31 °C Athens, GR
16/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα

medtronic shop diabetes athens press release news greece medical iatrika

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 6 / 2024 , 8:42 από news_room

Medtronic: 5 χρόνια Diabetes Shop με εντυπωσιακά επιτεύγματα

Αθήνα |  Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων λειτουργίας του Diabetes Shop στο κέντρο της Αθήνας, η Medtronic Hellas πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν προκύψει στους τομείς της εκπαίδευσης, της πληροφόρησης και της ενημέρωσης για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους επαγγελματίες Υγείας.

Στα επιτεύγματα αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες, πάνω από 6.000 εκπαιδευόμενοι, αλλά και πλέον των 250 εκπαιδεύσεων επαγγελματιών υγείας, στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον ουσιαστικό ρόλο του Diabetes Shop ως σημείου αναφοράς, για την ενημέρωση και την παροχής γνώσης γύρω από το Διαβήτη και τις λύσεις τεχνολογίας της Medtronic Diabetes.

«Το 2019 ανοίξαμε τις πόρτες του 1ου Medtronic Diabetes Shop στον Πύργο Αθηνών με την πεποίθηση πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για το διαβήτη και την επιθυμία να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic Hellas, κ. Δημήτρης Νίκας συμπληρώνοντας: «Πέντε χρόνια μετά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί πετύχαμε αυτόν το στόχο στον απόλυτο βαθμό και έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για το μέλλον».
Ο κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager της Medtronic Hellas, δήλωσε πως το Diabetes Shop αποτελεί ίσως την πιο σημαντική ανθρωποκεντρική επένδυση της Medtronic Diabetes και στάθηκε στη μελλοντική προοπτική του Diabetes Shop επισημαίνοντας την πρόθεση του να ανοίξει τις πόρτες του σε κάθε άτομο που θέλει να παρακολουθήσει καλύτερα τον μεταβολισμό του.

Η Δρ. Γιούλη Α. Αργυρακοπούλου, Διευθ. Διαβητολογικής Μονάδας, Μονάδας Παχυσαρκίας και Ιατρείου Διαβητικών Εγκύων, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τόνισε: «Οι τεχνολογικές λύσεις είναι αναμφίβολα αναγκαίες στη διαχείριση του διαβήτη βελτιώνοντας σημαντικά την γλυκαιμική ρύθμιση και απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη. Η Medtronic έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία στην παροχή εξαιρετικά προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών, αναγνώρισε αμέσως την ανάγκη για πολύ καλή εκπαίδευση, ενημέρωση και υποστήριξη των ανθρώπων με διαβήτη αλλά και των επαγγελματιών υγείας που εμπλεκόμαστε ουσιαστικά σε αυτό. Είναι επιτακτικό να λειτουργούμε ομαδικά για τη βέλτιστη διαχείριση της πολυδιάστατης αυτής νόσου και είναι ξεκάθαρο πως η συμβολή του Diabetes Shop τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά σημαντική».

Ο Δρ. Ευστράτιος Καρδαλάς, ‘Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Επ. Επιμελητής Β΄, Ενδοκρινολογικό Τμήμα  – Διαβητολογικό Κέντρο ‘Διονύσιος Ίκκος’, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων Ενδοκρινολογικών Νοσημάτων, Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική» σημείωσε: « Ο διαβήτης τύπου 1 αποτελεί  μία σύνθετη και όλο και πιο συχνή νόσο, που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας και επί ανεπαρκούς ρύθμισης, μπορεί να συνεπάγεται πολλαπλές επιπλοκές και σημαντική επιδείνωση της  ποιότητα ζωής των ατόμων, που πάσχουν από τη νόσο αυτή. Τα τελευταία χρόνια, η εισαγωγή και χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και πολλώ δε μάλλον των  αυτοματοποιημένων συστημάτων χορήγησης ινσουλίνης προκάλεσαν πραγματική ‘επανάσταση’ στη θεραπευτική προσέγγιση και διαχείριση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, βελτιώνοντας θεαματικά τη γλυκαιμική ρύθμιση και αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο ζωής τους. Ταυτόχρονα, η επαρκής και στοχευμένη εκπαίδευση των ασθενών  οι αναβαθμισμένες ιατρικές υπηρεσίες και η συμβολή της ευρύτερης θεραπευτικής ομάδας των επαγγελματιών υγείας και μη, είναι εξίσου καίριας σημασίας για την αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, και με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η 5ετής λειτουργία του καινοτόμου, για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, Diabetes Shop αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας όσον αφορά τη πληρέστερη δυνατή ενημέρωση και την ιδανική θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1».

Ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι μαρτυρίες των ίδιων των ατόμων με διαβήτη που μίλησαν για την ευκολία της πρόσβασης, την αμεσότητα της εξυπηρέτησης, αλλά και τη σημασία της πληροφόρησης και της εκπαίδευσης που παρέχεται από το Diabetes Shop για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση της ασθένειάς τους σε καθημερινή βάση και κατ’ επέκταση για μεγαλύτερη ελευθερία και καλύτερη υγεία.

Σχετικά Άρθρα

ΝΑΤΟ – Γ. Στόλτενμπεργκ: Σήμερα, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Συμμαχία μας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 21:35 από news_room «Σήμερα, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Συμμαχία μας», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι ήταν μια «πολύ καλή συνάντηση», κατά […]

Υπ.Εσ: Εμπιστευόμαστε την ισχύ την δύναμη και την αξιοπιστία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 6 / 2020 , 13:26 από «Οι Έλληνες εμπιστευόμαστε την ισχύ, τη δύναμη και την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβουλή», τόνισε από το Κιλκίς ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη […]