16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Νέα Υόρκη : Tηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 6 / 2020 , 21:16 από adologala.gr

Νέα Υόρκη.- Οι εμπειρίες από τον εγκλεισμό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και η προετοιμασία για την επιστροφή στην κανονικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που συγκαλεί η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και οι συνεργαζόμενοι φορείς.

Η τηλεδιάσκεψη λάβει χώρα το  πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. και αναμένεται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί, διευθυντές, γονείς, ευεργέτες και δωρητές της Ελληνικής Παιδείας από την Αμερική, την γενέτειρα και από άλλες χώρες του πλανήτη.

 

Η πρόεδρος της Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλα Κοκόλη επεσήμανε ότι η τηλεδιάσκεψη διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Προμηθέας» Νέας Υόρκης, τoν Οργανισμό «Ελληνική Παιδεία» Αμερικής και τους άλλους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη ενώ συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η τηλεδιάσκεψη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της εν λόγω Ομοσπονδίας για την στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Αμερική και την μετατροπή του εγκλεισμού ως μιας ευκαιρίας πιο συχνής επικοινωνίας με τους συνεργαζόμενους φορείς και με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία του λογαριασμού της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής στο Facebook (https://www.facebook.com/groups/250906736157017/).

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι διευθυντές θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για τις εμπειρίες των τριών τελευταίων μηνών και τους τρόπους με τους οποίους θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα καλώς εχόντων των πραγμάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των συνεργαζόμενων φορέων έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι της ελληνικής παιδείας,

Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μία άλλη πραγματικότητα. Ο ρυθμός της ζωής έχει αλλάξει και είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Έχουμε στη διάθεσή μας μόνο την εξέλιξη της τηλεπικοινωνίας να βλεπόμαστε εκ του μακρόθεν αλλά πολύ κοντά στην ηλεκτρονική οθόνη.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Μιχάλης Αλεξάνδρου, Ανδρέας Παπαντωνίου, Δημήτριος Φίλιος, Επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος, Στέλλα Κοκόλη και Ιλέιν Φράιζερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Βρισκόμαστε σήμερα στις αρχές Ιουνίου που σηματοδοτεί το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές μας μέσω της τηλεκπαίδευσης κατάφεραν να φέρουν εις πέρας και αυτή τη σχολική χρονιά, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να μη διακόψουν τη διαδικασία της μάθησης.

Για τούτο, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους απανταχού μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εκκλησιαστικούς και κοινοτικούς παράγοντες που πασχίζουν νυχθημερόν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ρυθμούς που απαιτεί η σημερινή πανδημία.

Η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Προμηθέας» Νέας Υόρκης, τoν Οργανισμό “Ελληνική Παιδεία” Αμερικής, καθώς και με άλλους φορείς που εργάζονται αρμονικά, με αγάπη, εκτίμηση και αφοσίωση για το καλό της Παιδείας, της γλώσσας και των απαράμιλλων Ελληνοχριστιανικών μας αξιών, έρχονται και πάλι κοντά σας μέσω παγκόσμιας τηλεδιάσκεψης που διοργανώνεται στις 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. στον παρακάτω σύνδεσμο/ link/zoom meeting,: https://us02web.zoom.us/j/88044552123?pwd=OFdpdTJDSThYR2dHMFZWZURBaTlWQT09

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Μαρία Ντίνη, Στέλλα Κοκόλη, Δρ. Κων/νος Βλάσης, Μερόπη Κυριάκου, Δρ. Κων/νος Κούτρας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Ντίνη.

Meeting ID: 880 4455 2123

Password: 308536

(Λεπτομέρειες για τον τρόπο σύνδεσης παρέχονται στην επόμενη σελίδα της παρούσας πρόσκλησης).

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνδεθούμε και να συζητήσουμε επισταμένως τα ακόλουθα:

1. Ποια ήταν η εμπειρία σας ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί κατά τους τελευταίους τρεις μήνες βρισκόμενοι μακριά από την προσωπική επαφή, συνεργασία και δράση σε σχέση με την προηγούμενη πραγματικότητα.

2. Πώς θα αντιμετωπισθεί η μετάβαση στη μετά τον κορωνοϊό εποχή, εάν Θεού θέλοντος, επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.

3. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Ποια «καλά» λοιπόν έφερε η κρίση της πανδημίας και τι αδυναμίες έχει η σημερινή κατάσταση που με απειλή θανάτου επί ενενήντα ημέρες τώρα έχει κλείσει τις πόρτες των εκπαιδευτηρίων, εκκλησιών, καταστημάτων σε παγκόσμια κλίμακα;

Προσκαλείσθε να συνδεθείτε μαζί μας στις 10 Ιουνίου λοιπόν για να συζητήσουμε τα ανωτέρω μαζί με τις δικές σας απόψεις και τα ζητήματα που επιθυμείτε να θέσετε υπ’ όψιν μας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο (917) 755 2127 ή μέσω email ([email protected]).

Αναμένοντας τη θετική σας απάντηση, διατελώ με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Νέα Υόρκη : Tηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών

Σχετικά Άρθρα

Ζητούν την απομάκρυνση της Ελληνίδας Συντονίστριας Εκπαίδευσης στην Αίγυπτο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 8 / 2021 , 6:23 από news_room Θέμα αξιοκρατικής επιλογής κατάλληλων συντονιστών εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας για τα ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού, θέτουν εκπρόσωποι των ελληνικών κοινοτήτων Αλεξάνδρειας και Καϊρου στην Αίγυπτο, με αναφορικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία των εκεί σχολικών ιδρυμάτων,  με […]

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με παιδιά που μαθαίνουν Ελληνικά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 6 / 2020 , 17:09 από adologala.gr Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε την Δευτέρα σε μια διαφορετική, πραγματικά παγκόσμια, τηλεδιάσκεψη που είχε στον πυρήνα της τα Ελληνόπουλα σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που μαθαίνουν Ελληνικά. Σε κλίμα συγκίνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε […]

Pin It on Pinterest