15 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως: Υπάρχουν Μητροπολίτες, οι οποίοι δεν χαίρονται για την παρουσία Πατριαρχικών Μονών στο έδαφός τους

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας προσφέρει 4470 δισκία για να βοηθήσει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Communique

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 6 / 2020 , 0:33 από

Αφού παρείχε περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοραναϊού, οι προσπάθειες της Εκκλησίας και των οργανώσεων της επικεντρώθηκαν στην υποστήριξη των παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας υποστηρίζει μόνιμα την εκπαίδευση παιδιών και νέων: πλήρες κείμενο

Στο πλαίσιο της τρέχουσας πανδημίας, το Ρουμανικό Πατριαρχείο προσφέρει δισκία ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε μαθητές (ειδικά εκείνους στην όγδοη και δωδέκατη τάξη) και εκπαιδευτικούς από μειονεκτούσες κοινότητες, για να μπορούν να συνδεθούν με διαδικτυακά μαθήματα, συνεχίζοντας έτσι τη διδασκαλία-μάθηση επεξεργάζομαι, διαδικασία.

Το Ρουμανικό Πατριαρχείο υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας να προσφέρει tablet ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε μαθητές και καθηγητές από μειονεκτούσες κοινότητες, μέσω του έργου του «Επιλογή σχολείου!» και μέσω των επισκοπών σε ολόκληρη τη χώρα και στη ρουμανική διασπορά, που εντάχθηκαν σε αυτήν την προσέγγιση ανάλογα με τις δυνατότητες.

Μέχρι στιγμής, έχουν προσφερθεί 4.470 δισκία ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στο επίπεδο του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, συνολικής αξίας 2.661.852 λέι, ως εξής: μέσω του “Select School!” Έργο – 1.919 δισκία αξίας 1.151.400 λέι. μέσω επισκοπών – 2.551 δισκία ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, ποσού 1.510.452 λέι.

Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι όλα τα σχολεία έκλεισαν λόγω της τρέχουσας πανδημίας, το Πατριαρχείο της Ρουμανίας προσέφερε στους μαθητές την ευκαιρία να διατηρήσουν επαφή με τη θρησκευτική εκπαίδευση, μέρος του κοινού πυρήνα στα Σχέδια Πλαίσιο για δημοτικό, δευτεροβάθμιο και γυμνάσιο, μέσω η εκπομπή Θρησκευτικό Μάθημα, που έγινε από την τηλεόραση TRINITAS, με την υποστήριξη του Θεολογικού-Εκπαιδευτικού Τομέα της Πατριαρχικής Διοίκησης.

Γραφείο Τύπου του Ρουμανικού Πατριαρχείου

  • Source: Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας προσφέρει 4470 δισκία για να βοηθήσει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Communique

Σχετικά Άρθρα

Την παραμονή της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων ο Πατριάρχης Μόσχας και όλης της Ρωσίας κ.κ.Κύριλλος προεξήρχε ακολουθίας στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αναστάντος Χριστού Μόσχας.

Παραμονή Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Μόσχας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:17 από news_room Παραμονή των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Μόσχας: Την παραμονή της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων ο Πατριάρχης Μόσχας και όλης της Ρωσίας κ.κ.Κύριλλος προεξήρχε ακολουθίας στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αναστάντος Χριστού Μόσχας.

Беседа Святейшего Патриарха Кирилла с Предстоятелем Сербской Православной Церкви

Συνομιλία Πατριάρχη Κυρίλλου με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, Πατριάρχη Πορφύριο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 5 / 2022 , 7:14 από news_room Στις 27 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε συζήτηση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο μέσω τηλεδιάσκεψης. Από πλευράς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη συνομιλία επίσης έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) μητροπολίτης Βολοκολάμσκ […]