21 °C Athens, GR
21/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας ανακοινώνει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις της αστυνομίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:48 από

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας Xavier Becerra ανακοίνωσε προτάσεις μεταρρύθμισης της αστυνόμευσης με στόχο τη “βελτίωση της χρήσης βίαιων διαδικασιών”, εν μέσω εθνικού ελέγχου της μεροληψίας στην αστυνόμευση. Καλεί τις αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την πολιτεία να απαγορεύσουν την πρακτική του chokeholds και να αποσαφηνίσουν τους αστυνομικούς για σοβαρό παράπτωμα. 

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, η Μπέκερα δήλωσε ότι οι προτάσεις, οι οποίες καλούν επίσης την αστυνομία να προειδοποιήσει προφορικά προτού χρησιμοποιήσουν θανατηφόρα δύναμη και ζητούν από τις υπηρεσίες να αναπτύξουν πολιτικές που απαιτούν από τους αξιωματικούς να σταματήσουν ο ένας τον άλλον από τη χρήση υπερβολικής βίας, αντλώντας από προηγούμενες συστάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια Αστυνομικό Τμήμα Σακραμέντο.

“Αυτές είναι σοβαρές, πραγματικές προτάσεις που θα κάνουν τη διαφορά”, δήλωσε η Μπέκερα σε συνέντευξη τύπου. “Οι προσδοκίες είναι υψηλές και θα αγωνιστούμε σθεναρά για να τις ανταποκριθούμε. Γι ‘αυτό καλούμε τις τοπικές αρχές σε όλη την Καλιφόρνια και το κρατικό σώμα μας να συνεργαστούν ενεργά με την αστυνομική μεταρρύθμιση”, πρόσθεσε.

Ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που ανέπτυξε η Becerra τη Δευτέρα, όπως η απαγόρευση αστυνομικών να πυροβολούν κινούμενα οχήματα και να τερματίζουν τη χρήση καροτίδων, εκδόθηκαν ως μέρος μιας έκθεσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης Καλιφόρνια του 2019 και οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να τις υιοθετήσουν έως τον Ιανουάριο του 2021.

“Δεν έχουμε την εξουσία να απαιτούμε από τις υπηρεσίες να κάνουν κάτι που δεν περιλαμβάνεται στο καταστατικό”, δήλωσε ο Becerra, αναφερόμενος στην έκθεση του 2019 που εξέδωσε το γραφείο του. Πρόσθεσε ότι ορισμένες συστάσεις θα πρέπει να περάσουν από το κρατικό νομοθετικό σώμα για να εφαρμοστούν.   

Ο Μπέκερα είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς κρατικούς νομοθέτες σχετικά με τη νομοθεσία για την απόρριψη αστυνομικών για σοβαρό παράπτωμα, συμπεριλαμβανομένων διατάξεων που θα απαιτούσαν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να ολοκληρώσουν έρευνες για παραπτώματα, ακόμη και αν ο εν λόγω αξιωματικός εγκαταλείψει αυτό το τμήμα.

Ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι η ιδέα της αποσαφήνισης αξιωματικών θα «τραβήξει πολλή προσοχή», αλλά σε αυτό το σημείο, δεν μπορούσε να περιγράψει λεπτομέρειες της νομοθεσίας ή να εξηγήσει πώς να προσδιορίσει με σαφήνεια τι θα αποτελούσε σοβαρό παράπτωμα από έναν αξιωματικό.

Σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα ως απάντηση στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, οι διαδηλωτές ζήτησαν «αφαίρεση» της αστυνομίας. Η Μπέκερα δεν είναι σίγουρη για το τι ζητούν οι διαδηλωτές – αν, για παράδειγμα, η αχρηστία της αστυνομίας θα σήμαινε την εξάλειψη “ολόκληρου του προϋπολογισμού” για τη δημόσια ασφάλεια. Είπε σε δημοσιογράφους ότι θέλει να κατανοήσει καλύτερα τι θέλουν οι διαδηλωτές.

“Όλοι έχουμε δικαίωμα δημόσιας ασφάλειας στις γειτονιές μας και χρειαζόμαστε κάποιον που θα το κάνει αυτό”, δήλωσε ο Μπέκερα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αν η αχρηστία της αστυνομίας σημαίνει “μεταρρύθμιση του τρόπου με τον οποίο αστυνομικοποιούμε στην Καλιφόρνια, είμαι όλοι γι ‘αυτό”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti δήλωσε ότι δεν θα εγκρίνει αύξηση του προϋπολογισμού του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες για την επερχόμενη οικονομική χρήση, και αντίθετα θα στοχεύει να κάνει περικοπές και να ταιριάξει τα κονδύλια αλλού.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμών και Οικονομικών του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες εξετάζει τώρα την πρόταση του Garcetti για μείωση των 150 εκατομμυρίων δολαρίων από τον προϋπολογισμό του LAPD.

Την Παρασκευή, ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο London Breed παρουσίασε επίσης ένα νέο σχέδιο μεταρρύθμισης της αστυνομίας για να αλλάξει τη φύση της αστυνόμευσης. Μεταξύ των προτεινόμενων προτάσεων, οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του Σαν Φρανσίσκο θα σταματούσαν να ανταποκρίνονται σε εκκλήσεις για ζητήματα όπως διαφορές μεταξύ γειτόνων, αναφορές για άστεγα άτομα και παρεμβάσεις σχολικής πειθαρχίας. Σύμφωνα με την πρόταση της Breed, εκπαιδευμένοι και μη ένοπλοι επαγγελματίες θα ανταποκρίνονταν σε τέτοιου είδους κλήσεις.

Η Becerra αποκάλυψε επίσης ότι οι ερευνητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα κατευθυνθούν στο Palmdale για να «εμπλακούν στην έρευνα» του θανάτου του Robert Fuller. Το σώμα του Φούλερ βρέθηκε κρεμασμένο από ένα δέντρο την Τετάρτη, απέναντι από το Δημαρχείο του Palmdale.

“Είναι σημαντικό για εμάς να ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα, να δούμε ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία και να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα, αντί να αρχίσουμε να εικάζουμε ή να μιλάμε εκ περιτροπής”, δήλωσε ο Μπέκερα.

Το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες είπε αρχικά ότι ο Φούλερ πέθανε από αυτοκτονία, αλλά η οικογένειά του πιστεύει ότι ήταν λυπημένος και ζήτησε πλήρη έρευνα. Τη Δευτέρα, λίγο πριν από τη συνέντευξη τύπου της Beccera, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Alex Villaneuva δήλωσε ότι το τμήμα αστικών δικαιωμάτων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών θα παρακολουθεί επίσης την έρευνα.

Ο Villaneuva είπε ότι ελπίζει ότι η έρευνα για το θάνατο του Φούλερ θα δώσει στην οικογένεια ένα κλείσιμο και υποσχέθηκε να μην αφήσει κανένα βράχο.

Πηγή: cbsnews.com

  • Source: Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας ανακοινώνει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις της αστυνομίας

Σχετικά Άρθρα

Νέα Υόρκη Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου με μαθητές

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου με μαθητές

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 9 / 2023 , 5:11 από news_room Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες Πέμπτη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας του λυκείου Φαρμινγκντέιλ, εξετράπη της πορείας […]

Μάχη για το Κίεβο-Πυραυλική επίθεση στα περίχωρα-Διυλιστήριο στις φλόγες

Μάχη για το Κίεβο-Πυραυλική επίθεση στα περίχωρα-Διυλιστήριο στις φλόγες

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 2 / 2022 , 11:51 από news_room Σειρά εκρήξεων ακούστηκαν δυτικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο, μερικά λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες, μετέδωσε ανταποκριτής του Reuters.Ουκρανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών σε έναν γειτονικό δήμο. Σύμφωνα με τον ουκρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Segodnya.ua, μια γέφυρα ανατινάχθηκε κοντά στην […]