22 °C Athens, GR
29/09/2021

Τελευταια Νέα
Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά στην Κύπρο Σ. Αναγνωστόπουλος: Αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις στην αγορά για τις τιμές, θα παρέμβει εκ νέου η κυβέρνηση Τζ. Πάιατ: Περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ τα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας-ΗΠΑ Την ανησυχία της για την ένταση στο βόρειο Κόσοβο εξέφρασε η φον Ντερ Λάϊεν Μενέντεζ: «Όχι» στην πώληση νέων αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα των S-400 Διπλωματικές πηγές: Nέο περιβάλλον όσον αφορά την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας μας Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης :«Να αγοράσω πρόσφορο & νάμα ή να φτιάξω;» – Σειρά βίντεο πνευματικής ωφέλειας Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ‘Ολο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια Η Έναρξη του νέου Σχολικού Έτους στην Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Ο διορισμός του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ε. Κωνσταντίνου ως Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Σαν Φρανσίσκο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 7 / 2020 , 14:53 από adologala.gr

Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο ανακοινώνει με ευχαρίστηση τον διορισμό του Β. Α. Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ε. Κωνσταντίνου ως Πρωτοσύγκελου από την 1η Ιουνίου 2020. Ο πατέρας Ιωάννης υπηρετεί ως ιερέας στην Αρχιεπισκοπή για σχεδόν 29 χρόνια και η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο από το 1998.

«Ο πατέρας Τζον φέρνει ισχυρές ηγετικές ικανότητες, μια ιστορία διακεκριμένης υπηρεσίας ως κληρικός και μια ισχυρή διοικητική εμπειρία που αναμφίβολα θα συμβάλει στην επιτυχία του ως Πρωτοσύγκελος. Είναι ένας άνθρωπος βαθιάς πίστης και αφοσίωσης στο υπουργείο του, και θα φέρει νέα ενέργεια και κατεύθυνση σε αυτή τη σημαντική θέση », δήλωσε ο Αυτοκράτορας Μητροπολίτης Γεράσιμος του Σαν Φρανσίσκο. «Με μια Μητρόπολη τόσο μεγάλη και γεωγραφικά διαφορετική από τη δική μας, είμαι πεπεισμένος ότι ο Πατέρας Ιωάννης θα έχει τεράστια υποστήριξη στους κληρικούς και τις ενορίες μας, καθώς και στη συνεχή ανάπτυξη και ανάπτυξη των υπουργείων μας που εξυπηρετούν τους πιστούς μας».

Ο πατέρας Ιωάννης γεννήθηκε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια από τον Έρνεστ (ευλογημένης μνήμης) και τον Άρτεμη Κωνσταντίνο. Αυτός και η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του Frances Krushlenisky, και του αδελφού του Paul Constantine, ήταν ενεργά επιμελητές του Αγίου Κωνσταντίνου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Ελένης στο Ρίτσμοντ. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Thomas Jefferson, εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ, λαμβάνοντας πτυχίο Bachelor of Science στη Βιολογία (1979) και μεταπτυχιακό στη Βιολογία (1981). Αφού εργάστηκε ως Διευθυντής Επιχειρήσεων για μια εταιρεία συμβούλων περιβάλλοντος, εισήλθε στο Holy Cross School of Theology στο Brookline της Μασαχουσέτης το φθινόπωρο του 1983 και έλαβε το Master of Divinity, με διάκριση, το 1987.

Η πρώτη του αποστολή μετά την αποφοίτησή του από το Σεμινάριο ήταν στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Ορλεάνη, όπου υπηρέτησε ως Βοηθός για τα Προγράμματα Νεολαίας. Ενώ βρισκόταν στη Νέα Ορλεάνη, έγινε δεκτός στο Πρόγραμμα Υποψηφίων του Ναυτικού των ΗΠΑ και ανέθεσε ένα Ensign στο Ναυτικό Αποθεματικό των ΗΠΑ στις 12 Δεκεμβρίου 1988. Το 1989, ξεκίνησε τα καθήκοντά του ως διοικητικός βοηθός του Μητροπολίτη Silas του New Jersey στο η Αρχιεπισκοπή έδρα στη Νέα Υόρκη. Τον Ιούνιο του 1990 ξεκίνησε μια σειρά εκπαιδευτικών εργασιών του Ναυτικού στο USS LEXINGTON (AVT-16) στην Pensacola της Φλόριντα. Βάση Marine Corps στο Camp Pendleton, Καλιφόρνια. και η Ναυτική Αμφίβια Βάση στο Coronado της Καλιφόρνια.

Τον Οκτώβριο του 1991, έλαβε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιάκωβου να διοριστεί άγαμος ιερέας. Στις 14 Δεκεμβρίου 1991 χειροτονήθηκε στην Ιερά Διακονία στην πατρίδα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, και στις 15 Δεκεμβρίου 1991 χειροτονήθηκε στην Ιερή Ιερά στο Άγιο Έλπης στο Χόπελελ της Βιρτζίνια από τον Άριστο Μητροπολίτη Σίλας. Αν και χειροτονήθηκε για να υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ο πατέρας Τζον ήταν υπάκουος στις ανάγκες της Εκκλησίας και ανατέθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Piscataway του Νιου Τζέρσεϋ τον Φεβρουάριο του 1992. Ενώ υπηρετούσε στον Άγιο Γεώργιο, ο πατέρας Τζον διορίστηκε περιφερειακός Νεολαία Επίτροπος για την Επισκοπή του Νιου Τζέρσεϋ. Κάθισε επίσης στο Πνευματικό Δικαστήριο για την περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϋ. Του απονεμήθηκε το όμιλο του Οικονόμου στις 14 Νοεμβρίου 1992. Στις 23 Ιουλίου 1995,

Τον Αύγουστο του 1995, ο υπολοχαγός Τζον Ε. Κωνσταντίνος, Chaplain Corps, Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε για υπηρεσία στο Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό, στο Βόρειο Νησί του Σαν Ντιέγκο. Δημιούργησε ένα ενεργό υπουργείο πτήσης σε 14 μοίρες ελικόπτερο, την Εταιρεία Δύναμης Ασφάλειας Ναυτικού Σώματος και διάφορες άλλες μονάδες στο Βόρειο Νησί. Γιόρτασε τη Θεία Λειτουργία στο Ελληνικό Ορθόδοξο Παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο αμερικανικό τμήμα στρατολόγησης ναυτικών σωμάτων, στο Σαν Ντιέγκο.

Ενώ στο Σαν Ντιέγκο, ο πατέρας Τζον βοήθησε την ενορία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα όποτε ήταν διαθέσιμο. Τον Οκτώβριο του 1998 μετά την ενεργή περιοδεία του, ανατέθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Αναχάιμ της Καλιφόρνια ως Αναπληρωτής Ιερέας από τον Εκκλησία Μητροπολίτη Αντώνιο του Σαν Φρανσίσκο.

Ο πατέρας Ιωάννης διορίστηκε Προϊστάμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Ντάουνι της Καλιφόρνιας από την 1η Ιουνίου 2001. Έφτασε καθώς οι βάσεις του νέου κτηρίου της Εκκλησίας χύνονταν κυριολεκτικά και βοσκή την εκκλησία μέσω της εσωτερικής ομορφιάς της Εκκλησίας στο ιερό της αφοσίωση τον Απρίλιο του 2010. Υπό την ηγεσία του τα τελευταία 19 χρόνια, η ενορία ήταν ορατή και ενεργή μεταξύ των ελληνικών ορθόδοξων κοινοτήτων στη νότια Καλιφόρνια. Το 2002, ο  Μητροπολίτης Αντώνιος διόρισε τον Πατέρα Ιωάννη ως Αρχιερατικό Επιστρόπο της νότιας Καλιφόρνιας, καθιστώντας έτσι εκπρόσωπό του σε αυτήν την περιοχή και υπεύθυνος για την περιοχή Πνευματικό Δικαστήριο. Επιβεβαιώθηκε ότι θα συνεχίσει σε αυτόν τον ρόλο από τον Αυτοκράτορα Μητροπολίτη Γεράσιμο μετά την ενθρόνισή του το 2005.

Σε απάντηση στις αποφάσεις του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Υπολοχαγός Τζον Κωνσταντίνος, CHC, Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακλήθηκε σε ενεργό καθήκον από τον Ιανουάριο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2003. Την 1η Ιανουαρίου 2010, ο LCDR John E. Constantine, CHC, USN αποσύρθηκε μετά από 21 χρόνια υπηρεσίας Naval Reserve. Τα μετάλλια και οι διακοσμήσεις του περιλαμβάνουν: Μετάλλιο Έπαθλου Ναυτικού και Θαλάσσιου Σώματος, Μετάλλιο Επιτεύγματος Ναυτικού και Θαλάσσιου Σώματος (με χρυσό αστέρι), Έπαινος Αξίας Μονάδας, Μετάλλιο Εθνικής Υπηρεσίας Άμυνας (με χάλκινο αστέρι), Μετάλλιο Αποθέματος Ένοπλων Υπηρεσιών (με χάλκινο «Μ») , Μετάλλιο Παγκόσμιου Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας (GWOT).

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος όρισε τον Πατέρα Ιωάννη ως Πρόεδρο του Metropolis Folk Dance Festival το 2007 και τον Συμπρόεδρο του FDF 2008, προσφέροντας τη σαφήνεια και την ηγεσία του καθώς αυτές ήταν περίοδοι μετάβασης για αυτό το σημαντικό και ζωτικό υπουργείο της Μητρόπολης.

Από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου 2010, ο πατέρας Ιωάννης προσκλήθηκε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ως ο πρώτος συμμετέχων σε ένα πολυαναμενόμενο πρόγραμμα στο οποίο οι Αρχιμανδρίτες της Αρχιεπισκοπής έπρεπε να περάσουν ένα μήνα στο Πατριαρχείο ως προσκεκλημένοι της Παναγίας του προκειμένου να γνωρίσουμε καλά τους θεσμούς και τα πρόσωπα του Πατριαρχείου. Αυτή η τιμή ήταν ακόμη πιο ξεχωριστή καθώς ο Πατέρας Ιωάννης κλήθηκε να γιορτάσει τη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στο Παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας της Θεολογικής Σχολής Χάλκη.

Εκλέχτηκε μέλος του Συμβουλίου Μητρόπολης για τη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο το 2012, και εξακολουθεί να ενεργεί ενεργά στο Συμβούλιο. Είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Bylaws, παρέχοντας καθοδήγηση σε ενορίες της Μητρόπολης για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους Ενιαίους Ενοριακούς Κανονισμούς της Αρχιεπισκοπής.

Τον Αύγουστο του 2016, κατά την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Εκκλησία του Μητροπολίτη Γεράσιμο, ο Πατέρας Ιωάννης, με Πατριαρχική Επιστολή, αναδείχθηκε σε αξιοπρέπεια του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου.

Την 1η Ιουνίου 2020, ο Μητροπολίτης Γεράσιμος όρισε τον Πατέρα Ιωάννη ως Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο.

«Είμαι βαθιά ταπεινωμένος και τιμή μου να μου ανατεθεί το Γραφείο τουΠρωτοσυγκέλου και είμαι ευγνώμων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γεράσιμο για την εμπιστοσύνη του σε μένα και για αυτή τη νέα ευκαιρία να υπηρετήσω τη Μητρόπολη. Ενώ θα χάσω την τακτική αλληλεπίδραση με την ενορία μου, ξέρω ότι αυτός ο νέος ρόλος θα φέρει επίσης μεγάλη εκπλήρωση στο υπουργείο μου », δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Τζον Κωνσταντίνος. «Ανυπομονώ να ασχοληθώ με τις διοικητικές επιχειρήσεις και τα διάφορα υπουργεία της Μητρόπολης, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη και καινοτόμα υπουργεία στις κοινότητές μας και στους πιστούς μας και να γίνουμε παραδείγματα πίστης σε όλα όσα κάνουμε».

Ο πατέρας Τζον κατέχει την πιστοποίηση «C» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για ιστιοπλοϊκά ιστιοφόρα 27 ποδιών και είναι πιστοποιημένος αυτοδύτης που έχει προκριθεί ως PADI (Professional Association of Diving Instructors) Divemaster. Έχει συσσωρεύσει πάνω από 300 καταδύσεις σε περιοχές όπως η ακτή του Σαν Ντιέγκο, το νησί Catalina, η Χαβάη, η θάλασσα του Cortez στην Baja California, το Cozumel Mexico, η Γαλλική Πολυνησία, η Ταϊτή, η Ονδούρα, το Μπελίζ, η Κόστα Ρίκα, η ακτή της Φλόριντα, η Florida Keys, η Βόρεια Καρολίνα και οι Μπαχάμες. Είναι επίσης οπαδός της ομάδας χόκεϋ του Λος Άντζελες Κινγκς.

 

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Ο διορισμός του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ε. Κωνσταντίνου ως Καγκελάριου της Ιεράς Μητροπόλεως Σαν Φρανσίσκο

Σχετικά Άρθρα

Η Ιερά Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου (San Fransico) επεκτείνει το Γραφείο Νεολαίας της

Η Ιερά Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου (San Fransico) επεκτείνει το Γραφείο Νεολαίας της

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 / 2 / 2021 , 23:03 από news_room Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αναπτυχθούν σχετικοί πόροι, προγράμματα και δραστηριότητες για να διατηρηθούν οι νέοι και οι νέοι ενήλικες στην εκκλησία, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο έχει επεκτείνει το γραφείο  νεολαίας καθιερώνοντας τη θέση του […]

Πυρκαγιές-Ελλάδα : Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος καλεί σε ενίσχυση των πυροπαθών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 21:32 από news_room Ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή τις πυρκαγιές οι οποίες έχουν κάψει πολλά μέρη στην Ελλάδα ζητά με εγκύκλιο του να συνδράμουν μέσω δωρεών την ενίσχυση των πυροπαθών όλοι όσοι θέλουν. Ακολουθεί η εγκύκλιος* Αγαπητοί μου αδελφοί […]

Pin It on Pinterest