16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Κίνα: Η έναρξη σηματοδοτεί ορόσημο στη διαστημική προσπάθεια του έθνους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 6 / 2020 , 12:38 από adologala.gr

Καθώς η Ο τελικός δορυφόρος για την ολοκλήρωση του δικτύου τρίτης γενιάς του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Beidou της Κίνα ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην προσπάθεια του έθνους για το διάστημα.

Aντίστροφη μέτρηση σημείωσε μηδέν στις 9:43 π.μ. στο Xichang Satellite Launch Center στην επαρχία Σιτσουάν, οκτώ κινητήρες στην πρώτη σκηνή και τέσσερις ενισχυτές μιας αεροπορικής πυραύλου Long March 3B έφτασαν πορτοκαλί φλόγες καθώς σήκωσαν το ύψος των 19 ορόφων όχημα και ο δορυφόρος σε συννεφιασμένους ουρανούς.

Περίπου 30 λεπτά αργότερα, ο Zhang Xueyu, διευθυντής του κέντρου Xichang, ανακοίνωσε στην αίθουσα διοίκησης και ελέγχου ότι ο δορυφόρος, ο 59ος στην οικογένεια Beidou και ο 30ος στη σειρά τρίτης γενιάς, είχαν τοποθετηθεί σε μια γεωστατική τροχιά σε κανονική κατάσταση και η αποστολή ήταν μια απόλυτη επιτυχία.

Η εκτόξευση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου, αλλά η εντολή της αποστολής αποφάσισε να την αναβάλει αρκετές ώρες πριν από την ανάφλεξη λόγω τεχνικού προβλήματος στον πύραυλο.

Η ανάπτυξη του δορυφόρου σηματοδότησε την ολοκλήρωση της κατασκευής σε τροχιά του Beidou, ενός από τα τέσσερα παγκόσμια δίκτυα πλοήγησης, μαζί με το GPS των Ηνωμένων Πολιτειών, το GLONASS της Ρωσίας και το Galileo της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεκάδες ιατρικοί εργαζόμενοι από όλη την επαρχία του Σιτσουάν που έχουν πολεμήσει ενάντια στο COVID-19, και ο Λι Λαντζουάν, κορυφαίος επιδημιολόγος που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες της Κίνας κατά της κοροναϊκής, κλήθηκαν από τις διαστημικές αρχές να παρακολουθήσουν την έναρξη.

Το λανσάρισμα μεταδόθηκε ζωντανά από την China Central Television, έγινε η πρώτη αποστολή Beidou που ήταν ζωντανή και επίσης η πρώτη τηλεοπτική εκτόξευση στο κέντρο Xichang σε μια δεκαετία.

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Εξωτερικό Χώρο Υποθέσεων έστειλε συγχαρητήρια επιστολή την Τρίτη στις διαστημικές αρχές της Κίνας, εκτιμώντας τη συμβολή του Μπιίδου στην παγκόσμια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, καθώς και την ειρηνική χρήση του διαστήματος και τη διεθνή συνεργασία στο διάστημα.

Μετά από μια περίοδο δοκιμών σε τροχιά, ο νέος δορυφόρος θα αρχίσει να λειτουργεί με άλλους δορυφόρους Beidou, επιτρέποντας στους χρήστες σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πλοήγησης, τοποθέτησης και χρονισμού υψηλής ακρίβειας, σύμφωνα με το China Satellite Navigation Office.

Το διαστημικό σκάφος, το οποίο μεταφέρθηκε σιδηροδρομικώς στο κέντρο Xichang στις 4 Απριλίου, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Ακαδημία Διαστημικής Τεχνολογίας της Κίνας, θυγατρική του κρατικού διαστημικού ομίλου της Κίνας Aerospace Science and Technology Corp. Με βάση το DFH-3B δορυφορική πλατφόρμα, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε τροχιά για τουλάχιστον 12 χρόνια, σύμφωνα με την ακαδημία.

Από το 2000, συνολικά 59 δορυφόροι, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων τεσσάρων πειραματικών, έχουν εκτοξευτεί από το Xichang σε 44 πυραύλους της σειράς Long March 3 και ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη αποσυρθεί.

Μετά την έναρξη της Τρίτης, υπάρχουν 30 δορυφόροι Beidou τρίτης γενιάς σε τρεις τύπους τροχιάς bit 24 σε τροχιά μέσης Γης, τρεις σε κεκλιμένη γεωσυγχρονική δορυφορική τροχιά και τρεις σε γεωστατική τροχιά. Υπάρχουν επίσης μερικοί δορυφόροι δεύτερης γενιάς Beidou που προσφέρουν περιφερειακές υπηρεσίες.

“Σε σύγκριση με τους δορυφόρους δεύτερης γενιάς, τα μοντέλα τρίτης γενιάς έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια και σταθερότητα, ένα σαφέστερο σήμα και πιο προηγμένες τεχνολογίες, όπως διασυνδέσεις μέσω δορυφόρου, αύξηση μέσω δορυφόρου και παγκόσμια δυνατότητα αναζήτησης έκτακτης ανάγκης, “είπε ο Τσεν Ζονγκγκούι, επικεφαλής σχεδιαστής του δορυφόρου τρίτης γενιάς στην Ακαδημία Διαστημικής Τεχνολογίας της Κίνας.

Ο Τσεν είπε ότι η τρίτη γενιά είναι 10 φορές ισχυρότερη από τη δεύτερη γενιά όσον αφορά τη συνολική ικανότητα εξυπηρέτησης.

Εκτός από τη βελτιστοποιημένη δυνατότητα πλοήγησης και εντοπισμού θέσης, το μοντέλο τρίτης γενιάς επιτρέπει σε έναν χρήστη σε περιοχές με φτωχά συμβατικά σήματα επικοινωνίας να στέλνει 1.200 κινεζικούς χαρακτήρες σε ένα μόνο μήνυμα στους δέκτες, ενώ τα προηγούμενα μοντέλα μπορούν να στείλουν μόνο 120 χαρακτήρες, πρόσθεσε.

Η Beidou όχι μόνο διαθέτει δεκάδες δορυφόρους αλλά και ένα τεράστιο επίγειο δίκτυο που περιλαμβάνει δεκάδες σταθμούς, περισσότερα από 200 υποσυστήματα και πάνω από 30.000 σύνολα εξοπλισμού.

Περισσότεροι από 300.000 επιστήμονες, μηχανικοί και τεχνικοί από περισσότερα από 400 εγχώρια ινστιτούτα και επιχειρήσεις έχουν συμμετάσχει στην ανάπτυξη και την κατασκευή του Beidou.

Η Beidou άρχισε να παρέχει υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, πλοήγησης, χρονισμού και ανταλλαγής μηνυμάτων σε μη στρατιωτικούς χρήστες στην Κίνα και σε άλλα μέρη της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού τον Δεκέμβριο του 2012. Στο τέλος του 2018, η Beidou άρχισε να παρέχει παγκόσμιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Λογικόν Άδολον Γάλα - Ειδήσεις και Νέα - ADOLOGALA.GR

ΝΑΤΟ: Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν περαιτέρω το 2020

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 10 / 2020 , 16:22 από adologala.gr Οι αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ και του Καναδά θα αυξηθούν για έκτο διαδοχικό χρόνο το 2020, καθώς το ένα τρίτο των χωρών έχουν επιτύχει τον στόχο του 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός […]

ΗΠΑ: Το κογκρέσο είναι έτοιμο να παράσχει περαιτέρω βοήθεια στην μάχη του Κορονοϊου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 7 / 2020 , 14:27 από adologala.gr Το  Κογκρέσο των   Ηνωμένων Πολιτειών επιστρέφει στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα με τους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών να συμφωνούν ότι πρέπει να περάσουν κάτι για να ξεφορτωθούν τα μεγάλα ποσοστά της πανδημίας  κοροναϊού,  αλλά $ 2 τρισεκατομμύρια πέρα ​​από αυτό που πρέπει να είναι κάτι. Στις […]

Pin It on Pinterest