23 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Θεία Λειτουργία στη χάρη του Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο χωριό Γούφες Συνάντηση με τον Διευθυντή του Ισλαμικού Οργανισμού Πολιτιστικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων του Ιράν, είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Εμίρη του Κατάρ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού

Η Καθολική Εκκλησία της Πορτογαλίας θα αποζημιώσει τα δεκάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Η Καθολική Εκκλησία της Πορτογαλίας θα αποζημιώσει τα δεκάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 4 / 2024 , 20:35 από news_room

Η Καθολική Εκκλησία της Πορτογαλίας θα αποζημιώσει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλη της και θα αποφασίσει για τα ποσά που θα καταβληθούν κατά περίπτωση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Τα μέλη της Συνόδου των Επισκόπων (CEP) συνεδρίαζαν από την Δευτέρα στο Ιερό της Φάτιμα, στην κεντρική Πορτογαλία, για να συζητήσουν μεταξύ άλλων και την αποζημίωση των θυμάτων.

Τα αιτήματα θα πρέπει να κατατεθούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο φέτος, αναφέρει η ανακοίνωση. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν από ένα ταμείο της CEP που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό και θα χρηματοδοτηθεί από όλες τις επισκοπές της χώρας.

Τον Φεβρουάριο του 2023 δόθηκε στη δημοσιότητα μια έκθεση-σοκ, με τα συμπεράσματα μιας έρευνας την οποία είχε ζητήσει η Εκκλησία αλλά πραγματοποιήθηκε από μια επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, τουλάχιστον 4.815 ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας από μέλη της Εκκλησίας από τη δεκαετία του 1950. Η ιεραρχία της Εκκλησίας απέκρυπτε «συστηματικά» την κακοποίηση αυτή, συμπέρανε η επιτροπή η οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 500 μαρτυρίες μέσα σε έναν χρόνο.

Η Καθολική Εκκλησία ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και αναγνώρισε ότι θα πρέπει «να αλλάξει την κουλτούρα στους κόλπους της».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Λισαβόνα τον περασμένο Αύγουστο, ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με 13 από τα θύματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αγιος Λουκάς

Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας: Επιστήμη και Θρησκεία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 10 / 11 / 2022 , 21:57 από news_room Αγίου Λουκά Ἀρχιεπισκόπου Κριμαίας: Επιστήμη και Θρησκεία Γράφει ο Μαθηματικός, Μυργιώτης Παναγιώτης:  Κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε από ανθρώπους που θέλουν να εμφανίζονται ,δήθεν ,προοδευτικοί ότι υπάρχει χάσκα μέγα ανάμεσα στην επιστήμη και στη θρησκεία δηλαδή στην ορθοδοξία. Την απάντηση δίδει το κείμενο του […]

180 και πλέον οι επίσημοι που θα παρευρεθούν ιδιωτικά στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα

180 και πλέον οι επίσημοι που θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 1 / 2023 , 17:11 από news_room Επί το έργον θα βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί της επόμενες ημέρες με κορύφωση την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, καθώς παρά την τέλεση της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με την ιδιότητα του ιδιώτη και όχι με αυτή του πρώην αρχηγού κράτους, οι επίσημοι προσκεκλημένοι είναι […]