28 °C Athens, GR
13/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση: «50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον πρώτο Ι. Ναό του Αγίου Παϊσίου στην πέμπτη ήπειρο

Καναδά Σωτήριος: «Στα δύο χιλιάδες (2000) χρόνια του Χριστού επί της γης, πρώτη φορά ο χριστιανισµός λιγοστεύει»

Καναδά Σωτήριος: «Στα δύο χιλιάδες (2000) χρόνια του Χριστού επί της γης, πρώτη φορά ο χριστιανισµός λιγοστεύει»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 12 / 2023 , 3:31 από news_room

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτήριου για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων 2023. Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του:

Ευλαβ. Ιερατ. Προϊσταµένους, Αξιότ. Προέδρους και Εντιµ. Μέλη των Διοικ. Συµβουλίων, Εντιµολ. Άρχοντες του Οικουµενικού Πατριαρχείου, Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Διδασκάλους, Διδασκάλισσες, Μαθητές και Μαθήτριες, Νεολαία των Κοινοτήτων και άπαν το ευλαβές πλήρωµα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ!

Πόσο υποφέρει σήμερα;

Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου

«Νύχτα σκέπασε και πάλι πολιτείες και χωριά

κι οι ψυχές µας περιµένουν κι είναι η θλίψη µας βαθιά.

Μας φαρµάκωσε το ψέµα και το µίσος το πικρό

τ’ αδικοχυµένο αίµα αναρίθµητων νεκρών.

Έλα Χριστέ µας σε µας που Σε καρτερούµε,

φέρε γαλήνη και παρηγοριά».

Ζόφος. Παχύ σκοτάδι. Μαύρα σύννεφα καλύπτουν τον ουρανό. Παντού πόλεµοι. Αιµατοχυσίες. Άνθρωποι ξεριζωµένοι τρέχουν να βρούν κάπου ειρήνη. Πνίγονται στις θάλασσες. Αποδεκατισµένοι βρίσκουν νέες πατρίδες. Φοβερό να το ζεις.

Αυτοκτονούν και σκοτώνουν αθώους. Εξαγριωµένοι τζιχαντιστές κόβουν λαιµούς µε µαχαίρι. Τι Θεός είναι αυτός στον οποίον πιστεύουν; Ασφαλώς ψεύτικος.

Κάθε αδικοσκοτωµένος είναι και ένας µικρός Χριστός. Δέκα τέσσερις χιλιάδες (14.000) αθώα παιδιά έσφαξε ο Ηρώδης. Δέκα τρία εκατοµµύρια (13.000.000) χριστιανούς έστειλε στο µαρτύριο η ειδωλολατρική ρωµαϊκή αυτοκρατορία. Εκατό χιλιάδες (100.000) χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο, σήµερα. Γνωρίζει κανείς πόσοι πραγματικά σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και στη Γάζα από τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλίτες; Πόσοι ακόμη θα σκοτωθούν; Και δεν είναι μόνο αυτό. Σκεφθείτε την Ουκρανία και τη Ρωσία και μάλιστα αυτοί που κάνουν τα εγκλήματα εκεί είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Ναι, κάθε αδικοσκοτωμένος, μικρός ή μεγάλος, είναι ένας μικρός Χριστός. Διώχθηκε και διώκεται ο Χριστός.

Τον διώκει η απιστία. Η αθεΐα. Η θεωρία του υπερανθρώπου που θέλει να βάλει τον άνθρωπο στο θρόνο του Θεού. Οι ψεύτικες θρησκείες. Αυτές που διδάσκουν πως οι οπαδοί τους µπορεί να σκοτώνουν στο όνοµα του Θεού.

Στα δύο χιλιάδες (2000) χρόνια του Χριστού επί της γης, πρώτη φορά ο χριστιανισµός λιγοστεύει. Τι θα κάνουµε οι χριστιανοί;

Θα φοβηθούµε; Θα παραδοθούµε άνευ όρων; Ασφαλώς όχι. Ζει κύριος ο Θεός. Ζει ο Χριστός. Ζει στις ψυχές των χριστιανών.

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών». Ο κάθε χριστιανός πρέπει να ρωτήσει. Έχω πίστη ως κόκκον συνάπεως; Μια τέτοια πίστη και βουνά µπορεί να µετακινήσει.

Μη φοβείσθε χριστιανοί. Η κακία ανέβασε την αρετή στον σταυρό. Τον Χριστό. Νόµισε, ότι Τον τελείωσε. Αλλά ο Χριστός πέθανε και αναστήθηκε. Νίκησε. Βασίλεψε και βασιλεύει.

Τούτα τα Χριστούγεννα να ρωτήσει ο καθένας τον εαυτό του. Βασιλεύει ο Χριστός στη ψυχή µου; Είµαι ειλικρινής και τίµιος χριστιανός; Ζω την πίστη µου; Ζει ο Χριστός µέσα µου; Αυτό είναι το παν για τον κάθε χριστιανό. Το παν είναι ο Χριστός. Ο Χριστός να είναι στη ψυχή του κάθε χριστιανού.

Καλά Χριστούγεννα µε τον Χριστό στη ψυχή µας. Όπως νίκησε τον θάνατο ο Χριστός, θα νικήσει και την κακία που µαίνεται σήµερα.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές εν Χριστώ Τεχθέντι

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στον Επιδημιολόγο Δρ. Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 7 / 2021 , 4:32 από news_room Χειροπέδες στον Επιδημιολόγο Δρ. Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη πέρασαν οι Αρχές, ως ύποπτος αναφορικά με την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την περασμένη Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν στον εκδοτικό οίκο “Δίας” Ο κύριος Σωτηριάδης φέρεται να […]

Ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με Τεθωρακισμένα από τις Η.Π.Α. - Η τελετή παραλαβής (Εικόνες)

Ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με Τεθωρακισμένα από τις Η.Π.Α. – Η τελετή παραλαβής (Εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 / 12 / 2021 , 1:31 από news_room Ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με Τεθωρακισμένα από τις Η.Π.Α. – Η τελετή παραλαβής (Εικόνες) O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, στην επίσημη παραλαβή σαράντα τεσσάρων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ) Μ1117 Gruardian, από τα συνολικώς 1.200 που […]