Αδελφοί και αδελφές στον Χριστό,

Χριστός Ἀνέστη! Χριστός Ανέστη!

Έχουμε συγκεντρωθεί αυτήν την τελευταία ημέρα της σεζόν Paschal για να αποχαιρετήσουμε έναν αξιόλογο άνθρωπο, έναν αγαπημένο σύζυγο, πατέρα και παππού, και τον αληθινό πατριώτη και γιο της Κύπρου, Ευριπίδη Κοντό.

Κατά κάποιο τρόπο, αυτή η μέρα φαίνεται πιο κατάλληλη για να αποχαιρετήσει έναν άνθρωπο του οποίου όλη η ζωή ήταν μάρτυρας δύναμης και αφοσίωσης στην οικογένειά του, τη μητρική του πατρίδα της Κύπρου, την πίστη του και τη συμβολή του στην κοινωνία. 

Η επιχειρηματική του φούστα ήταν ακαταμάχητη. Η καινοτομία, η επιμέλεια και η επινοητικότητα του μαρτυρούνται από την τεράστια επιτυχία της Kontos Foods. Ήταν ένας υποδειγματικός επιχειρηματίας ανάμεσα σε μια πραγματική φάλαγγα επιχειρηματιών που είναι η υπερηφάνεια της  Ομογένειας . Το γεγονός ότι το επιχειρηματικό του πνεύμα ζει στην οικογένειά του αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής του για την αριστεία και το πνεύμα της αἰηεἀ τεύρισδιάειν που είναι το σήμα κατατεθέν του Ελληνικού Λαού, όπου κι αν βρίσκονται.

Τόσο θλιβερό όσο σήμερα είναι για όλους σας – το χωρισμό από τον αγαπημένο μας δεν είναι ποτέ εύκολο – προσεύχομαι οι καρδιές σας να είναι γεμάτες καλές αναμνήσεις και υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά του, τα οποία ήταν επιτεύγματα αξίας πολλών ζωών!

Επίσης, παρακαλώ πάρτε την άνεση στις ειδικές προσευχές που λέμε σήμερα, την Αποδόμηση της Αναστάσεως του Χριστού. Η αποδόση σημαίνει «να δώσει πίσω». Και σήμερα, σε αυτήν την υπηρεσία που προορίζεται μόνο για τη φωτεινή εβδομάδα και αυτή, την Σαράντα Σαράντα από την Πάσχα, χαρίζουμε με αγάπη και με μεγάλο σεβασμό την ψυχή του Ευριπίδη στον αγαπημένο και ελεήμονο Θεό που του έδωσε ζωή και ποιος τον έδωσε μας.

Ας λατρέψουμε πάντα τη μνήμη του, που τώρα μπαίνει στην αιωνιότητα με όλους τους αγίους που έχουν ευχαριστήσει ποτέ τον Κύριο.

Είθε ο υπηρέτης του Θεού, Ευριπίδη, να βρει αιώνια ανάπαυση στα αρχοντικά των Αγίων, στα Σκηνή των Δικαίων και στην ειρηνική αγκαλιά του Πατέρα Αβραάμ.

Και μπορεί όλοι να γνωρίζετε την άνεση και την παρηγοριά της Αγίας Μητέρας του Θεού, της Παναγίας μας  , να φέρνετε συνεχώς στο μυαλό σας όλες τις καλές αναμνήσεις της ζωής σας μαζί, και τη σίγουρη και σίγουρη ελπίδα της ζωής που είναι αιώνια στην Ανάσταση. 

Αἰωνία του ἡ μνήμη! Χριστός Ἀνέστη! Christ is Risen!