13 °C Athens, GR
27/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Χίος: Σειρά έργων για την περαιτέρω αναβάθμιση του νησιού Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 14 ατόμων, μελών των τριών συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης Στην Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΣΠΑΒΟ Πάφου Γεώργιος: «Σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της παιδείας» Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τζαβάρα Ακόμη ένας πρωθυπουργός παραιτήθηκε στο Περού Ο Πρόξενος του Βελγίου στην Πόλη Tim Van Anderlecht επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Σχολεία της Μητροπόλεως επισκέφθηκε ο Καστορίας Καλλίνικος Θυρανοίξια Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σουέζ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

ΗΠΑ:Ο Τραμπ επεκτείνει το πάγωμα θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 6 / 2020 , 13:26 από

Με το σφιγκτήρα που διαρκεί όλο το χρόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν για τον αντίκτυπο στη βιομηχανία τεχνολογίας των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστική εντολή για αναστολή της έκδοσης ορισμένων προσωρινών βίζα εργαζομένων έως το τέλος του 2020, μια κίνηση που οι επικριτές ανέφεραν ότι θα πλήξουν τον κλάδο της τεχνολογίας της χώρας.

Η τελευταία προσπάθεια του Τραμπ για την καταπολέμηση της μετανάστευσης ακολουθεί ένα μέτρο τον Απρίλιο για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης στις ΗΠΑ, το οποίο είπε ότι στόχευε στην προστασία των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού.

Οι νέοι περιορισμοί θα εμποδίσουν περίπου 525.000 άτομα να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τώρα έως το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων 170.000 κατόχων πράσινων καρτών που έχουν απαγορευτεί να έρθουν στη χώρα από τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώτερος υπάλληλος διοίκησης.

Η διοίκηση του Trump θα χορηγήσει εξαιρέσεις στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εστιάζουν στη θεραπεία και την έρευνα του COVID-19, καθώς και εκείνων που εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών και των συσκευασιών τροφίμων, ανέφερε η έκθεση.

Ο Τραμπ “θα δώσει προτεραιότητα σε εκείνους τους εργαζόμενους στους οποίους προσφέρονται οι υψηλότεροι μισθοί”, ως δείκτης ότι μπορούν να προσθέσουν περισσότερη αξία στην οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Θα εξαλείψει τον ανταγωνισμό με τους Αμερικανούς … σε αυτούς τους κλάδους στο επίπεδο εισόδου και θα κάνει περισσότερα για να πάρει το καλύτερο και το πιο φωτεινό.”

Η νέα παραγγελία επεκτείνει την προηγούμενη απαγόρευση έως τις 30 Δεκεμβρίου και την επεκτείνει επιβάλλοντας περιορισμούς σε μια ποικιλία θεωρήσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών H-1B, H-2B, H-4, L-1 και ορισμένων θεωρήσεων J-1. Περίπου 300.000 παραλήπτες βίζας J-1 εισέρχονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Μετανάστευσης.

Οι θεωρήσεις H-1B έχουν σχεδιαστεί για εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση, ιδίως στον κλάδο της τεχνολογίας. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα θεωρήσεων από αυτά που περιλαμβάνονται στη διαταγή της Δευτέρας.

“Η μετανάστευση είναι απαραίτητη για την επιτυχία της οικονομίας της καινοτομίας της Αμερικής. Στη Silicon Valley, σχεδόν το 60% των εργαζομένων STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) με πτυχίο ή υψηλότερο είναι γεννημένοι στο εξωτερικό”, δήλωσε ο γενικός Peter Leroe-Munoz σύμβουλος και αντιπρόεδρος της πολιτικής τεχνολογίας και καινοτομίας στο Silicon Valley Leadership Group.

Η απαγόρευση εμποδίζει εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία παγκόσμια ταλέντα, δήλωσε η Leroe-Munoz, της οποίας η οργάνωση εκπροσωπεί σχεδόν 400 εταιρείες Silicon Valley.

Η αρχική παραγγελία αντιτάχθηκε έντονα από εκείνους στον κλάδο της τεχνολογίας, ισχυριζόμενοι ότι θα έβλαπτε τις προσπάθειές τους να προσλάβουν θέσεις που δεν έχουν ισχυρή ομάδα υποψηφίων μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ.

Βραχυπρόθεσμα, οι διευρυμένοι περιορισμοί θεωρήσεων θα δυσκολέψουν τις εταιρείες της Silicon Valley να συμπληρώσουν θέσεις τεχνολογίας που ήταν κενές πριν από την πανδημία του κοροναϊού, δήλωσε η Leroe-Munoz. “Μακροπρόθεσμα, οι εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν μειωμένες ευκαιρίες για καινοτομία, καθώς οι έξυπνοι, εργατικοί μετανάστες μετακινούνται σε άλλες χώρες και ανταγωνίζονται ενάντια στις αμερικανικές επιχειρήσεις”.

Η κυβέρνηση Trump αύξησε επίσης το ποσοστό άρνησης των θεωρήσεων H-1B σε ρεκόρ υψηλό. Οι αρνήσεις υπερδιπλασιάστηκαν στο 15,2% το 2019 από 4,3% το 2015.

Άλλοι τύποι θέσεων εργασίας που επηρεάζονται από τη διαταγή της Δευτέρας περιλαμβάνουν βίζες H-4 που δίνονται σε συζύγους κατόχων βίζας H-1B. Θεωρήσεις H-2B που χρησιμοποιούνται από εποχιακούς εργαζόμενους, όπως στον κλάδο των κατασκευών και της φιλοξενίας. Θεώρηση L-1 για στελέχη που εργάζονται για μεγάλες εταιρείες. και θεωρήσεις J-1 για ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Πολιτικοί λόγοι

Οι υποστηρικτές της μετανάστευσης επέκριναν τον Τραμπ για στόχευση των μεταναστών για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους

“Υπήρξε μια σταθερή προσπάθεια από την κυβέρνηση Τραμπ να σταματήσει εντελώς τη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι χρησιμοποιούν τον κοροναϊό ως πρόσχημα για να προωθήσουν αυτήν την ατζέντα”, δήλωσε ο Beth Werlin, εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικανικού Συμβουλίου Μετανάστευσης, μετά την αρχική παραγγελία τον Απρίλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Sundar Pichai - της οποίας η εταιρεία υπήρξε κύριος δικαιούχος του συστήματος θεωρήσεων H1-B - είπε ότι ήταν απογοητευμένος από την ανακοίνωση.

“Η μετανάστευση συνέβαλε πάρα πολύ στην οικονομική επιτυχία της Αμερικής, καθιστώντας την παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία”, έγραψε στο Twitter.

Η Κογκρέσος Τζούντι Τσου, Δημοκρατική της Καλιφόρνιας, δήλωσε ότι οι μετανάστες είναι απαραίτητοι για τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης στην υγεία.

“Οι μετανάστες αποτελούν το 28% των γιατρών και των χειρουργών στις ΗΠΑ και το 24% των νοσοκόμων και των βοηθών στο σπίτι”, είπε. “Είναι λοιπόν προφανές ότι οι μετανάστες είναι τόσο ζωτικοί για αυτό το έθνος και για την ανάκαμψή μας”.

Οι απολύσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία στις ΗΠΑ πέρασαν τα 45,7 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, και παρόλο που πολλές θέσεις εργασίας θα επανέλθουν καθώς η χώρα ανοίγει ξανά, υπάρχουν ανησυχίες ότι ορισμένες έχουν χαθεί αμετάκλητα από τη μεγάλη οικονομική επίδραση στις επιχειρήσεις και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Η Λια Ζου στο Σαν Φρανσίσκο, τα πρακτορεία και η Xinhua συνέβαλαν σε αυτήν την ιστορία.

Ακολουθήστε μας :
  • Source: ΗΠΑ:Ο Τραμπ επεκτείνει το πάγωμα θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Εκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω κύματος πολικού ψύχους

ΗΠΑ: Εκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω κύματος πολικού ψύχους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 2 / 2021 , 2:13 από news_room Εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το κύμα ψύχους που σάρωσε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ και που έγινε αισθητό έως το Μεξικό. Το μετεωρολογικό φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα ο υδράργυρος να πέσει σε επίπεδα ρεκόρ, όπως στο […]

Αυστραλία: Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στη Μελβούρνη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 9 / 2021 , 16:05 από news_room Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), 6,0 βαθμών σύμφωνα με το αυστραλιανό ινστιτούτο γεωεπιστήμης (Geoscience Australia) – έπληξε σήμερα το πρωί τη νοτιοανατολική Αυστραλία, στην περιφέρεια της Μελβούρνης, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ στιγμιότυπα […]

Pin It on Pinterest