16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας ανακοινώνει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις της αστυνομίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:48 από adologala.gr

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας Xavier Becerra ανακοίνωσε προτάσεις μεταρρύθμισης της αστυνόμευσης με στόχο τη “βελτίωση της χρήσης βίαιων διαδικασιών”, εν μέσω εθνικού ελέγχου της μεροληψίας στην αστυνόμευση. Καλεί τις αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την πολιτεία να απαγορεύσουν την πρακτική του chokeholds και να αποσαφηνίσουν τους αστυνομικούς για σοβαρό παράπτωμα. 

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, η Μπέκερα δήλωσε ότι οι προτάσεις, οι οποίες καλούν επίσης την αστυνομία να προειδοποιήσει προφορικά προτού χρησιμοποιήσουν θανατηφόρα δύναμη και ζητούν από τις υπηρεσίες να αναπτύξουν πολιτικές που απαιτούν από τους αξιωματικούς να σταματήσουν ο ένας τον άλλον από τη χρήση υπερβολικής βίας, αντλώντας από προηγούμενες συστάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια Αστυνομικό Τμήμα Σακραμέντο.

“Αυτές είναι σοβαρές, πραγματικές προτάσεις που θα κάνουν τη διαφορά”, δήλωσε η Μπέκερα σε συνέντευξη τύπου. “Οι προσδοκίες είναι υψηλές και θα αγωνιστούμε σθεναρά για να τις ανταποκριθούμε. Γι ‘αυτό καλούμε τις τοπικές αρχές σε όλη την Καλιφόρνια και το κρατικό σώμα μας να συνεργαστούν ενεργά με την αστυνομική μεταρρύθμιση”, πρόσθεσε.

Ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που ανέπτυξε η Becerra τη Δευτέρα, όπως η απαγόρευση αστυνομικών να πυροβολούν κινούμενα οχήματα και να τερματίζουν τη χρήση καροτίδων, εκδόθηκαν ως μέρος μιας έκθεσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης Καλιφόρνια του 2019 και οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να τις υιοθετήσουν έως τον Ιανουάριο του 2021.

“Δεν έχουμε την εξουσία να απαιτούμε από τις υπηρεσίες να κάνουν κάτι που δεν περιλαμβάνεται στο καταστατικό”, δήλωσε ο Becerra, αναφερόμενος στην έκθεση του 2019 που εξέδωσε το γραφείο του. Πρόσθεσε ότι ορισμένες συστάσεις θα πρέπει να περάσουν από το κρατικό νομοθετικό σώμα για να εφαρμοστούν.   

Ο Μπέκερα είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς κρατικούς νομοθέτες σχετικά με τη νομοθεσία για την απόρριψη αστυνομικών για σοβαρό παράπτωμα, συμπεριλαμβανομένων διατάξεων που θα απαιτούσαν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να ολοκληρώσουν έρευνες για παραπτώματα, ακόμη και αν ο εν λόγω αξιωματικός εγκαταλείψει αυτό το τμήμα.

Ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι η ιδέα της αποσαφήνισης αξιωματικών θα «τραβήξει πολλή προσοχή», αλλά σε αυτό το σημείο, δεν μπορούσε να περιγράψει λεπτομέρειες της νομοθεσίας ή να εξηγήσει πώς να προσδιορίσει με σαφήνεια τι θα αποτελούσε σοβαρό παράπτωμα από έναν αξιωματικό.

Σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα ως απάντηση στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, οι διαδηλωτές ζήτησαν «αφαίρεση» της αστυνομίας. Η Μπέκερα δεν είναι σίγουρη για το τι ζητούν οι διαδηλωτές – αν, για παράδειγμα, η αχρηστία της αστυνομίας θα σήμαινε την εξάλειψη “ολόκληρου του προϋπολογισμού” για τη δημόσια ασφάλεια. Είπε σε δημοσιογράφους ότι θέλει να κατανοήσει καλύτερα τι θέλουν οι διαδηλωτές.

“Όλοι έχουμε δικαίωμα δημόσιας ασφάλειας στις γειτονιές μας και χρειαζόμαστε κάποιον που θα το κάνει αυτό”, δήλωσε ο Μπέκερα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αν η αχρηστία της αστυνομίας σημαίνει “μεταρρύθμιση του τρόπου με τον οποίο αστυνομικοποιούμε στην Καλιφόρνια, είμαι όλοι γι ‘αυτό”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti δήλωσε ότι δεν θα εγκρίνει αύξηση του προϋπολογισμού του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες για την επερχόμενη οικονομική χρήση, και αντίθετα θα στοχεύει να κάνει περικοπές και να ταιριάξει τα κονδύλια αλλού.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμών και Οικονομικών του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες εξετάζει τώρα την πρόταση του Garcetti για μείωση των 150 εκατομμυρίων δολαρίων από τον προϋπολογισμό του LAPD.

Την Παρασκευή, ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο London Breed παρουσίασε επίσης ένα νέο σχέδιο μεταρρύθμισης της αστυνομίας για να αλλάξει τη φύση της αστυνόμευσης. Μεταξύ των προτεινόμενων προτάσεων, οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του Σαν Φρανσίσκο θα σταματούσαν να ανταποκρίνονται σε εκκλήσεις για ζητήματα όπως διαφορές μεταξύ γειτόνων, αναφορές για άστεγα άτομα και παρεμβάσεις σχολικής πειθαρχίας. Σύμφωνα με την πρόταση της Breed, εκπαιδευμένοι και μη ένοπλοι επαγγελματίες θα ανταποκρίνονταν σε τέτοιου είδους κλήσεις.

Η Becerra αποκάλυψε επίσης ότι οι ερευνητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα κατευθυνθούν στο Palmdale για να «εμπλακούν στην έρευνα» του θανάτου του Robert Fuller. Το σώμα του Φούλερ βρέθηκε κρεμασμένο από ένα δέντρο την Τετάρτη, απέναντι από το Δημαρχείο του Palmdale.

“Είναι σημαντικό για εμάς να ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα, να δούμε ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία και να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα, αντί να αρχίσουμε να εικάζουμε ή να μιλάμε εκ περιτροπής”, δήλωσε ο Μπέκερα.

Το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες είπε αρχικά ότι ο Φούλερ πέθανε από αυτοκτονία, αλλά η οικογένειά του πιστεύει ότι ήταν λυπημένος και ζήτησε πλήρη έρευνα. Τη Δευτέρα, λίγο πριν από τη συνέντευξη τύπου της Beccera, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Alex Villaneuva δήλωσε ότι το τμήμα αστικών δικαιωμάτων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών θα παρακολουθεί επίσης την έρευνα.

Ο Villaneuva είπε ότι ελπίζει ότι η έρευνα για το θάνατο του Φούλερ θα δώσει στην οικογένεια ένα κλείσιμο και υποσχέθηκε να μην αφήσει κανένα βράχο.

Πηγή: cbsnews.com

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας ανακοινώνει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις της αστυνομίας

Σχετικά Άρθρα

Το Χονγκ Κονγκ «εκδίδει ένταλμα σύλληψης» για εξόριστους ακτιβιστές της δημοκρατίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 8 / 2020 , 12:49 από adologala.gr Η κινεζική κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ διέταξε τη σύλληψη έξι ακτιβιστών για κατηγορίες παραβίασης του νόμου περί ασφάλειας. Η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ διέταξε τη σύλληψη πολλών ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας που ζούσαν στην […]

Βρετανία: Αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας για πρώτη φορά μετά το lockdown

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 9 / 2020 , 18:44 από adologala.gr Το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία αυξήθηκε για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το lockdown λόγω του κορονοϊού τον Μάρτιο, στέλνοντας ένα προειδοποιητικό μήνυμα ενόψει της αναμενόμενης αύξησης στην απώλεια θέσεων εργασίας όταν λήξει τον επόμενο μήνα το […]

Pin It on Pinterest