19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

ΗΠΑ:Ο Τραμπ επεκτείνει το πάγωμα θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 6 / 2020 , 13:26 από

Με το σφιγκτήρα που διαρκεί όλο το χρόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν για τον αντίκτυπο στη βιομηχανία τεχνολογίας των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστική εντολή για αναστολή της έκδοσης ορισμένων προσωρινών βίζα εργαζομένων έως το τέλος του 2020, μια κίνηση που οι επικριτές ανέφεραν ότι θα πλήξουν τον κλάδο της τεχνολογίας της χώρας.

Η τελευταία προσπάθεια του Τραμπ για την καταπολέμηση της μετανάστευσης ακολουθεί ένα μέτρο τον Απρίλιο για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης στις ΗΠΑ, το οποίο είπε ότι στόχευε στην προστασία των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού.

Οι νέοι περιορισμοί θα εμποδίσουν περίπου 525.000 άτομα να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τώρα έως το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων 170.000 κατόχων πράσινων καρτών που έχουν απαγορευτεί να έρθουν στη χώρα από τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώτερος υπάλληλος διοίκησης.

Η διοίκηση του Trump θα χορηγήσει εξαιρέσεις στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εστιάζουν στη θεραπεία και την έρευνα του COVID-19, καθώς και εκείνων που εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών και των συσκευασιών τροφίμων, ανέφερε η έκθεση.

Ο Τραμπ “θα δώσει προτεραιότητα σε εκείνους τους εργαζόμενους στους οποίους προσφέρονται οι υψηλότεροι μισθοί”, ως δείκτης ότι μπορούν να προσθέσουν περισσότερη αξία στην οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Θα εξαλείψει τον ανταγωνισμό με τους Αμερικανούς … σε αυτούς τους κλάδους στο επίπεδο εισόδου και θα κάνει περισσότερα για να πάρει το καλύτερο και το πιο φωτεινό.”

Η νέα παραγγελία επεκτείνει την προηγούμενη απαγόρευση έως τις 30 Δεκεμβρίου και την επεκτείνει επιβάλλοντας περιορισμούς σε μια ποικιλία θεωρήσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών H-1B, H-2B, H-4, L-1 και ορισμένων θεωρήσεων J-1. Περίπου 300.000 παραλήπτες βίζας J-1 εισέρχονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Μετανάστευσης.

Οι θεωρήσεις H-1B έχουν σχεδιαστεί για εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση, ιδίως στον κλάδο της τεχνολογίας. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα θεωρήσεων από αυτά που περιλαμβάνονται στη διαταγή της Δευτέρας.

“Η μετανάστευση είναι απαραίτητη για την επιτυχία της οικονομίας της καινοτομίας της Αμερικής. Στη Silicon Valley, σχεδόν το 60% των εργαζομένων STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) με πτυχίο ή υψηλότερο είναι γεννημένοι στο εξωτερικό”, δήλωσε ο γενικός Peter Leroe-Munoz σύμβουλος και αντιπρόεδρος της πολιτικής τεχνολογίας και καινοτομίας στο Silicon Valley Leadership Group.

Η απαγόρευση εμποδίζει εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία παγκόσμια ταλέντα, δήλωσε η Leroe-Munoz, της οποίας η οργάνωση εκπροσωπεί σχεδόν 400 εταιρείες Silicon Valley.

Η αρχική παραγγελία αντιτάχθηκε έντονα από εκείνους στον κλάδο της τεχνολογίας, ισχυριζόμενοι ότι θα έβλαπτε τις προσπάθειές τους να προσλάβουν θέσεις που δεν έχουν ισχυρή ομάδα υποψηφίων μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ.

Βραχυπρόθεσμα, οι διευρυμένοι περιορισμοί θεωρήσεων θα δυσκολέψουν τις εταιρείες της Silicon Valley να συμπληρώσουν θέσεις τεχνολογίας που ήταν κενές πριν από την πανδημία του κοροναϊού, δήλωσε η Leroe-Munoz. “Μακροπρόθεσμα, οι εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν μειωμένες ευκαιρίες για καινοτομία, καθώς οι έξυπνοι, εργατικοί μετανάστες μετακινούνται σε άλλες χώρες και ανταγωνίζονται ενάντια στις αμερικανικές επιχειρήσεις”.

Η κυβέρνηση Trump αύξησε επίσης το ποσοστό άρνησης των θεωρήσεων H-1B σε ρεκόρ υψηλό. Οι αρνήσεις υπερδιπλασιάστηκαν στο 15,2% το 2019 από 4,3% το 2015.

Άλλοι τύποι θέσεων εργασίας που επηρεάζονται από τη διαταγή της Δευτέρας περιλαμβάνουν βίζες H-4 που δίνονται σε συζύγους κατόχων βίζας H-1B. Θεωρήσεις H-2B που χρησιμοποιούνται από εποχιακούς εργαζόμενους, όπως στον κλάδο των κατασκευών και της φιλοξενίας. Θεώρηση L-1 για στελέχη που εργάζονται για μεγάλες εταιρείες. και θεωρήσεις J-1 για ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Πολιτικοί λόγοι

Οι υποστηρικτές της μετανάστευσης επέκριναν τον Τραμπ για στόχευση των μεταναστών για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους

“Υπήρξε μια σταθερή προσπάθεια από την κυβέρνηση Τραμπ να σταματήσει εντελώς τη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι χρησιμοποιούν τον κοροναϊό ως πρόσχημα για να προωθήσουν αυτήν την ατζέντα”, δήλωσε ο Beth Werlin, εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικανικού Συμβουλίου Μετανάστευσης, μετά την αρχική παραγγελία τον Απρίλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Sundar Pichai - της οποίας η εταιρεία υπήρξε κύριος δικαιούχος του συστήματος θεωρήσεων H1-B - είπε ότι ήταν απογοητευμένος από την ανακοίνωση.

“Η μετανάστευση συνέβαλε πάρα πολύ στην οικονομική επιτυχία της Αμερικής, καθιστώντας την παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία”, έγραψε στο Twitter.

Η Κογκρέσος Τζούντι Τσου, Δημοκρατική της Καλιφόρνιας, δήλωσε ότι οι μετανάστες είναι απαραίτητοι για τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης στην υγεία.

“Οι μετανάστες αποτελούν το 28% των γιατρών και των χειρουργών στις ΗΠΑ και το 24% των νοσοκόμων και των βοηθών στο σπίτι”, είπε. “Είναι λοιπόν προφανές ότι οι μετανάστες είναι τόσο ζωτικοί για αυτό το έθνος και για την ανάκαμψή μας”.

Οι απολύσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία στις ΗΠΑ πέρασαν τα 45,7 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, και παρόλο που πολλές θέσεις εργασίας θα επανέλθουν καθώς η χώρα ανοίγει ξανά, υπάρχουν ανησυχίες ότι ορισμένες έχουν χαθεί αμετάκλητα από τη μεγάλη οικονομική επίδραση στις επιχειρήσεις και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Η Λια Ζου στο Σαν Φρανσίσκο, τα πρακτορεία και η Xinhua συνέβαλαν σε αυτήν την ιστορία.

  • Source: ΗΠΑ:Ο Τραμπ επεκτείνει το πάγωμα θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους

Σχετικά Άρθρα

Οικονομία:Το πετρέλαιο σε υψηλό επίπεδο πέντε μηνών – Αυξήθηκαν οι τιμές

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 8 / 2020 , 14:29 από Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, με αυτή του μπρεντ να φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο πέντε μηνών, ενισχυμένες από τη μείωση κατά 30% της προσφοράς αργού από το Αμπού Ντάμπι και τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, παρά το ότι η παγκόσμια ζήτηση πασχίζει να […]

Το νέο τοπίο που δημιουργούν τα κέρδη των τραπεζών

Το νέο τοπίο που δημιουργούν τα κέρδη των τραπεζών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 1 / 2023 , 13:59 από news_room Οι μεγάλες τράπεζες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια ύφεση το 2023. Βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από μια δεκαετία, με μεγάλα αποθέματα ασφαλείας έναντι των οφειλετών και πολυάριθμους φορείς εποπτείας, που απαιτούν την ειλικρίνειά τους. Ωστόσο, το επόμενο έτος τα […]