24 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Χειροτονήθηκε ο Επίσκοπος Ξανθουπόλεως Παϊσιος – Adologala.gr Ποιμαντικές & Λειτουργικές επισκέψεις Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου – Adologala.gr Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας, την ανώτατη Προεδρική Τιμή των Η.Π.Α. θα λάβει ο π. Άλεξ Καρλούτσος – Adologala.gr Εξεδήμησεν προς Κύριον η Γερόντισσα & Κτιτόρισα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης, Ιουστίνη Μοναχή – Adologala.gr Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου

ΗΠΑ:Ο Τραμπ επεκτείνει το πάγωμα θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 6 / 2020 , 13:26 από

Με το σφιγκτήρα που διαρκεί όλο το χρόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν για τον αντίκτυπο στη βιομηχανία τεχνολογίας των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστική εντολή για αναστολή της έκδοσης ορισμένων προσωρινών βίζα εργαζομένων έως το τέλος του 2020, μια κίνηση που οι επικριτές ανέφεραν ότι θα πλήξουν τον κλάδο της τεχνολογίας της χώρας.

Η τελευταία προσπάθεια του Τραμπ για την καταπολέμηση της μετανάστευσης ακολουθεί ένα μέτρο τον Απρίλιο για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης στις ΗΠΑ, το οποίο είπε ότι στόχευε στην προστασία των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού.

Οι νέοι περιορισμοί θα εμποδίσουν περίπου 525.000 άτομα να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τώρα έως το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων 170.000 κατόχων πράσινων καρτών που έχουν απαγορευτεί να έρθουν στη χώρα από τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώτερος υπάλληλος διοίκησης.

Η διοίκηση του Trump θα χορηγήσει εξαιρέσεις στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εστιάζουν στη θεραπεία και την έρευνα του COVID-19, καθώς και εκείνων που εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών και των συσκευασιών τροφίμων, ανέφερε η έκθεση.

Ο Τραμπ “θα δώσει προτεραιότητα σε εκείνους τους εργαζόμενους στους οποίους προσφέρονται οι υψηλότεροι μισθοί”, ως δείκτης ότι μπορούν να προσθέσουν περισσότερη αξία στην οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Θα εξαλείψει τον ανταγωνισμό με τους Αμερικανούς … σε αυτούς τους κλάδους στο επίπεδο εισόδου και θα κάνει περισσότερα για να πάρει το καλύτερο και το πιο φωτεινό.”

Η νέα παραγγελία επεκτείνει την προηγούμενη απαγόρευση έως τις 30 Δεκεμβρίου και την επεκτείνει επιβάλλοντας περιορισμούς σε μια ποικιλία θεωρήσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών H-1B, H-2B, H-4, L-1 και ορισμένων θεωρήσεων J-1. Περίπου 300.000 παραλήπτες βίζας J-1 εισέρχονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Μετανάστευσης.

Οι θεωρήσεις H-1B έχουν σχεδιαστεί για εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση, ιδίως στον κλάδο της τεχνολογίας. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα θεωρήσεων από αυτά που περιλαμβάνονται στη διαταγή της Δευτέρας.

“Η μετανάστευση είναι απαραίτητη για την επιτυχία της οικονομίας της καινοτομίας της Αμερικής. Στη Silicon Valley, σχεδόν το 60% των εργαζομένων STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) με πτυχίο ή υψηλότερο είναι γεννημένοι στο εξωτερικό”, δήλωσε ο γενικός Peter Leroe-Munoz σύμβουλος και αντιπρόεδρος της πολιτικής τεχνολογίας και καινοτομίας στο Silicon Valley Leadership Group.

Η απαγόρευση εμποδίζει εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία παγκόσμια ταλέντα, δήλωσε η Leroe-Munoz, της οποίας η οργάνωση εκπροσωπεί σχεδόν 400 εταιρείες Silicon Valley.

Η αρχική παραγγελία αντιτάχθηκε έντονα από εκείνους στον κλάδο της τεχνολογίας, ισχυριζόμενοι ότι θα έβλαπτε τις προσπάθειές τους να προσλάβουν θέσεις που δεν έχουν ισχυρή ομάδα υποψηφίων μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ.

Βραχυπρόθεσμα, οι διευρυμένοι περιορισμοί θεωρήσεων θα δυσκολέψουν τις εταιρείες της Silicon Valley να συμπληρώσουν θέσεις τεχνολογίας που ήταν κενές πριν από την πανδημία του κοροναϊού, δήλωσε η Leroe-Munoz. “Μακροπρόθεσμα, οι εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν μειωμένες ευκαιρίες για καινοτομία, καθώς οι έξυπνοι, εργατικοί μετανάστες μετακινούνται σε άλλες χώρες και ανταγωνίζονται ενάντια στις αμερικανικές επιχειρήσεις”.

Η κυβέρνηση Trump αύξησε επίσης το ποσοστό άρνησης των θεωρήσεων H-1B σε ρεκόρ υψηλό. Οι αρνήσεις υπερδιπλασιάστηκαν στο 15,2% το 2019 από 4,3% το 2015.

Άλλοι τύποι θέσεων εργασίας που επηρεάζονται από τη διαταγή της Δευτέρας περιλαμβάνουν βίζες H-4 που δίνονται σε συζύγους κατόχων βίζας H-1B. Θεωρήσεις H-2B που χρησιμοποιούνται από εποχιακούς εργαζόμενους, όπως στον κλάδο των κατασκευών και της φιλοξενίας. Θεώρηση L-1 για στελέχη που εργάζονται για μεγάλες εταιρείες. και θεωρήσεις J-1 για ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Πολιτικοί λόγοι

Οι υποστηρικτές της μετανάστευσης επέκριναν τον Τραμπ για στόχευση των μεταναστών για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους

“Υπήρξε μια σταθερή προσπάθεια από την κυβέρνηση Τραμπ να σταματήσει εντελώς τη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι χρησιμοποιούν τον κοροναϊό ως πρόσχημα για να προωθήσουν αυτήν την ατζέντα”, δήλωσε ο Beth Werlin, εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικανικού Συμβουλίου Μετανάστευσης, μετά την αρχική παραγγελία τον Απρίλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Sundar Pichai - της οποίας η εταιρεία υπήρξε κύριος δικαιούχος του συστήματος θεωρήσεων H1-B - είπε ότι ήταν απογοητευμένος από την ανακοίνωση.

“Η μετανάστευση συνέβαλε πάρα πολύ στην οικονομική επιτυχία της Αμερικής, καθιστώντας την παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία”, έγραψε στο Twitter.

Η Κογκρέσος Τζούντι Τσου, Δημοκρατική της Καλιφόρνιας, δήλωσε ότι οι μετανάστες είναι απαραίτητοι για τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης στην υγεία.

“Οι μετανάστες αποτελούν το 28% των γιατρών και των χειρουργών στις ΗΠΑ και το 24% των νοσοκόμων και των βοηθών στο σπίτι”, είπε. “Είναι λοιπόν προφανές ότι οι μετανάστες είναι τόσο ζωτικοί για αυτό το έθνος και για την ανάκαμψή μας”.

Οι απολύσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία στις ΗΠΑ πέρασαν τα 45,7 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, και παρόλο που πολλές θέσεις εργασίας θα επανέλθουν καθώς η χώρα ανοίγει ξανά, υπάρχουν ανησυχίες ότι ορισμένες έχουν χαθεί αμετάκλητα από τη μεγάλη οικονομική επίδραση στις επιχειρήσεις και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Η Λια Ζου στο Σαν Φρανσίσκο, τα πρακτορεία και η Xinhua συνέβαλαν σε αυτήν την ιστορία.

Ακολουθήστε μας :
  • Source: ΗΠΑ:Ο Τραμπ επεκτείνει το πάγωμα θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 18:33 από news_room Οι επισκέψεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, κυρίως κοριτσιών, αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, φέρνοντας ξανά […]

Επιδημία χολέρας στο Καμερούν: 32 νεκροί σε δύο μήνες

Επιδημία χολέρας στο Καμερούν: 32 νεκροί σε δύο μήνες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 10 / 2 / 2022 , 10:18 από news_room Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε δύο μήνες, από τα τέλη του Οκτωβρίου ως τις αρχές του Ιανουαρίου, στο Καμερούν, το οποίο είναι αντιμέτωπο με «επανεμφάνιση» της χολέρας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, ο Μανάουντα […]

Pin It on Pinterest