11 °C Athens, GR
11/12/2023

Τελευταια Νέα
Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ H I.M. Νέας Ιωνίας τίμησε την επέτειο των 100 ετών από τα εγκαίνια της πόλεως Νέας Ιωνίας Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην βασιλική του Αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας Τους έταζε αυτοκίνητα και δεν τα παρέδιδε ποτέ – Έκλεψε χιλιάδες ευρώ Ανασκαφή στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου αποκαλύπτει ίχνη του 4ου αιώνα Γιατί χιλιάδες Τούρκοι συρρέουν στη Γερμανία Ξεκινούν καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη Ιερό Λείψανο του Αποστόλου Λουκά στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιώς Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου Μνημόσυνο και συναυλία Θρακιώτικης Μουσικής στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων

Έναρξη Σεμιναρίου Λειτουργικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Έναρξη Σεμιναρίου Λειτουργικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 11 / 2023 , 7:35 από news_room

Στο πλαίσιο της διαρκούς Λειτουργικής Επιμόρφωσης των Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, ξεκίνησε την Δευτέρα 6/11 το Σεμινάριο Λειτουργικής και Τελετουργικής, με την συμμετοχή περίπου 40 νέων Κληρικών, που εισήλθαν στις τάξεις του Ιερού Κλήρου τα τελευταία χρόνια.

Ο Αγιασμός ενάρξεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος πραγματοποίησε και την εναρκτήρια ομιλία.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε σε σειρά παρατηρούμενων παραλήψεων ή και καινοφανών Λειτουργικών συνηθειών, εκτός της Ορθοδόξου Παραδόσεως, που καθιστούν επιτακτική την μαθητεία σε ζητήματα λειτουργικής τάξης και πρακτικής. Εξέφρασε την ικανοποίησή του με το Λειτουργικό επίπεδο των Κληρικών μας, παρατήρησε, όμως, πολλά περιθώρια βελτιώσεων.

Αναφέρθηκε στην δυσκολία χρήσης της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας από τους νέους Κληρικούς και τόνισε την ανάγκη ασκήσεως και μαθητείας, αλλά και την αξία της σπουδής της Βυζ. Μουσικής από τους Κληρικούς, που συμβάλλει στην εξοικείωση με την Λειτουργική γλώσσα.

Εξήρε το έργο που θα προσφέρουν έμπειροι Κληρικοί μας, που θα αναλάβουν να διδάξουν τα μυστικά της Λειτουργικής τέχνης και χαρακτήρισε «προνόμιο και ευκαιρία» την συμμετοχή στο Σεμινάριο.

Σημείωσε ότι η ορθή τέλεση των Μυστηρίων και των ιερών Ακολουθιών έχει απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων. Κάλεσε τους νέους Κληρικούς μας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να συμμετάσχουν στο Σεμινάριο με ταπείνωση.

Έναρξη Σεμιναρίου Λειτουργικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Σχετικά Άρθρα

Τον Ιατρό Ματζίντ Ταουφίκ Γαντούς τίμησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Τον Ιατρό Ματζίντ Ταουφίκ Γαντούς τίμησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 6 / 2023 , 4:34 από news_room Τήν πρωΐαν τῆς Τρίτης, 31ης Μαΐου /13ης Ἰουνίου 2023, ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ἐτίμησε μέ τό παράσημον τοῦ Τάγματος τῶν Ὀρθοδόξων Ἱπποτῶν τοῦ Παναγίου Τάφου τόν ἰατρόν δρ. Ματζίντ Ταουφίκ Γαντούς. Ἡ διάκρισις αὕτη ἀπενεμήθη εἰς τόν ἐντιμώτατον κ. […]

mitropolitis-kastorias

Ο Μητροπολίτης Καστορίας στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων και το Νεστόριο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 1 / 2022 , 23:37 από news_room Στήν Ἱερά Μονή Ἁγίων Ἀναργύρων Μελισσοτόπου ἑόρτασε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόσο τήν ἀπόδοση τῆς Δεσποτικῆς ἑορτῆς τῶν Θεοφανίων, ὅσο καί τήν μνήμη τῶν ἐν Σινᾷ καί Ραϊθῷ ἀναιρεθέντων ἀββάδων. Μέ ἰδιαίτερη εὐλάβεια, ἀλλά καί κατάνυξη τελέσθηκε ἡ ἀκολουθία τοῦ ὄρθρου κατά τήν ὁποία χοροστάτησε […]