32 °C Athens, GR
16/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Συμβολή του Αρχιεπισκόπου Νικήτα στο Συνέδριο του GSN στο Λονδίνο

arxiepiskopos nikitas eidiseis nea ekklisia tou oikoymenikou thronou enimerosi thyateiron megalis vretanias adologala (2)

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 6 / 2024 , 6:37 από news_room

Στις 18 Ιουνίου 2024, το Παγκόσμιο Δίκτυο Αειφορίας (Global Sustainability Network – GSN) πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριό του στο Λονδίνο. Το συνέδριο συγκέντρωσε θρησκευτικούς ηγέτες, ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και ειδικούς, για να συζητήσουν το σοβαρό ζήτημα της σύγχρονης δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων. Την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκπροσώπησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας και ο Δρ. Petre Breazu από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, μέλος της Πατριαρχικής Ομάδας Εργασίας για τη Σύγχρονη Δουλεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ένας από τους κύριους ομιλητές στο πάνελ με θέμα “Αναπτύσσοντας τη Συμβολή των Θρησκευτικών Ηγετών και των Θρησκευτικών Κοινοτήτων”, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θρησκευτική ηγεσία στην καταπολέμηση αυτών των σοβαρών αδικιών. Το πάνελ, στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Επίσκοπος Marcelo Sánchez Sorondo, σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή, καθώς συνέπεσε με τη 10η επέτειο της υπογραφής της Διακήρυξης κατά της Σύγχρονης Δουλείας στο Βατικανό—ένα θεμελιώδες γεγονός για το GSN. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, με την πλούσια εμπειρία και την πνευματική του καθοδήγηση, έδωσε βάθος στη συζήτηση, υπογραμμίζοντας το ηθικό χρέος και τη δύναμη που έχουν οι θρησκευτικές κοινότητες να φέρουν αλλαγή στον αγώνα κατά της εκμετάλλευσης.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας υπογράμμισε τη σημασία της κοινής δράσης των διαφορετικών θρησκειών στην αντιμετώπιση της σύγχρονης δουλείας και υποστήριξε μια ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει την πνευματική καθοδήγηση με την πρακτική δράση. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο την υποστήριξη των θυμάτων αλλά και την εκπαίδευση των κοινοτήτων για την αναγνώριση και πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων και της εκμετάλλευσης. Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με μια έκκληση για δράση, ενθαρρύνοντας τις θρησκευτικές κοινότητες να εμβαθύνουν τη συμμετοχή τους και να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά με άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της κυβέρνησης, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών. Οι διορατικές απόψεις του Αρχιεπισκόπου Νικήτα αποτέλεσαν μια ισχυρή υπενθύμιση της δυνατότητας των θρησκευτικών ηγετών να λειτουργήσουν ως καταλύτες αλλαγής, εμπνέοντας ελπίδα και κινητοποιώντας προσπάθειες για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη δουλεία και την εμπορία ανθρώπων.

arxiepiskopos nikitas eidiseis nea ekklisia tou oikoymenikou thronou enimerosi thyateiron megalis vretanias adologala (2) arxiepiskopos nikitas eidiseis nea ekklisia tou oikoymenikou thronou enimerosi thyateiron megalis vretanias adologala (2)

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή της Αγίας Πελαγίας της Τηνίας στο Λουτράκι

Η εορτή της Αγίας Πελαγίας της Τηνίας στο Λουτράκι

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 7 / 2023 , 18:46 από news_room Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου την Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο Καθολικό του Ι. Μετοχίου του Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου με […]

μητροπολιτης εκκλησια αστορια τυανων σκανδαλο εκκλησιαστικα

Γραπτή Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, μετά την ολοκλήρωση της 4ης Διάσκεψης Βρυξελλών για τη Συρία (

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 6 / 2020 , 22:05 από Στη σημερινή, τέταρτη Διάσκεψη Βρυξελλών για τη Συρία, στην οποία μετείχα μέσω τηλεδιάσκεψης, εξετάσαμε την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και την περιοχή και συζητήσαμε για την παροχή επιπλέον υποστήριξης. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στον Συριακό λαό, εκριζώνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες […]