16 °C Athens, GR
29/02/2024

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Μία κυβέρνηση σε υπερπροσπάθεια, αλλά δεν λύνονται όλα τα προβλήματα σε μία μέρα Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους» Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Οι υποψήφιοι, στην ευθεία για τις Αμερικανικές εκλογές του 2024 Απόψεις: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Κέντρο της Αθήνας Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου, συνεδριάσεως 27ης Φεβρουαρίου Αμερικανικές Εκλογές: Νίκη του Τζό Μπαϊντεν στις προκριματικές εκλογές στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ Επαρχιακή Σύνοδος και χωρεπίσκοποι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Συνάντηση με τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά είχε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος 57 φορές θα χτυπήσουν οι καμπάνες στην Ι.Μ. Ηλείας στις 10:00 σήμερα το πρωί Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς Επίτιμος Διδάκτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Νέα Υόρκη : Tηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 6 / 2020 , 21:16 από

Νέα Υόρκη.- Οι εμπειρίες από τον εγκλεισμό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και η προετοιμασία για την επιστροφή στην κανονικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που συγκαλεί η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και οι συνεργαζόμενοι φορείς.

Η τηλεδιάσκεψη λάβει χώρα το  πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. και αναμένεται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί, διευθυντές, γονείς, ευεργέτες και δωρητές της Ελληνικής Παιδείας από την Αμερική, την γενέτειρα και από άλλες χώρες του πλανήτη.

 

Η πρόεδρος της Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλα Κοκόλη επεσήμανε ότι η τηλεδιάσκεψη διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Προμηθέας» Νέας Υόρκης, τoν Οργανισμό «Ελληνική Παιδεία» Αμερικής και τους άλλους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη ενώ συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η τηλεδιάσκεψη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της εν λόγω Ομοσπονδίας για την στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Αμερική και την μετατροπή του εγκλεισμού ως μιας ευκαιρίας πιο συχνής επικοινωνίας με τους συνεργαζόμενους φορείς και με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία του λογαριασμού της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής στο Facebook (https://www.facebook.com/groups/250906736157017/).

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι διευθυντές θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για τις εμπειρίες των τριών τελευταίων μηνών και τους τρόπους με τους οποίους θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα καλώς εχόντων των πραγμάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των συνεργαζόμενων φορέων έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι της ελληνικής παιδείας,

Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μία άλλη πραγματικότητα. Ο ρυθμός της ζωής έχει αλλάξει και είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Έχουμε στη διάθεσή μας μόνο την εξέλιξη της τηλεπικοινωνίας να βλεπόμαστε εκ του μακρόθεν αλλά πολύ κοντά στην ηλεκτρονική οθόνη.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Μιχάλης Αλεξάνδρου, Ανδρέας Παπαντωνίου, Δημήτριος Φίλιος, Επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος, Στέλλα Κοκόλη και Ιλέιν Φράιζερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Βρισκόμαστε σήμερα στις αρχές Ιουνίου που σηματοδοτεί το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές μας μέσω της τηλεκπαίδευσης κατάφεραν να φέρουν εις πέρας και αυτή τη σχολική χρονιά, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να μη διακόψουν τη διαδικασία της μάθησης.

Για τούτο, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους απανταχού μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εκκλησιαστικούς και κοινοτικούς παράγοντες που πασχίζουν νυχθημερόν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ρυθμούς που απαιτεί η σημερινή πανδημία.

Η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Προμηθέας» Νέας Υόρκης, τoν Οργανισμό “Ελληνική Παιδεία” Αμερικής, καθώς και με άλλους φορείς που εργάζονται αρμονικά, με αγάπη, εκτίμηση και αφοσίωση για το καλό της Παιδείας, της γλώσσας και των απαράμιλλων Ελληνοχριστιανικών μας αξιών, έρχονται και πάλι κοντά σας μέσω παγκόσμιας τηλεδιάσκεψης που διοργανώνεται στις 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. στον παρακάτω σύνδεσμο/ link/zoom meeting,: https://us02web.zoom.us/j/88044552123?pwd=OFdpdTJDSThYR2dHMFZWZURBaTlWQT09

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Μαρία Ντίνη, Στέλλα Κοκόλη, Δρ. Κων/νος Βλάσης, Μερόπη Κυριάκου, Δρ. Κων/νος Κούτρας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Ντίνη.

Meeting ID: 880 4455 2123

Password: 308536

(Λεπτομέρειες για τον τρόπο σύνδεσης παρέχονται στην επόμενη σελίδα της παρούσας πρόσκλησης).

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνδεθούμε και να συζητήσουμε επισταμένως τα ακόλουθα:

1. Ποια ήταν η εμπειρία σας ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί κατά τους τελευταίους τρεις μήνες βρισκόμενοι μακριά από την προσωπική επαφή, συνεργασία και δράση σε σχέση με την προηγούμενη πραγματικότητα.

2. Πώς θα αντιμετωπισθεί η μετάβαση στη μετά τον κορωνοϊό εποχή, εάν Θεού θέλοντος, επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.

3. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Ποια «καλά» λοιπόν έφερε η κρίση της πανδημίας και τι αδυναμίες έχει η σημερινή κατάσταση που με απειλή θανάτου επί ενενήντα ημέρες τώρα έχει κλείσει τις πόρτες των εκπαιδευτηρίων, εκκλησιών, καταστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα;

Προσκαλείσθε να συνδεθείτε μαζί μας στις 10 Ιουνίου λοιπόν για να συζητήσουμε τα ανωτέρω μαζί με τις δικές σας απόψεις και τα ζητήματα που επιθυμείτε να θέσετε υπ’ όψιν μας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο (917) 755 2127 ή μέσω email ([email protected]).

Αναμένοντας τη θετική σας απάντηση, διατελώ με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

  • Source: Νέα Υόρκη : Tηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών

Σχετικά Άρθρα

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα μεταδοθεί διαδικτυακά – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 12 / 2020 , 21:34 από news_room Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα μεταδώσει την ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία της σε απευθείας ζωντανή σύνδεση φέτος. Η Χορωδία θα είναι του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού, και θα έχει τον τίτλο «Ο Θεός είναι μαζί μας» – Μια Εικονική […]

Στην “τελική ευθεία” οι προετοιμασίες για την Παρέλαση της Νέας Υόρκης

Στην “τελική ευθεία” οι προετοιμασίες για την Παρέλαση της Νέας Υόρκης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 6 / 2022 , 15:33 από news_room Στην τελική ευθεία για την παρέλαση της 5ης Ιουνίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν βρίσκονται οι προετοιμασίες των οργανωτών.  Αφού χρειάστηκε να ξεπεραστούν μια σειρά από σοβαρές δυσκολίες και αντιξοότητες, όλα δείχνουν πλέον ότι η πρώτη μετά την πανδημία του COVIT-19 παρέλαση, που θα […]