19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Η Εορτή των εν Ρωσία διαλαμψάντων Αγίων στην Ορθόδοξο Κοινότητα στη Βυρητό

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 6 / 2020 , 13:00 από

Την Β΄ Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, στις 21 Ιουλίου 2020, όταν η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη πάντων των ἐν Ρωσικῃ γη διαλαμψάντων αγίων, η κοινότητα του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην Βηρυτό με επικεφαλής τον Προϊστάμενό της Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Βασίλτσεφ, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Ζάχλε και Μπάαλμπεκ Αντωνίου, πραγματοποίησε  προσκύνημα στη Ζάχλε. Εκείνη την ημέρα ο Μητροπολίτης Αντώνιος διήγε τα 50α του γενέθλια.

Της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Ζάχλε προέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος συλλειτουργησάντων του Αρχιμανδρίτη Φιλίππου και ιερού κλήρου της Μητροπόλεως.

Σημειωτέον ότι κατά τη Λειτουργία, που τελέσθηκε στα Αραβικά και στα Εκκλησιαστικά Σλαβονικά, τους ύμνους απέδωσαν από κοινού οι χορωδίες της Μητροπόλεως και του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας στην Βηρυτό.

Μετά το Κοινωνικό ο Μητροπολίτης Αντώνιος προσφώνησε τους ενορίτες και μέλη της κοινότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Προϊσταμένου του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στην Βηρυτό Αρχιμανδρίτη Φιλίππου, ο οποίος ανέγνωσε το συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα προς τον Μητροπολίτη Ζάχλε και Μπααλμπέκ Αντώνιο με αφορμή τα 50α γενέθλιά του.

Επίσης ο πατήρ Φίλιππος επέδωσε στον εορτάζοντας συγχαρητήριο μήνυμα του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Λίβανο κ. Α. Ζασύπκιν και ανθοδέσμη με λευκά τριαντάφυλλα.

Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως η αδελφική επικοινωνία συνεχίσθηκε στην αίθουσα υποδοχών της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάχλε.

Αυθημερόν οι προσκυνητές επανήλθαν στην Βηρυτό.

  • Source: Η Εορτή των εν Ρωσία διαλαμψάντων Αγίων στην Ορθόδοξο Κοινότητα στη Βυρητό

Σχετικά Άρθρα

Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος είχε συνομιλία με πολιτικούς από το Μαυροβούνιο

Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος είχε συνομιλία με πολιτικούς από το Μαυροβούνιο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 1 / 2022 , 20:58 από news_room Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος είχε συνομιλία με πολιτικούς από το Μαυροβούνιο Ο Σέρβος Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος , συνομίλησε κατόπιν αιτήματός τους πολιτικές προσωπικότητες από το Μαυροβούνιο. Οι συνομιλίες έγιναν με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Dritan Abazovic. Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Vesna […]

Επικήδειος λόγος Πατριάρχου Αντιοχείας Ιωάννη για τον καθηγητή Habib Λαβάντ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 10 / 2020 , 12:04 από Επικήδειος Λόγος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. κ. Ιωάννου X΄ Για τον καθηγητή Habib Λαβάντ Αγαπητά εν Χριστώ τέκνα, Με τη γήινη θλίψη και αναστάσιμη ελπίδα, αποχαιρετούμε σήμερα και αποχαιρετάει μαζί μας και μαζί σας το Αποστολικό Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής […]