερε η ομάδα του CDC.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo πρόσθεσε 10 ακόμη πολιτείες στη λίστα καραντίνας του, αυξάνοντας το σύνολο σε 31 καθώς προσπαθεί να μετριάσει την εξάπλωση του κοροναϊού στους εκλογείς του.

Η Αλάσκα, το Ντελαγουέρ, η Ιντιάνα, το Μέριλαντ, το Μιζούρι, η Μοντάνα, η Βόρεια Ντακότα, η Νεμπράσκα, η Βιρτζίνια και η πολιτεία της Ουάσιγκτον πληρούν όλες τις μετρήσεις για να χαρακτηριστούν ως καυτά σημεία, σύμφωνα με το γραφείο του Cuomo.

Οι ταξιδιώτες από αυτές τις πολιτείες πρέπει να καραντίνα για 14 ημέρες εάν επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη, που ήταν το επίκεντρο του έθνους στις αρχές του έτους.

Η Μινεσότα, που ήταν στη λίστα, έχει αφαιρεθεί.

Η Νέα Υόρκη ανέφερε 855 περιπτώσεις την Τρίτη, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό μολύνσεων της πολιτείας σε περισσότερες από 408.000. Το κράτος ανέφερε επίσης δύο θανάτους, τους χαμηλότερους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον Cuomo.

Είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου ότι η κρατική αρχή για τα οινοπνευματώδη ποτά έχει αναστείλει 27 άδειες αλκοόλης μπαρ και εστιατορίου για παραβιάσεις των κανόνων κοινωνικής απόστασης καθώς οι δημόσιοι αξιωματούχοι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο της επιδημίας.

“Λυπάμαι που έχει φτάσει σε αυτό, αλλά είναι μια επικίνδυνη κατάσταση και το έχω πει πολλές φορές”, είπε. “Δεν ανοίξαμε ποτέ μπάρες. Αυτό ήταν παραβίαση από αυτούς από την αρχή.”

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η JAXA και η Honda μελετούν τη δημιουργία Κυκλικού Συστήματος Ανανεώσιμης Ενέργειας στο διάστημα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 6 / 2021 , 20:54 από news_room Βιώσιμες δραστηριότητες μέσω της δημιουργίας περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ανθρώπινη ζωή στο διάστημα Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας (JAXA) και η Honda R&D Co., Ltd. (Honda) ανακοίνωσαν σχέδιο για την έναρξη μιας κοινής μελέτης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ‘κυκλικό […]

ΗΠΑ Ψήφισμα Μενέντεζ στο Κογκρέσο για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Επανάστασης του 1821

Εγκρίθηκε με ομοφωνία το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 6 / 2021 , 0:07 από news_room Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Πλέον το νομοσχέδιο περνάει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας. […]

Pin It on Pinterest