37 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Τασμανία

tasmania arxiepiskopos makarios eidiseis nea (1)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 7 / 2024 , 13:25 από news_room

Η ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Τασμανία

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Τασμανία κατά το διάστημα από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, καθώς και από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Στο αεροδρόμιο του Χόμπαρτ έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς και συγκινήσεως από τους κληρικούς που διακονούν στην Τασμανία, τους προέδρους των Ενοριών και Κοινοτήτων, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων.

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο Σεβασμιώτατος παρέστη σε εκδήλωση επί τη συμπληρώσει 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας και του ευσεβούς πληρώματος του νησιού.

Συγκινητικός ήταν ο λόγος που εκφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος, με επίκεντρο την εκατονταετηρίδα της τοπικής Εκκλησίας και την επικείμενη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στους αγώνες των πρώτων κληρικών και στις προσπάθειες των προκατόχων του Αρχιεπισκόπων να ενώσουν την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Μέσα στο ίδιο πνεύμα ομίλησε και ο κ. Εμμανουήλ Δέλλας, ο οποίος παρουσίασε την ιστορική πορεία και μαρτυρία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην πέμπτη ήπειρο, όπως και την προσφορά της στην Αυστραλιανή κοινωνία, ενώ εστίασε ειδικότερα στη μαρτυρία της Εκκλησίας στην Τασμανία.

Την Κυριακή, 7 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στην πρωτεύουσα Χόμπαρτ. Στη χαρμόσυνη και ιστορική αυτή περίσταση, πλαισιωνόταν από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, ενώ στην κατάμεστη από ευσεβείς πιστούς εκκλησία παρευρίσκονταν, μεταξύ άλλων, η Κυβερνήτρια της Πολιτείας της Τασμάνιας κ. Barbara Baker, η Πολιτειακή Υπουργός κ. Madeleine Ogilvie, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Τασμανίας, ο Πολιτειακός Υπουργός και Αρχηγός της Βουλής κ. Eric Abetz, η Επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδος στην Τασμανία, κ. Αικατερίνη Σκαλίδη, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Χόμπαρτ, Σεβασμιώτατος κ. Julian Porteous, και ο Αιδεσιμότατος κ. Richard Humphrey, ως εκπρόσωπος του Αγγλικανού Επισκόπου της Τασμανίας, Θεοφιλεστάτου κ. Richard Condie.

Κατά την ομιλία του, στο τέλος της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος έκανε ειδική μνεία στους πρωτεργάτες της ελληνορθόδοξης Ενορίας της Αγίας Τριάδος και όσους εργάστηκαν διαχρονικά για την ανάπτυξη και πρόοδό της. «Στρέφουμε τις σκέψεις μας με βαθιά ευγνωμοσύνη», σημείωσε, «σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ίδρυση αυτής της Ενορίας, πολλοί από τους οποίους δεν είναι πλέον μαζί μας, αλλά συμμετέχουν σε αυτό το ιερό μυστήριο, το οποίο υπερβαίνει τις διαστάσεις του χρόνου και του χώρου».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε, για την αφοσιωμένη και καλλίκαρπη διακονία του στην Ενορία, τον απερχόμενο Ιερατικώς Προϊστάμενό της, Πανοσιολογιωτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ειρηναίο Κόκα. Παρουσίασε δε στο εκκλησίασμα και καλωσόρισε επίσημα τον διάδοχό του, π. Ανδρέα Ιωάννου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ποιμαντική φροντίδα του θα φέρει πολλούς πνευματικούς καρπούς για τους ανθρώπους της Ενορίας.

Επίσης, καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον π. Βασίλειο Βέρδο, ο οποίος είχε χειροτονηθεί Πρεσβύτερος στην Αγία Τριάδα και είχε υπηρετήσει ως Προϊστάμενος της Ενορίας, ενώ πλέον διακονεί στην Ελλάδα, καθώς και τον πρώτο Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού π. Τιμόθεο Ευαγγελινίδη, ο οποίος πλέον διακονεί στη Βρισβάνη. Τέλος, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους εκ Θεσσαλίας καλλικέλαδους ιεροψάλτες κ.κ. Ευάγγελο Γκίκα και Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλο, οι οποίοι ελάμπρυναν με την παρουσία τους τα ιερά αναλόγια, τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Ακολουθία των Εγκαινίων και την ακολουθήσασα, πρώτη επί της καθαγιασμένης Αγίας Τραπέζης Θεία Λειτουργία.

tasmania arxiepiskopos makarios eidiseis nea (1) tasmania arxiepiskopos makarios eidiseis nea (1) tasmania arxiepiskopos makarios eidiseis nea (1) tasmania arxiepiskopos makarios eidiseis nea (1)

Σχετικά Άρθρα

ΠτΔ - Κατερίνα Σακελλαροπούλου Ελλάδα και Μάλτα, αποτέλεσαν κατά το παρελθόν σταυροδρόμι πολιτισμών 1

ΠτΔ – Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Ελλάδα και Μάλτα, αποτέλεσαν κατά το παρελθόν σταυροδρόμι πολιτισμών»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 7 / 2023 , 4:06 από news_room ΠτΔ – Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Ελλάδα και Μάλτα, αποτέλεσαν κατά το παρελθόν σταυροδρόμι πολιτισμών» Στις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Μάλτας και στην εντατικοποίηση και εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο χωρών προς όφελος της ευρύτερης περιφερειακής σταθερότητας, των λαών και των μελλοντικών γενεών, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της […]

Εγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την Σύναξη των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 11 / 2020 , 18:59 από «Ὁρᾶτε µὴ καταφρονήσητε ἑνὸς τῶν µικρῶν τούτων· λέγω γὰρ ὑµῖν ὅτι οἱ ἄγγελοι αὐτῶν ἐν οὐρανοῖς διὰ παντὸς βλέπουσι τὸ πρόσωπον τοῦ πατρός µου τοῦ ἐν οὐρανοῖς» (κατὰ Ματθαῖον στ. 18, 10) Πρὸς τοὺς Σεβασµιωτάτους καὶ Θεοφιλεστάτους Ἀρχιερεῖς, τοὺς Εὐλαβεστάτους Ἱερεῖς καὶ Διακόνους, τοὺς Μοναχοὺς […]