27 °C Athens, GR
06/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Νέα Υόρκη : Tηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 6 / 2020 , 21:16 από

Νέα Υόρκη.- Οι εμπειρίες από τον εγκλεισμό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και η προετοιμασία για την επιστροφή στην κανονικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που συγκαλεί η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και οι συνεργαζόμενοι φορείς.

Η τηλεδιάσκεψη λάβει χώρα το  πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. και αναμένεται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί, διευθυντές, γονείς, ευεργέτες και δωρητές της Ελληνικής Παιδείας από την Αμερική, την γενέτειρα και από άλλες χώρες του πλανήτη.

 

Η πρόεδρος της Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλα Κοκόλη επεσήμανε ότι η τηλεδιάσκεψη διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Προμηθέας» Νέας Υόρκης, τoν Οργανισμό «Ελληνική Παιδεία» Αμερικής και τους άλλους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη ενώ συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η τηλεδιάσκεψη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της εν λόγω Ομοσπονδίας για την στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Αμερική και την μετατροπή του εγκλεισμού ως μιας ευκαιρίας πιο συχνής επικοινωνίας με τους συνεργαζόμενους φορείς και με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία του λογαριασμού της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής στο Facebook (https://www.facebook.com/groups/250906736157017/).

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι διευθυντές θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για τις εμπειρίες των τριών τελευταίων μηνών και τους τρόπους με τους οποίους θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα καλώς εχόντων των πραγμάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των συνεργαζόμενων φορέων έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι της ελληνικής παιδείας,

Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μία άλλη πραγματικότητα. Ο ρυθμός της ζωής έχει αλλάξει και είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Έχουμε στη διάθεσή μας μόνο την εξέλιξη της τηλεπικοινωνίας να βλεπόμαστε εκ του μακρόθεν αλλά πολύ κοντά στην ηλεκτρονική οθόνη.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Μιχάλης Αλεξάνδρου, Ανδρέας Παπαντωνίου, Δημήτριος Φίλιος, Επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος, Στέλλα Κοκόλη και Ιλέιν Φράιζερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Βρισκόμαστε σήμερα στις αρχές Ιουνίου που σηματοδοτεί το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές μας μέσω της τηλεκπαίδευσης κατάφεραν να φέρουν εις πέρας και αυτή τη σχολική χρονιά, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να μη διακόψουν τη διαδικασία της μάθησης.

Για τούτο, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους απανταχού μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εκκλησιαστικούς και κοινοτικούς παράγοντες που πασχίζουν νυχθημερόν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ρυθμούς που απαιτεί η σημερινή πανδημία.

Η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Προμηθέας» Νέας Υόρκης, τoν Οργανισμό “Ελληνική Παιδεία” Αμερικής, καθώς και με άλλους φορείς που εργάζονται αρμονικά, με αγάπη, εκτίμηση και αφοσίωση για το καλό της Παιδείας, της γλώσσας και των απαράμιλλων Ελληνοχριστιανικών μας αξιών, έρχονται και πάλι κοντά σας μέσω παγκόσμιας τηλεδιάσκεψης που διοργανώνεται στις 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. στον παρακάτω σύνδεσμο/ link/zoom meeting,: https://us02web.zoom.us/j/88044552123?pwd=OFdpdTJDSThYR2dHMFZWZURBaTlWQT09

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Μαρία Ντίνη, Στέλλα Κοκόλη, Δρ. Κων/νος Βλάσης, Μερόπη Κυριάκου, Δρ. Κων/νος Κούτρας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Ντίνη.

Meeting ID: 880 4455 2123

Password: 308536

(Λεπτομέρειες για τον τρόπο σύνδεσης παρέχονται στην επόμενη σελίδα της παρούσας πρόσκλησης).

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνδεθούμε και να συζητήσουμε επισταμένως τα ακόλουθα:

1. Ποια ήταν η εμπειρία σας ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί κατά τους τελευταίους τρεις μήνες βρισκόμενοι μακριά από την προσωπική επαφή, συνεργασία και δράση σε σχέση με την προηγούμενη πραγματικότητα.

2. Πώς θα αντιμετωπισθεί η μετάβαση στη μετά τον κορωνοϊό εποχή, εάν Θεού θέλοντος, επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.

3. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Ποια «καλά» λοιπόν έφερε η κρίση της πανδημίας και τι αδυναμίες έχει η σημερινή κατάσταση που με απειλή θανάτου επί ενενήντα ημέρες τώρα έχει κλείσει τις πόρτες των εκπαιδευτηρίων, εκκλησιών, καταστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα;

Προσκαλείσθε να συνδεθείτε μαζί μας στις 10 Ιουνίου λοιπόν για να συζητήσουμε τα ανωτέρω μαζί με τις δικές σας απόψεις και τα ζητήματα που επιθυμείτε να θέσετε υπ’ όψιν μας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο (917) 755 2127 ή μέσω email ([email protected]).

Αναμένοντας τη θετική σας απάντηση, διατελώ με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Νέα Υόρκη : Tηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών

Σχετικά Άρθρα

Γ. Χρυσουλάκης : Η πλατφόρμα staellinika.com χτίζεται σε πολλές γλώσσες για του ομογενείς της Λατινικής Αμερικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 5 / 2021 , 11:26 από news_room «Η γεωγραφική απόσταση δεν θα πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη για την εμβάθυνση των σχέσεων μας με την ομογένεια της Λατινικής Αμερικής αλλά και για την ανάπτυξη των σχέσεων μας με τις χώρες αυτές» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού […]

Ξεκίνησαν ξανά τα έργα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σημείου Μηδέν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 8 / 2020 , 0:45 από Νέα Υόρκη.- Το ξεκίνημα για την ολοκλήρωση της ανέγερσης της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο σημείο “μηδέν” ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 3 Αυγούστου. «Πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια, ο Άγιος Νικόλαος έπεσε, μαζί με χιλιάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν στις στάχτες […]

Pin It on Pinterest