7 °C Athens, GR
27/01/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Εγκαινιάστηκε στην “καρδιά” των Βρυξελλών το κτήριο που προσέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ Πλούσιο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για του μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο & Μάρτιο 378 τα αξιόποινα περιστατικά που τελέστηκαν σε χώρους Θρησκευτικού χαρακτήρα το 2021 – Στα 2913 από το 2015 Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην αμφισβήτηση προλογισμού στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Τρείς Επισκόπους ανύψωσε σε Μητροπολίτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο Α’ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός Ανακοίνωση για την πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Ελπίζουμε το Νοσοκομείο του Βαλουκλή να αποκατασταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί για όσους έχουν ανάγκη» Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου Το μετρό «ανεβαίνει» δυτικά προάστια Κηδεύτηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος στο Βατικανό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Μπραχαμίου Στο 10% ο πληθωρισμός, στο 40% όμως οι αυξήσεις στα τρόφιμα σε Super Market και Εστίαση Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM, Pierre Gramegna ΗΠΑ: Οργή των Δημοκρατικών για τουφέκι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στο Φανάρι Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν τέσσερις τάφοι των φαραώ και μια μούμια Η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και μέλη του σωματείου “Φίλοι του Τάματος του Έθνους” στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου «Πολύ κακό για το τίποτα»: Η διαχρονική κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μια απολαυστική αναβίωση από τον σκηνοθέτη Simon Godwin ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στον συνοικισμό Μακαρίου Γ’ Στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Κρήτη του 2030 ο Πρωθυπουργός

Διαγωνισμός για τα κόκκινα δάνεια από την Παγκρήτια Τράπεζα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 6 / 2020 , 12:14 από

Στην πώληση ή τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου με «κόκκινα» δάνεια και την ταυτόχρονη ανάθεση διαχείρισης του συνόλου των “Μη Εξυπηρετούμενων Ανοίγματων” προχωράει η συνεταιριστική τράπεζα της Κρήτης.

Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων απαιτήσεων και την ανάθεση διαχείρισης των υπόλοιπων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της με σύμβουλο τη Mount Street Mortgage Servicing ξεκίνησε η Παγκρήτια Τράπεζα, προκειμένου να βελτιώσει τα οικονομικά της στοιχεία και να προχωρήσει στην αναπτυξιακή της πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κατατεθεί προσφορές από σχήματα στα οποία συμμετέχουν εξειδικευμένα funds και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το χαρτοφυλάκιο προς τιτλοποίηση ή πώληση αποτελείται κυρίως από δάνεια μικρών επιχειρήσεων, που έχουν καταγγελθεί σε ποσοστό 50% αλλά έχουν υποθήκη επί ακινήτων (γραφείων, ξενοδοχείων, οικοπέδων και βιομηχανικών κτιρίων) με συνολική μικτή λογιστική αξία εξασφαλίσεων γύρω στα σε 297 εκατ. εκατ. ευρώ. Η συνολική απαίτηση της τράπεζας ανέρχεται σε περίπου 365 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο εταιρικά δάνεια περίπου 1.000 δανειοληπτών, οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους μικρές επιχειρήσεις με έδρα στην Κρήτη.

Οι επενδυτές κλήθηκαν να υποβάλουν προσφορές για την αγορά είτε ολόκληρου του χαρτοφυλακίου (απευθείας πώληση) είτε για το 95% των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης (τιτλοποίηση).
Στην περίπτωση τιτλοποίησης, θα εκδοθούν τρεις σειρές τίτλων, με τον βασικό σχεδιασμό να απαιτεί την έκδοση ομολογιών πρώτης διαβάθμισης ύψους περίπου 145 εκατ. ευρώ, ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης ύψους περίπου 58 εκατ. ευρώ και ομολογιών χαμηλής διαβάθμισης ύψους 94 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παγκρήτια Τράπεζα πρόκειται να διατηρήσει το σύνολο των ομολογιών πρώτης διαβάθμισης καθώς και το 5% των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο σε αξία χαρτοφυλάκιο αφορά σε “Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα” (Non Performing Exposure ή NPE) ονομαστικής αξίας περίπου 780 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της συνεταιριστικής τράπεζας της Κρήτης αναζητάει μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας διαχειριστές για την ανάθεση του συνόλου του χαρτοφυλακίου αυτού, που περιέχει δάνεια συνολικής απαίτησης 783 εκατ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο η αξία των εξασφαλίσεων εκτιμάται σχεδόν στα 600 εκατ. ευρώ από συνολικά 5.000 δανειολήπτες, στην πλειονότητά τους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μικρές επιχειρήσεις της Κρήτης. Σε αυτό το πακέτο, όπου μόνο το 30% των δανείων είναι καταγγελμένα, η τράπεζα επιζητάει την ανάθεση της διαχείρισης τους σε εξειδικεύμενο εταιρικό σχήμα καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης τα “Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα”  θα παραμείνουν στον ισολογισμό της.

Πηγή: emea.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 5 / 8 / 2021 , 4:24 από news_room Το ειδησεογραφικό Portal ADOLOGALA.GR – «ΑΔΟΛΟ ΓΑΛΑ» από τον Μαϊο του 2020 προσφέρει έγκυρη και ποικίλη ενημέρωση με ειδήσεις από την εκκλησία και τον κόσμο. Τα στατιστικά συνεχώς αυξάνονται με τις επισκέψεις νέων επισκεπτών να γίνονται σταδιακά μεγαλύτερες από […]

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 5 / 2022 , 2:45 από news_room Κυπελλούχος Ελλάδας για 19η φορά στην Ιστορία του και πρώτη μετά από οκτώ χρόνια στέφθηκε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο ΟΑΚΑ, χάρη σε γκολ που πέτυχε […]

Pin It on Pinterest