29 °C Athens, GR
15/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνάντηση Νίκου Δένδια με ομογενείς στην Βοστώνη Μητροπολίτης Πειραιώς: «Καλούμαστε να υψώσουμε την πνευματική μας αντίσταση» Ιρανικά οπλισμένα με πυρομαχικά drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μέση Ανατολή Στη Κάλυμνο έφθασε η Τιμία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσευχήθηκε στον τόπο του μαρτυρίου του προκατόχου του Γρηγορίου του Ε´ Η νεροποντή δεν πτόησε τους Εύζωνες και τους ομογενείς στην Έπαρση Σημαίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης Οσία Γαβριηλία: Από την Ινδία στον Ουρανό – Στη Κάλυμνο η Τιμία Κάρα της Οσίας Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με νέους και υποψήφιους κληρικούς Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διοργάνωσε δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Η ABB θα παρέχει λύση σύνδεσης στην ξηρά στο Διεθνές Λιμάνι του Πόρτσμουθ

Η ABB θα παρέχει λύση σύνδεσης στην ξηρά στο Διεθνές Λιμάνι του Πόρτσμουθ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 2 / 2024 , 10:40 από news_room

Η ABB κερδίζει παραγγελία για την παράδοση μιας εγκατάστασης σύνδεσης στην ξηρά ως μέρος του έργου Sea Change των λιμένων του Portsmouth της Μεγάλης Βρετανίας.

Το έργο Sea Change θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει ένα έργο ηλεκτρικής ενέργειας στην ξηρά στις τρεις πιο πολυσύχναστες θέσεις ελλιμενισμού του. Χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του διαγωνισμού «ZEVI», που παρέχεται σε συνεργασία με το Innovate UK

Η σύνδεση στην ξηρά επιτρέπει στους επισκέπτες πορθμείων και κρουαζιερόπλοιων να αποφεύγουν εκπομπές συνδέοντας στο ηλεκτρικό δίκτυο της ακτής ενώ βρίσκεστε στο λιμάνι, υποστηρίζοντας τον στόχο του λιμανιού να είναι το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο με μηδενικές εκπομπές έως το 2030.

Η ABB κέρδισε μια παραγγελία με το Portsmouth International Port της Μεγάλης Βρετανίας για την παροχή μιας λύσης σύνδεσης στην ξηρά για επίσκεψη σε πορθμεία και κρουαζιερόπλοια. Μέρος του έργου Sea Change του λιμανιού του Ηνωμένου Βασιλείου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία ενός συστήματος ηλεκτροπαραγωγής στην ξηρά στις τρεις πιο πολυσύχναστες θέσεις ελλιμενισμού του, η εγκατάσταση θα εξυπηρετεί δύο αγκυροβόλια πορθμείων – το καθένα με πέντε σημεία σύνδεσης – και μια επιπλέον κουκέτα που μοιράζονται οχηματαγωγά και κρουαζιερόπλοια. Η παραγγελία υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2024, με το σύστημα να πρόκειται να εγκατασταθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024 και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το δεύτερο τρίμηνο του 2025. Η σύνδεση στην ξηρά της ABB επιτρέπει στα πλοία να σβήνουν τους κινητήρες τους ενώ βρίσκονται ελλιμενισμένα, αποφεύγοντας το ετήσιο διοξείδιο του άνθρακα Εκπομπές για τα πλοία που καταπλέουν στο Διεθνές Λιμάνι του Πόρτσμουθ κατά περίπου 20.000 μετρικούς τόνους από το 2027. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα στην περιοχή του λιμανιού ενώ θα βοηθήσει το λιμάνι να πραγματοποιήσει τις μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές του φιλοδοξίες.

Ως το μεγαλύτερο και καλύτερα συνδεδεμένο δημοτικό λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου, δεσμευόμαστε να τηρούμε τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και έχουμε θέσει ως στόχο να φτάσουμε στο μηδέν έως το 2030 και να γίνουμε το πρώτο λιμάνι μηδενικών εκπομπών της χώρας έως το 2050», δήλωσε ο Stephen Watkyns. Τεχνικός Διευθυντής στο Portsmouth International Port. «Η λύση σύνδεσης στην ξηρά της ABB θα βοηθήσει στην υποστήριξη αυτών των φιλοδοξιών. Κυρίως, για τους κατοίκους του Πόρτσμουθ, θα έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα του αέρα στο λιμάνι και τις γύρω περιοχές».

Το πλήρες εύρος παροχής της ABB για το σύστημα σύνδεσης στην ξηρά περιλαμβάνει έναν κινητήρα 16-MVA ACS6080 με φίλτρο διακλάδωσης, διακόπτη MV, αντιστάθμιση συντελεστή ισχύος, μετασχηματιστές, ηλεκτρονικά σπίτια, συστήματα διαχείρισης καλωδίων και αυτοματισμό. Επιπλέον, η ABB θα παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης, καλωδίωσης και θέσης σε λειτουργία, ενώ το Portsmouth International Port θα επωφεληθεί επίσης από τριετή συμφωνία συντήρησης.

«Μέσω του έργου Sea Change και των φιλόδοξων στόχων μείωσης των εκπομπών, το Portsmouth International Port της Μεγάλης Βρετανίας ακολουθεί μια προορατική προσέγγιση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα», δήλωσε ο Marcus Martelin, Επικεφαλής Υπηρεσιών Απανθρακοποίησης, ABB Marine & Ports. «Το να επιλεγούμε ως πάροχος τεχνολογίας για αυτό το έργο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι προνόμιο και αντανακλά τη φήμη μας ως αξιόπιστου παρόχου δυνατοτήτων σύνδεσης στην ξηρά για καθαρότερες λιμενικές λειτουργίες».

Ως μέρος του έργου, ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού, η Brittany Ferries, θα εισαγάγει δύο νέα υβριδικά πλοία LNG-ηλεκτρικά από το 2025, τα οποία θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία αυτού του τύπου στον κόσμο. Μαζί με το Portsmouth International Port και τη Brittany Ferries, η ABB θα συμμετάσχει σε μια κοινοπραξία ακαδημαϊκών, ειδικών στη ναυτιλία και μερικές από τις πιο συναρπαστικές τεχνολογικές ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν συγκεντρωθεί για την υλοποίηση του έργου. Το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, η MSE International, η B4T, η IOTICS και η Swanbarton θα συνεισφέρουν τεχνολογίες και τεχνογνωσία που θα υποστηρίξουν το Sea Change, καθιστώντας αυτήν μια ελκυστική και επεκτάσιμη λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από λιμάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό.

Το Sea Change αποτελεί μέρος του διαγωνισμού Zero Emissions Vessels and Infrastructure (ZEVI), ο οποίος ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και σε συνεργασία με την Innovate UK. Ως μέρος του ZEVI, το Υπουργείο Μεταφορών διέθεσε πάνω από 80 εκατομμύρια £ σε 10 εμβληματικά έργα που υποστηρίζονται από 52 οργανισμούς από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την υλοποίηση έργων έρευνας και ανάπτυξης σε πραγματικό κόσμο σε καθαρές ναυτιλιακές λύσεις. Τα έργα θα πραγματοποιηθούν σε πολλές τοποθεσίες από τα νησιά Orkney έως τη νοτιοδυτική Αγγλία.

Το ZEVI είναι μέρος του Γραφείου Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μείωση των εκπομπών (UK SHORE), το οποίο εστιάζει σε καθαρές ναυτιλιακές τεχνολογίες που μπορούν να κλιμακωθούν γρήγορα για να απελευθερώσουν τον εγχώριο ναυτιλιακό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Μάρτιο του 2022, το Υπουργείο ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη κρατική επένδυση που έγινε ποτέ στον εμπορικό ναυτιλιακό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, διαθέτοντας 206 εκατομμύρια £ στο UK SHORE, ένα νέο τμήμα στο Υπουργείο Μεταφορών που επικεντρώνεται στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του ναυτιλιακού τομέα. Το UK SHORE παρέχει μια σειρά παρεμβάσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου 2022-2025 με στόχο την επιτάχυνση του σχεδιασμού, της κατασκευής και της λειτουργίας καθαρών ναυτιλιακών τεχνολογιών κατασκευής του Ηνωμένου Βασιλείου και την απελευθέρωση μιας μετάβασης από τη βιομηχανία στο Net Zero.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Αυστραλίας για την 4η επέτειο από την ενθρόνιση του: «Αξίζει στο λαό της Αυστραλίας μια Εκκλησία ενωμένη & δυνατή»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 6 / 2023 , 14:49 από news_room «Δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στον Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω». Την υπόσχεση αυτή που είχε δώσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κατά την ενθρόνισή του, στις 29 Ιουνίου […]

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας το θέμα στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας το θέμα στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 1 / 2023 , 22:43 από news_room Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία έχει δρομολογηθεί χάρη στην καλή συνεργασία πολιτείας και εκκλησίας. […]