32 °C Athens, GR
16/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου

Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου Nomos usa deka entoles se sxoleia

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 6 / 2024 , 4:14 από news_room

Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου

ΗΠΑ|  Η Λουιζιάνα έχει γίνει η πρώτη πολιτεία που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου, η τελευταία κίνηση από ένα νομοθετικό σώμα που κυριαρχείται από το GOP που προωθεί μια συντηρητική ατζέντα υπό έναν νέο κυβερνήτη.

Η νομοθεσία που ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Τζεφ Λάντρι υπέγραψε σε νόμο την Τετάρτη απαιτεί την εμφάνιση των Δέκα Εντολών σε μέγεθος αφίσας με «μεγάλη, ευανάγνωστη γραμματοσειρά» σε όλες τις δημόσιες τάξεις, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Οι αντίπαλοι αμφισβήτησαν τη συνταγματικότητα του νόμου και υποσχέθηκαν να τον αμφισβητήσουν στο δικαστήριο. Οι υποστηρικτές είπαν ότι το μέτρο δεν είναι αποκλειστικά θρησκευτικό, αλλά ότι έχει ιστορική σημασία. Στη γλώσσα του νόμου, οι Δέκα Εντολές είναι «θεμελιώδη έγγραφα της πολιτείας και της εθνικής μας κυβέρνησης».

Οι αφίσες, οι οποίες θα συνδυαστούν με μια «δήλωση περιβάλλοντος» τεσσάρων παραγράφων που θα περιγράφει πώς οι Δέκα Εντολές «αποτελούσαν εξέχον μέρος της αμερικανικής δημόσιας εκπαίδευσης για σχεδόν τρεις αιώνες», πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις τάξεις μέχρι τις αρχές του 2025.

Σύμφωνα με το νόμο, τα κρατικά κονδύλια δεν θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση της εντολής. Οι αφίσες θα πληρωθούν μέσω δωρεών.

Ο νόμος «εξουσιοδοτεί» αλλά δεν απαιτεί την εμφάνιση άλλων αντικειμένων στα δημόσια σχολεία K-12, συμπεριλαμβανομένων: Το Mayflower Compact, το οποίο υπογράφηκε από θρησκευτικούς προσκυνητές στο Mayflower το 1620 και αναφέρεται συχνά ως το «Πρώτο Σύνταγμα της Αμερικής». τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Βορειοδυτικό Διάταγμα, που καθιέρωσε μια κυβέρνηση στη Βορειοδυτική Επικράτεια – στη σημερινή Μεσοδυτική – και δημιούργησε μια οδό για την αποδοχή νέων κρατών στην Ένωση.

Λίγο καιρό αφότου ο κυβερνήτης υπέγραψε το νομοσχέδιο στο Καθολικό Σχολείο Παναγίας της Φάτιμα στο Λαφαγιέτ την Τετάρτη, ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων και οργανώσεις που θέλουν να κρατήσουν τη θρησκεία έξω από την κυβέρνηση υποσχέθηκαν να καταθέσουν μήνυση για να την αμφισβητήσουν.

Ο νόμος εμποδίζει τους μαθητές να λαμβάνουν ισότιμη εκπαίδευση και θα εμποδίσει τα παιδιά που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις να αισθάνονται ασφαλή στο σχολείο, ανέφερε σε κοινή δήλωση η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, οι Αμερικανοί Ενωμένοι για τον Χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και το Ίδρυμα Ελευθερίας από τη Θρησκεία. απόγευμα.

«Ακόμη και μεταξύ εκείνων που μπορεί να πιστεύουν σε κάποια εκδοχή των Δέκα Εντολών, το συγκεκριμένο κείμενο στο οποίο τηρούν μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το θρησκευτικό δόγμα ή την παράδοση. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίρνει μέρος σε αυτή τη θεολογική συζήτηση», ανέφεραν οι ομάδες.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος, σε μια πολιτεία που περικλείεται στη Ζώνη της Βίβλου, έρχεται κατά τη διάρκεια μιας νέας εποχής συντηρητικής ηγεσίας στη Λουιζιάνα υπό τον Λάντρι, ο οποίος αντικατέστησε τον δύο θητείες Δημοκρατικό κυβερνήτη Τζον Μπελ Έντουαρντς τον Ιανουάριο. Το GOP κατέχει μια υπερπλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα και οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν κάθε εκλεγμένη θέση σε όλη την πολιτεία, ανοίγοντας το δρόμο για τους νομοθέτες να προωθήσουν μια συντηρητική ατζέντα.

Παρόμοιοι νόμοι που απαιτούν την εμφάνιση των Δέκα Εντολών στις τάξεις έχουν προταθεί σε άλλες πολιτείες, όπως το Τέξας , η Οκλαχόμα και η Γιούτα. Ωστόσο, με τις απειλές νομικών μαχών για τη συνταγματικότητα τέτοιων μέτρων, καμία πολιτεία εκτός από τη Λουιζιάνα δεν κατάφερε να νομοθετήσει τα νομοσχέδια.

Οι νομικές μάχες για την εμφάνιση των Δέκα Εντολών στις τάξεις δεν είναι καινούργια.

Το 1980, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι ένας παρόμοιος νόμος του Κεντάκι ήταν αντισυνταγματικός και παραβίαζε τη ρήτρα κατοχύρωσης του Συντάγματος των ΗΠΑ, το οποίο λέει ότι το Κογκρέσο δεν μπορεί «να θεσπίσει νόμο σεβόμενο ένα θρησκευτικό ίδρυμα». Το ανώτατο δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο νόμος δεν είχε κοσμικό σκοπό, αλλά εξυπηρετούσε έναν καθαρά θρησκευτικό σκοπ;o.

*Η ιστορία έχει διορθωθεί για να διευκρινιστεί ότι ο χρόνος για κυβερνητική δράση δεν παρήλθε. Ο κυβερνήτης υπέγραψε το νομοσχέδιο την Τετάρτη.

Πηγή: Associated Press

Σχετικά Άρθρα

H κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 1:34 από news_room Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας, του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ο οποίος απεβίωσε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ. Η κηδεία Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ. […]

ΗΠΑ: Παραίτηση Κουόμο ζητούν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και 55 Δημοκρατικοί πολιτικοί

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 3 / 2021 , 21:09 από news_room Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε σήμερα ότι ο Άντριου Κουόμο «απλώς δεν μπορεί να παραμείνει κυβερνήτης πλέον», ενώνοντας τη φωνή του με εκείνες που ζητούν την παραίτηση του Δημοκρατικού πολιτικού, αφού έξι γυναίκες τον κατηγορούν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Σύμφωνα […]