24 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί Συνάντηση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ. Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του Πρόσκληση παρέδωσε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη 20 Μαϊου Παγκόσμια ημέρα κλινικών μελετών Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη πάντων των εν Θεσσαλονίκη αγίων στη Πυλαία Πατριαρχικό και Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Βαλουκλή Λαμπρό συλλείτουργο για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης Τουλάχιστον 35 χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα Η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Μητροπόλεώς Λαρίσης, στους Αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΑ

Έναρξη της εκστρατείας του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων «Ιστορίες Γυναικών- The STEAM edition»

Έναρξη της εκστρατείας του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων «Ιστορίες Γυναικών- The STEAM edition»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 10 / 2023 , 0:54 από news_room

Άρχισε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 η εκστρατεία του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για την προώθηση και προβολή γυναικών-προτύπων σε επαγγέλματα STEAM.

Στην εκστρατεία θα προβάλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανά εβδομάδα, τα βίντεο 13 γυναικών-προτύπων στα επαγγέλματα STEAM, με στόχο να εμπνεύσουν και να καταστούν πρότυπα για νεαρότερες γυναίκες που ενδεχομένως να θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα τους. Οι γυναίκες-πρότυπα που συμμετέχουν στην εκστρατεία είναι οι: Ελεονώρα Καιζερ (Αστροφυσικός), Παναγιώτα Πολυκάρπου (Κοινωνική Επιχειρηματίας), Αναστασία Λιοπετρίτη (Κοινωνική Επιχειρηματίας), Μαρία Σολωμού (Σύμβουλος Επιχειρήσεων), Μόνικα Πολέμιτη (Σύμβουλος Επιχειρήσεων), Βασιλεία Ταραμουνά (Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια), Χριστίνα Σιαήλα (Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος), Μαργαρίτα Ζαχαρίου (Νευροεπιστήμονας), Χαριτίνη Τσαγγάρη (Ακαδημαϊκός- Στατιστικολόγος), Αθηνά Κάσιου (Σκηνοθέτιδα), Μαγδαλένα Ζήρα (Σκηνοθέτιδα), Νέδη Αντωνίαδου (Ηθοποιός) και Έλενα Γεωργίου Στρούθου (Μηχανικός Πληροφορικής).

Η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Αλίκη Στυλιανού ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το οποίο συνεχώς αναβαθμίζεται, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την εκστρατεία» και πρόσθεσε πως, χωρίς αμφιβολία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαδραματίζουν σήμερα σημαντικότατο ρόλο στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση των πολιτών.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου, στον δικό της χαιρετισμό, τόνισε: «Δεν πρόκειται για διαγωνισμό μεταξύ γυναικών και αντρών. Θέλουμε και τους άντρες να αποφοιτούν ισότιμα με πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και να συμμετέχουν, φυσικά, στην αγορά εργασίας σε επαγγέλματα STEAM και σε όποιο τομέα επιθυμούν. Θέλουμε όμως και τις γυναίκες να μπορούν να έχουν την επιλογή, να ακολουθήσουν ελεύθερα την όποια επαγγελματική σταδιοδρομία επιθυμούν. Χρειαζόμαστε αλλά και θέλουμε ισόρροπη συμμετοχή στα επαγγέλματα STEAM». Όπως συμπλήρωσε: «Θέλουμε ισόρροπη συμμετοχή, διότι όταν σχεδιάζουμε πολιτικές, λαμβάνουμε αποφάσεις και αναλαμβάνουμε δράσεις, υπάρχει διαφορετικός αντίκτυπος στα δύο φύλα. Άρα θα πρέπει να ενσωματώνουμε τη διάσταση του φύλου κατά τον σχεδιασμό των πολιτικών και δράσεων για ισότιμο θετικό αντίκτυπο».

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος Χατζηχαρίας ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου είμαι σε συνεχή επικοινωνία με το Γραφείο της Επιτρόπου και άλλους φορείς στην Κύπρο για την προώθηση στοχευμένων δράσεων. Πέραν της εκστρατείας αυτής, ως Υφυπουργείο συμβάλλουμε ενεργά στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των Φύλων, προγραμματίζοντας συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα. Είμαστε ήδη σε συνεννόηση με αρμόδιους φορείς στην Κύπρο –το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και τον Οργανισμό Νεολαίας– για υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων στις γυναίκες των αγροτικών/απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίες θα θέλαμε να επεκταθούν και σε άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Στο δικό της χαιρετισμό, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανέφερε πως, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις και προκλήσεις σε σχέση με το θέμα αυτό, το Υπουργείο εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη διεπιστημονική προσέγγιση της διδασκαλίας, που αφορά στα γνωστικά πεδία της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών, τόσο στη Δημοτική όσο και στη Μέση εκπαίδευση. «Όσον αφορά στη Δημοτική Εκπαίδευση», είπε, «οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος STEM, ενώ στη Μέση Εκπαίδευση οι δράσεις εντάσσονται στον θεσμό του ολοήμερου σχολείου Διαθεματικής-Διεπιστημονικής μάθησης με δύο κατευθύνσεις, αυτής της διδασκαλίας STEAM και αυτής της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Τα μετρήσιμα αποτελέσματα και τα σημαντικά βήματα που έχουν μέχρι στιγμής επιτευχθεί από την εφαρμογή του διδακτικού μοντέλου STEM, διασυνδέοντας μεταξύ τους το σχολείο, την κοινωνική ζωή, την αγορά εργασίας και την επιχειρηματική δράση και καλλιεργώντας σημαντικές δεξιότητες στα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες, δεν μπορούν παρά να μας χαροποιούν ιδιαίτερα». Όπως σημείωσε η κα Μιχαηλίδου: «Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε πρόσθετες δράσεις, ήδη προωθούνται προγράμματα που εμπλέκουν την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα στην εμβάθυνση εννοιών, δεξιοτήτων και πρακτικών που σχετίζονται με τα πεδία των εν λόγω επιστημών. Την ίδια στιγμή, όπως ακριβώς αναφέρεται στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, πέραν της εφαρμογής του θεσμού ήδη από τη φετινή χρονιά σε περισσότερες σχολικές μονάδες, απώτερος σκοπός μας είναι η επέκτασή του σε όλες τις πόλεις, ως επίσης η ενσωμάτωση της προσέγγισης STEAM στο γενικό αναλυτικό πρόγραμμα».

Σχετικά Άρθρα

43 έτη Αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄

43 έτη Αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 2 / 2021 , 7:53 από news_room Την 43η επέτειο εκλογής του σε Επίσκοπο εορτάζει σήμερα ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος Β΄. Κληρικοί, φίλοι, συνεργάτες και υπάλληλοι τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ευχήθηκαν το πρωί τής Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου στον Μακαριώτατο, όπως ενισχύεται από τον Θεό συνεχώς στο πολυσχιδές έργο […]

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτηση του

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 14:45 από news_room Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά τα αιτήματα των συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο και βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος. Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης της παραίτησής του, όπως έκανε […]