24 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Χειροτονήθηκε ο Επίσκοπος Ξανθουπόλεως Παϊσιος – Adologala.gr Ποιμαντικές & Λειτουργικές επισκέψεις Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου – Adologala.gr Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας, την ανώτατη Προεδρική Τιμή των Η.Π.Α. θα λάβει ο π. Άλεξ Καρλούτσος – Adologala.gr Εξεδήμησεν προς Κύριον η Γερόντισσα & Κτιτόρισα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης, Ιουστίνη Μοναχή – Adologala.gr Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου

Αξίζει οικονομικά η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί;

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 7 / 2020 , 23:05 από

News_room 13:34:51 ,07/06/2020

 

Τα δικαστήρια της Τουρκίας προέτρεψαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν να αποφασίσει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας αφού όπως και ο Κεμάλ Ατατούρκ αποφάσισε για το μνημείο της Χριστιανοσύνης.

Έτσι καλείται και τώρα και εκείνος να αποφασίσει πολιτικά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Αν λοιπόν η Τουρκία πάρει την απόφαση και μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί τότε η είσοδος στο πλέον για τους Μουσουλμάνους στο Τζαμί θα είναι δωρεάν αλλά εξίσου δωρεάν σαν θρησκευτικός χώρος θα είναι και για τους επισκέπτες της, αφού σε παρόμοια κατάσταση το Μπλέ Τζαμί που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας η είσοδος στους επισκέπτες είναι δωρεάν.

Με γνώμονα την ελεύθερη πρόσβαση αν συνυπολογίσουμε ότι η είσοδος στο Μουσείο κοστίζει περισσότερο από 8 ευρώ ανά επισκέπτη και εφόσον τα στατιστικά των Τουρκικών εφημερίδων μιλούν για το πρώτο σε επισκεψιμότητα μνημείο από όλη την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά πχ του 2010 οι επισκέπτες έφτασαν τα 2.099.136 άτομα , η Τουρκία είχε ένα έσοδο για την χώρα που ξεπέρασε τις 29.807.845 λίρες σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής εφημερίδας sabah.

Τώρα, στο 2020, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ Μαρίας Ζαχαράκη για το 2019 όπως το Υπουργείο Πολιτισμού της γείτονος χώρας δημοσίευσε, η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τα 3 εκατ. 727 χιλιάδες 361 ανθρώπους με τιμή εισόδου για το 2019 τις 72 Τουρκικές Λίρες ανά άτομο,υπολογίστε λοιπόν τα έσοδα για τα οποία τώρα θα κληθεί η Τουρκία να απολέσει.

Οικονομικά και μόνο δεν συμφέρει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί όχι μόνο για τα έσοδα της χώρας που αν μή τι άλλο αυτόν τον καιρό είναι σε άσχημο επίπεδο αν το Μνημείο ανοίξει για του Μουσουλμάνους το αναμενόμενο κόστος για την συντήρηση του πρόκειται να εκτοξευθεί αφού ένα τέτοιο μνημείο με παρουσία πλήθους πιστών εντός του θα προκαλέσει αρκετά περισσότερες φθορές.

Θα πρέπει όπως και να έχει ακόμα και αν η Τουρκία μετατρέψει το Μνημείο σε Τζαμί να κάνει γνωστές τις προθέσεις της για την είσοδο στο μνημείο και το ωράριο λειτουργίας για την είσοδο των επισκεπτών.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Εκκλησία της Κύπρου διεξάγει έρανο για τον Λίβανο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 8 / 2020 , 11:04 από Πρὸς τὸ εὐσεβὲς Πλήρωμα τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά, Κατὰ τὶς ἡμέρες αὐτὲς γίναμε μάρτυρες τοῦ θρήνου, τοῦ πόνου καὶ τῆς ἀπόγνωσης τοῦ πολυπαθοῦς λαοῦ τοῦ Λιβάνου, ποὺ προκάλεσεν ἡ φονικὴ ἔκρηξη στὸ λιμάνι […]

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ευχόμαστε για την ενότητα της Ορθοδοξίας μας σε όλα τα επίπεδα»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 3 / 2021 , 18:45 από news_room Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Βόλο Στο ασφυκτικό πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας εορτάστηκε φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας επί της αιρέσεως της Εικονομαχίας, που οδήγησε στην αναστήλωση των Ιερών […]

Pin It on Pinterest