16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Αξίζει οικονομικά η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί;

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 7 / 2020 , 23:05 από adologala.gr

News_room 13:34:51 ,07/06/2020

 

Τα δικαστήρια της Τουρκίας προέτρεψαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν να αποφασίσει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας αφού όπως και ο Κεμάλ Ατατούρκ αποφάσισε για το μνημείο της Χριστιανοσύνης.

Έτσι καλείται και τώρα και εκείνος να αποφασίσει πολιτικά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Αν λοιπόν η Τουρκία πάρει την απόφαση και μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί τότε η είσοδος στο πλέον για τους Μουσουλμάνους στο Τζαμί θα είναι δωρεάν αλλά εξίσου δωρεάν σαν θρησκευτικός χώρος θα είναι και για τους επισκέπτες της, αφού σε παρόμοια κατάσταση το Μπλέ Τζαμί που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας η είσοδος στους επισκέπτες είναι δωρεάν.

Με γνώμονα την ελεύθερη πρόσβαση αν συνυπολογίσουμε ότι η είσοδος στο Μουσείο κοστίζει περισσότερο από 8 ευρώ ανά επισκέπτη και εφόσον τα στατιστικά των Τουρκικών εφημερίδων μιλούν για το πρώτο σε επισκεψιμότητα μνημείο από όλη την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά πχ του 2010 οι επισκέπτες έφτασαν τα 2.099.136 άτομα , η Τουρκία είχε ένα έσοδο για την χώρα που ξεπέρασε τις 29.807.845 λίρες σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής εφημερίδας sabah.

Τώρα, στο 2020, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ Μαρίας Ζαχαράκη για το 2019 όπως το Υπουργείο Πολιτισμού της γείτονος χώρας δημοσίευσε, η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τα 3 εκατ. 727 χιλιάδες 361 ανθρώπους με τιμή εισόδου για το 2019 τις 72 Τουρκικές Λίρες ανά άτομο,υπολογίστε λοιπόν τα έσοδα για τα οποία τώρα θα κληθεί η Τουρκία να απολέσει.

Οικονομικά και μόνο δεν συμφέρει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί όχι μόνο για τα έσοδα της χώρας που αν μή τι άλλο αυτόν τον καιρό είναι σε άσχημο επίπεδο αν το Μνημείο ανοίξει για του Μουσουλμάνους το αναμενόμενο κόστος για την συντήρηση του πρόκειται να εκτοξευθεί αφού ένα τέτοιο μνημείο με παρουσία πλήθους πιστών εντός του θα προκαλέσει αρκετά περισσότερες φθορές.

Θα πρέπει όπως και να έχει ακόμα και αν η Τουρκία μετατρέψει το Μνημείο σε Τζαμί να κάνει γνωστές τις προθέσεις της για την είσοδο στο μνημείο και το ωράριο λειτουργίας για την είσοδο των επισκεπτών.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δοξολογία για την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 3 / 2021 , 2:52 από news_room Την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Επαναστάσεως του 1821 στη Ρούμελη, τίμησαν η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος και ο Δήμος Δελφών, στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. Στον ιστορικό χώρο της Ιεράς Μονής Προφήτου […]

Μνήμη του Αγίου Επιφανίου Κύπρου – 12 Μαΐου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 5 / 2021 , 5:44 από news_room Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Επιφανίου Κύπρου. Ο Άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε γύρω στο 315 μ.Χ. στην Παλαιστίνη. Αναδείχθηκε σε σπουδαίο εκπρόσωπο του Ορθόδοξου μοναχισμού και έγινε ηγούμενος μεγάλης αδελφότητας μοναχών. Σύμφωνα με μια μαρτυρία, […]

Pin It on Pinterest