16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

ΗΠΑ:Ο Τραμπ επεκτείνει το πάγωμα θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 6 / 2020 , 13:26 από adologala.gr

Με το σφιγκτήρα που διαρκεί όλο το χρόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν για τον αντίκτυπο στη βιομηχανία τεχνολογίας των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστική εντολή για αναστολή της έκδοσης ορισμένων προσωρινών βίζα εργαζομένων έως το τέλος του 2020, μια κίνηση που οι επικριτές ανέφεραν ότι θα πλήξουν τον κλάδο της τεχνολογίας της χώρας.

Η τελευταία προσπάθεια του Τραμπ για την καταπολέμηση της μετανάστευσης ακολουθεί ένα μέτρο τον Απρίλιο για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης στις ΗΠΑ, το οποίο είπε ότι στόχευε στην προστασία των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού.

Οι νέοι περιορισμοί θα εμποδίσουν περίπου 525.000 άτομα να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τώρα έως το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων 170.000 κατόχων πράσινων καρτών που έχουν απαγορευτεί να έρθουν στη χώρα από τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώτερος υπάλληλος διοίκησης.

Η διοίκηση του Trump θα χορηγήσει εξαιρέσεις στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εστιάζουν στη θεραπεία και την έρευνα του COVID-19, καθώς και εκείνων που εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών και των συσκευασιών τροφίμων, ανέφερε η έκθεση.

Ο Τραμπ “θα δώσει προτεραιότητα σε εκείνους τους εργαζόμενους στους οποίους προσφέρονται οι υψηλότεροι μισθοί”, ως δείκτης ότι μπορούν να προσθέσουν περισσότερη αξία στην οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Θα εξαλείψει τον ανταγωνισμό με τους Αμερικανούς … σε αυτούς τους κλάδους στο επίπεδο εισόδου και θα κάνει περισσότερα για να πάρει το καλύτερο και το πιο φωτεινό.”

Η νέα παραγγελία επεκτείνει την προηγούμενη απαγόρευση έως τις 30 Δεκεμβρίου και την επεκτείνει επιβάλλοντας περιορισμούς σε μια ποικιλία θεωρήσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών H-1B, H-2B, H-4, L-1 και ορισμένων θεωρήσεων J-1. Περίπου 300.000 παραλήπτες βίζας J-1 εισέρχονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Μετανάστευσης.

Οι θεωρήσεις H-1B έχουν σχεδιαστεί για εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση, ιδίως στον κλάδο της τεχνολογίας. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα θεωρήσεων από αυτά που περιλαμβάνονται στη διαταγή της Δευτέρας.

“Η μετανάστευση είναι απαραίτητη για την επιτυχία της οικονομίας της καινοτομίας της Αμερικής. Στη Silicon Valley, σχεδόν το 60% των εργαζομένων STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) με πτυχίο ή υψηλότερο είναι γεννημένοι στο εξωτερικό”, δήλωσε ο γενικός Peter Leroe-Munoz σύμβουλος και αντιπρόεδρος της πολιτικής τεχνολογίας και καινοτομίας στο Silicon Valley Leadership Group.

Η απαγόρευση εμποδίζει εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία παγκόσμια ταλέντα, δήλωσε η Leroe-Munoz, της οποίας η οργάνωση εκπροσωπεί σχεδόν 400 εταιρείες Silicon Valley.

Η αρχική παραγγελία αντιτάχθηκε έντονα από εκείνους στον κλάδο της τεχνολογίας, ισχυριζόμενοι ότι θα έβλαπτε τις προσπάθειές τους να προσλάβουν θέσεις που δεν έχουν ισχυρή ομάδα υποψηφίων μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ.

Βραχυπρόθεσμα, οι διευρυμένοι περιορισμοί θεωρήσεων θα δυσκολέψουν τις εταιρείες της Silicon Valley να συμπληρώσουν θέσεις τεχνολογίας που ήταν κενές πριν από την πανδημία του κοροναϊού, δήλωσε η Leroe-Munoz. “Μακροπρόθεσμα, οι εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν μειωμένες ευκαιρίες για καινοτομία, καθώς οι έξυπνοι, εργατικοί μετανάστες μετακινούνται σε άλλες χώρες και ανταγωνίζονται ενάντια στις αμερικανικές επιχειρήσεις”.

Η κυβέρνηση Trump αύξησε επίσης το ποσοστό άρνησης των θεωρήσεων H-1B σε ρεκόρ υψηλό. Οι αρνήσεις υπερδιπλασιάστηκαν στο 15,2% το 2019 από 4,3% το 2015.

Άλλοι τύποι θέσεων εργασίας που επηρεάζονται από τη διαταγή της Δευτέρας περιλαμβάνουν βίζες H-4 που δίνονται σε συζύγους κατόχων βίζας H-1B. Θεωρήσεις H-2B που χρησιμοποιούνται από εποχιακούς εργαζόμενους, όπως στον κλάδο των κατασκευών και της φιλοξενίας. Θεώρηση L-1 για στελέχη που εργάζονται για μεγάλες εταιρείες. και θεωρήσεις J-1 για ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Πολιτικοί λόγοι

Οι υποστηρικτές της μετανάστευσης επέκριναν τον Τραμπ για στόχευση των μεταναστών για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους

“Υπήρξε μια σταθερή προσπάθεια από την κυβέρνηση Τραμπ να σταματήσει εντελώς τη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι χρησιμοποιούν τον κοροναϊό ως πρόσχημα για να προωθήσουν αυτήν την ατζέντα”, δήλωσε ο Beth Werlin, εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικανικού Συμβουλίου Μετανάστευσης, μετά την αρχική παραγγελία τον Απρίλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Sundar Pichai - της οποίας η εταιρεία υπήρξε κύριος δικαιούχος του συστήματος θεωρήσεων H1-B - είπε ότι ήταν απογοητευμένος από την ανακοίνωση.

“Η μετανάστευση συνέβαλε πάρα πολύ στην οικονομική επιτυχία της Αμερικής, καθιστώντας την παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία”, έγραψε στο Twitter.

Η Κογκρέσος Τζούντι Τσου, Δημοκρατική της Καλιφόρνιας, δήλωσε ότι οι μετανάστες είναι απαραίτητοι για τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης στην υγεία.

“Οι μετανάστες αποτελούν το 28% των γιατρών και των χειρουργών στις ΗΠΑ και το 24% των νοσοκόμων και των βοηθών στο σπίτι”, είπε. “Είναι λοιπόν προφανές ότι οι μετανάστες είναι τόσο ζωτικοί για αυτό το έθνος και για την ανάκαμψή μας”.

Οι απολύσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία στις ΗΠΑ πέρασαν τα 45,7 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, και παρόλο που πολλές θέσεις εργασίας θα επανέλθουν καθώς η χώρα ανοίγει ξανά, υπάρχουν ανησυχίες ότι ορισμένες έχουν χαθεί αμετάκλητα από τη μεγάλη οικονομική επίδραση στις επιχειρήσεις και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Η Λια Ζου στο Σαν Φρανσίσκο, τα πρακτορεία και η Xinhua συνέβαλαν σε αυτήν την ιστορία.

Ακολουθήστε μας :
  • Source: ΗΠΑ:Ο Τραμπ επεκτείνει το πάγωμα θεωρήσεων για ξένους εργαζόμενους

Σχετικά Άρθρα

Ακτιβιστές εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την εθνική νομοθεσία για την ασφάλεια εκτός του γραφείου συνδέσμου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 6 / 2020 , 14:07 από adologala.gr Περίπου δώδεκα ακτιβιστές από την Ένωση Σοσιαλδημοκρατών βαδίστηκαν σήμερα στο Γραφείο Συνδέσμου του Πεκίνου για να διαμαρτυρηθούν για τη νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας. Η ομάδα φώναξε συνθήματα, όπως «ο νόμος περί εθνικής ασφάλειας απειλεί τους ανθρώπους» και έβαλε αφίσες […]

Τζέφρι Πάιατ: Νέες Δυνατότητες για περαιτέρω σύσφιξη της ελληνο-αμερικανικής συνεργασίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 6 / 2021 , 4:49 από news_room Στις δυνατότητες που διανοίγονται για περαιτέρω σύσφιξη της ελληνο-αμερικανικής συνεργασίας μετά την πανδημία αναφέρθηκε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο συνέδριο «Thessaloniki Future Thinking Dialogues», που διοργάνωσε το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. «Η οικονομία […]

Pin It on Pinterest