31 °C Athens, GR
07/08/2022

Η συζήτηση για τις μάσκες εντείνεται στις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 6 / 2020 , 22:42 από

“Δεν πρέπει να έχουμε στίγμα – κανένα – για τη χρήση μάσκας όταν φεύγουμε από τα σπίτια μας”, δήλωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell. “Η χρήση απλών καλυμμάτων προσώπου δεν αφορά την προστασία του εαυτού μας. Αφορά την προστασία όλων που συναντούμε.”

Οι παρατηρήσεις των Ρεπουμπλικάνων του Κεντάκι ήρθαν καθώς το αμερικανικό κοινό διαιρείται σε μάσκες, παρόλο που οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν συστήσει τη χρήση καλυμμάτων προσώπου για μήνες και η πρακτική σε άλλες χώρες έχει αποδειχθεί – και οι αμερικανοί ερευνητές επιβεβαίωσαν – ότι οι μάσκες σώζουν ζωές.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ, με τον αριθμό των θανάτων COVID-19 να ξεπερνούν τα 125.900 από τη Δευτέρα, έχουν δει φλεγμονή στις εστίες και αύξηση των λοιμώξεων τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέρει τροφοδοτημένα από ανθρώπους που παραβιάζουν τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία που ζητούν κοινωνική απομάκρυνση και φορώντας μάσκες σε κράτη που πιέστηκαν για πρόωρο άνοιγμα των οικονομιών τους

Ένας άλλος υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικανός, Κογκρέσος Κέβιν Μακάρθι, δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι τα άτομα έχουν την ευθύνη να ακολουθήσουν συστάσεις για να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

“Οι κυβερνήτες έχουν μεγάλη ευθύνη εδώ, αλλά κάθε Αμερικανός έχει ευθύνη. Πρέπει να φορούν μάσκα”, δήλωσε ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

“Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κοινωνική απόσταση, πρέπει να φοράτε μάσκα και πρέπει να είστε σεβαστοί ο ένας στον άλλο”, δήλωσε ο McCarthy στο CNBC.

Ο γερουσιαστής της Ρεπουμπλικανίας Tim Scott της Νότιας Καρολίνας έγραψε επίσης τη Δευτέρα ότι ενθάρρυνε όλους να φορούν μάσκα. 

“Το COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί γρήγορα και εύκολα – ακόμη και από άτομα που δεν αντιμετωπίζουν συμπτώματα. Την επόμενη φορά που θα βγείτε από το σπίτι σας, θα πρέπει να είστε ευγενικοί με τον γείτονά σας: φορέστε μάσκα”, ο Scott έγραψε στο Twitter, ενισχύοντας μια ανάρτηση από το κράτος του υπηρεσία δημόσιας υγείας

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος απεικονίστηκε φορώντας μάσκα την Κυριακή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Ντάλας, ενέκρινε επίσης καλύμματα προσώπου.

“Για οποιονδήποτε, αν δεν μπορείτε να διατηρήσετε την κοινωνική αποστασιοποίηση … είναι καλή ιδέα να φοράτε μάσκα”, είπε ο Πενς.

Τουλάχιστον δύο κυβερνήτες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι οι πολιτείες τους θα καταστήσουν υποχρεωτική την κάλυψη προσώπου για να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Η Κυβερνήτης του Κάνσας Λόρα Κέλι είπε ότι θα υπογράψει εκτελεστική εντολή που θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή, απαιτώντας από τους κατοίκους του κράτους να φορούν μάσκα σε καταστήματα και καταστήματα και σε οποιοδήποτε μέρος όπου δεν μπορεί να διατηρηθεί κοινωνική απόσταση 6 πόδια (1,83 μ.), Συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού.

Ο κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν ανακοίνωσε επίσης ότι οι κάτοικοι του κράτους θα πρέπει να φορούν καλύμματα προσώπου σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους από την Τετάρτη.

Σε μια άλλη εξέλιξη τη Δευτέρα, το Τζάκσονβιλ, η πόλη της Φλόριντα όπου οι Ρεπουμπλικάνοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν την εθνική τους σύμβαση τον Αύγουστο, κήρυξαν τις μάσκες προσώπου υποχρεωτικές.

“Στις 5 μ.μ. σήμερα, η πόλη του Τζάκσονβιλ θα υιοθετήσει μια υποχρεωτική απαίτηση μάσκας για δημόσιους και εσωτερικούς χώρους, και σε άλλες καταστάσεις όπου τα άτομα δεν μπορούν να απομακρυνθούν κοινωνικά”, δήλωσε η κυβέρνηση της πόλης σε δήλωση.

Η Φλόριντα ανέφερε 5.266 νέες μολύνσεις και 28 νέους θανάτους λόγω του COVID-19 τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις κρατικές αρχές υγείας.

Ενώ ο Τζάκσονβιλ ετοιμάζεται για το μεγάλο γεγονός του Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ήταν μέχρι τώρα αντίθετος να φορέσει μάσκα δημόσια, μια στάση που έχει μιμηθεί ορισμένοι από τους ένθερμους οπαδούς του, αλλά η οποία έχει επίσης επικριθεί για την αποτυχία να μεταδώσει τη σοβαρότητα του πανδημία στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρεπουμπλικανική Εθνική Συνέλευση άλλαξε τη θέση της από μια αρένα στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, επειδή αξιωματούχοι σε αυτό το κράτος επέμειναν στις μάσκες προσώπου και την κοινωνική απόσταση, ενάντια στις επιθυμίες του Προέδρου Τραμπ. 

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo είπε ότι ο Λευκός Οίκος πρέπει να κάνει τους Αμερικανούς να συνειδητοποιήσουν πόσο πραγματική απειλή είναι το COVID-19 και ότι ο ίδιος ο πρόεδρος θα πρέπει να “οδηγήσει με παράδειγμα” και να φορέσει μια μάσκα.

“Ο πρόεδρος δεν χρειάζεται να εγκρίνει νομοθετική πράξη, δεν χρειάζεται να καλέσει το Κογκρέσο – απλώς υπογράψτε μια εκτελεστική εντολή λέγοντας ότι φοράτε μάσκα”, δήλωσε ο Cuomo σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

Το κράτος του Κουόμο έλαβε και πάλι δωρεές μάσκες προσώπου από την Κίνα τη Δευτέρα. Το Κινέζικο Προξενείο της Νέας Υόρκης έδωσε 5.000 μάσκες στο Jermaine L. Green STEM Institute of Queens, ένα δημοτικό σχολείο με περίπου 500 μαθητές, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από μειονοτικές ομάδες. 

«Ως διπλωμάτης που ζει στη Νέα Υόρκη, αισθάνομαι ότι αυτό είναι το προνόμιο μου και επίσης υποχρέωση να έχω χέρια με όλους εδώ για να καταπολεμήσουμε αυτήν την πανδημία, πλάι-πλάι», δήλωσε ο Κινέζος Γενικός Πρόξενος της Νέας Υόρκης Χουάνγκ Πινγκ σε μια τελετή εικονικής παράδοσης.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα ινστιτούτο υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προέβλεπε ότι θα υπήρχαν 33.000 λιγότεροι θάνατοι από το COVID-19 έως τον Οκτώβριο εάν το 95% των Αμερικανών φορούσαν μάσκες τώρα.

Στις πρώτες προβολές που συγκρίνουν διαφορετικές δράσεις για τον έλεγχο της μετάδοσης COVID-19, το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) προέβλεψε ότι περίπου 180.000 στις ΗΠΑ θα πεθάνουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου. 

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακόμη και όταν ανοίγουν τα κράτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια μεγάλη επιδημία σε μια πορεία για αύξηση που αρχίζει στα τέλη Αυγούστου και εντείνεται τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε σε ανακοίνωση ο διευθυντής του IHME, Δρ. Christopher Murray. 

“Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρήση μάσκας μπορεί να μειώσει τη μετάδοση του ιού έως και 50 τοις εκατό, και εκείνοι που αρνούνται να θέσουν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους και τις κοινότητές τους σε κίνδυνο”, δήλωσε ο Murray.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πολίτη στα Λεύκαρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 5 / 2021 , 12:11 από news_room Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εγκαινίασε σήμερα το Κέντρο Πολίτη των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στα Λεύκαρα στην παρουσία του Δημάρχου Λευκάρων κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους. Το συγκεκριμένο Έργο εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μηνά στο Γέρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 11 / 2021 , 7:41 από news_room Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μηνά στο Γέρι Το πλήθος των φιλέορτων ενοριτών και προσκυνητών, ανάμεσα στους οποίους κι ο Δήμαρχος τής περιοχής κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας τής Τετάρτης 10ης Νοεμβρίου στον ιερό […]

Pin It on Pinterest