31 °C Athens, GR
11/08/2020

Τελευταια Νέα
Στα άκρα η ένταση, κορυφώνει τις προκλήσεις η Τουρκία-Έδωσε νέο χάρτη μέσα στη νύχτα Η Εκκλησία της Κύπρου διεξάγει έρανο για τον Λίβανο Η προσευχή του Ακάθιστου Ύμνου Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Χειροτονία νέου διακόνου στον Εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού 10 Αυγούστου – Ιερά Μνήμη του Αγίου Λαυρεντίου Έμπρακτη η στήριξη της Ελλάδας στον Λίβανο Αποστέλλει Βοήθεια με το Αρματαγωγό Ικαρία Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διεθνή τηλεδιάσκεψη για την παροχή αρωγής στον Λίβανο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως:“Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορωνοϊού” Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου για την τραγωδία στη Βηρυτό σε ΠτΔ του Λιβάνου και Πατριάρχη Αντιοχείας Ο Αλεξανδρείας: ”Η Μεσόγειος θα ανήκει πλέον σ’αυτούς που θα καλλιεργούν την ειρήνη”

Εγκάρδιες ευχές για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου από τον ΠτΔ της Αλβανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ilir Meta απηύθυνε το Σάββατο 27/6 τις εξής ευχές προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο, μετά την επιτυχή αγγειοπλαστική επέμβαση που υπέστη:

«Εκφράζοντας τις βέλτιστες και θερμότατες ευχές μου για πλήρη υγεία και μακροζωία προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο Γιαννουλάτο, εκδηλώνω τη χαρά μου καθώς, μετά την αγγειοπλαστική επέμβαση, η υγεία του παρουσιάζεται ικανοποιητική. Εύχομαι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος να επανέλθει το συντομότερο στο σημαντικότατο έργο του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω και προς όλους τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, που φρόντισαν, ώστε όλα να εξελιχθούν άριστα. Είμαι υπερήφανος για τον πολύτιμο ρόλο του Μακαριωτάτου και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ειδικότερα, για την ενδυνάμωση της διαθρησκειακής αρμονίας, που αποτελεί εθνική μας αξία και πρότυπο μοναδικό για ολόκληρο τον κόσμο».

Ομοίως θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν οι επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων: B. Spahiu Πρόεδρος της Μουσουμανικής Κοινότητος, George Frendo Πρόεδρος της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνελεύσεως, E. Brahimaj, Παγκόσμιος Ηγέτης των Βεκτασίδων, Y. Doçi, Πρόεδρος των Προτεσταντικών Κοινοτήτων της Αλβανίας. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας και πλήθος κληρικών και λαϊκών. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. L. Basha, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ε. Ντούλες, ο Υπουργός Επικρατείας για τη Διασπορά, κ. P. Majko, η Υπουργός Υγείας κ. O. Manastirlliu, η Υπουργός Οικονομικών κ. A. Denaj, ο Δήμαρχος των Τιράνων, κ. E. Veliaj, ο Νομάρχης της Περιφέρειας Αυλώνας, κ. F. Mamaj και η Πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Θρησκευμάτων κ. L. Aliko.

Εκτός των αλβανικών αρχών και του κόσμου, ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο η Πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα κ. Σ. Φιλιππίδου και η Πρόξενος, κ. Μ. Μεγαλοκονόμου, όπως επίσης και η πρέσβυς παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδος κ. Ε. Σουρανή. Εξάλλου ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς το πλήθος γνωστών και αγνώστων ανθρώπων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά τον στήριξαν με τις θερμές ευχές και την αυθόρμητη αγάπη τους.

Από τη Γραμματεία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων και Δυρραχίου

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: H αλληλεγγύη θα νικήσει την πανδημία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Το ιδανικό για την πορεία της ανθρωπότητος δεν μπορεί να είναι το δίκαιο του ισχυρού, αλλά η παγκοσμιοποίηση της αλληλεγγύης  Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας στη Μαργαρίτα Πουρναρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 12/4/2020 Η φωνή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής εκπέμπει όπως πάντα γαλήνη και […]

Αλβανίας Αναστάσιος: «Η καλύτερη άμυνα στη δοκιμασία είναι η προσευχή»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος  «Δεν χρειάζεται γκρίνια και πανικός. Κάτι καλό θα βγει από την περιπέτεια του κορωνοϊού… Η δική μας η πίστη μας βεβαιώνει ότι ο Θεός δεν πρόκειται να μας αφήσει…». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, που ιερούργησε στον καθεδρικό ναό των Τιράνων, την […]

Pin It on Pinterest