13 °C Athens, GR
07/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η εορτή του Αγίου Νικολάου και τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) Νέο Δρομολόγιο της Volotea από Αθήνα για Ανκόνα το προσεχές έτος Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο Απόψεις: Τι έχουμε να δώσουμε στην Τουρκία στην συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου; Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ

Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ - Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 9 / 2023 , 10:09 από news_room

Ολοκληρώθηκαν χθες στο Ζάγκρεμπ οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης με θέμα τη συμβολή των εθνικών κοινοβουλίων στη βελτίωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), την οποία φιλοξένησε το Κοινοβούλιο της Κροατίας.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ ήταν εκ των κύριων ομιλητών κατά την τελευταία θεματική ενότητα της Διάσκεψης, όπου εκπρόσωποι των Επιτροπών Γεωργίας των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν τα νομοθετικά τους σώματα, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, για την εξέταση ζητημάτων που άπτονται της ΚΑΠ. Στην ομιλία του, ο κ. Γαβριήλ παρουσίασε τη γνώμη που υπέβαλε η Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Ιούλιο του 2023, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, σχετικά με την πρόταση κανονισμού για την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ο κ. Γαβριήλ σημείωσε ότι υπό το φως της μαζικής κινητοποίησης του κυπριακού αγροτικού κινήματος, το οποίο διαμαρτυρήθηκε για τις δυσμενείς πρόνοιες της πρότασης κανονισμού για την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας ενέγραψε την αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος και συγκάλεσε σειρά συνεδριάσεων, προκειμένου να αφουγκραστεί τους έντονους προβληματισμούς των αγροτικών οργανώσεων.

Ο κ. Γαβριήλ επισήμανε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας συμμερίζεται τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν αρκετά εθνικά κοινοβούλια και αγροτικές οργανώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ για συγκεκριμένες πτυχές της πρότασης, οι οποίες χρήζουν βελτίωσης. Επί του προκειμένου, τόνισε την ανάγκη συνεκτίμησης των ιδιαιτεροτήτων κάθε κράτους μέλους της ΕΕ και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην Κύπρο, δεδομένου ότι ορισμένοι επιβλαβείς για τα φυτά οργανισμοί δεν καταπολεμούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Επισήμανε, επίσης, ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, συμβάλλουν στην ταχεία εξάπλωση επιβλαβών οργανισμών για τις καλλιέργειες.

Ο Κύπριος βουλευτής υπογράμμισε περαιτέρω την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του όρου «ευαίσθητες περιοχές», επισημαίνοντας ότι η ευρεία χρήση του όρου «ευαίσθητες περιοχές» στις οποίες θα ισχύει πλήρης απαγόρευση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, θα έχει δυσανάλογο αρνητικό αντίκτυπο στη διεξαγωγή γεωργικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο. Περαιτέρω, ο κ. Γαβριήλ τόνισε ότι η υλοποίηση της πρότασης σε μικρά κράτη μέλη, όπως η Κύπρος, θα επιφέρει δυσανάλογο κόστος στις αρμόδιες αρχές και στους αγρότες. Επίσης, απηύθυνε έκκληση για χορήγηση μεγαλύτερης ευελιξίας σε εθνικό επίπεδο και για εξέταση της δυνατότητας παροχής πρόσθετης χρηματοδότησης από την ΕΕ για την κάλυψη του αυξημένου κόστους, που θα επωμιστούν οι αγρότες κατά την εφαρμογή της πρότασης, προκειμένου να προληφθεί η μετακύλισή του στους καταναλωτές.

Ο κ. Γαβριήλ σημείωσε ότι η Κύπρος προσβλέπει στην υιοθέτηση συμβιβαστικής λύσης, στο πλαίσιο της ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία, αφενός, θα διασφαλίζει την επισιτιστική επάρκεια και τη βιώσιμη παραγωγή του πρωτογενούς τομέα και, αφετέρου, θα συμβάλλει στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων και στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας. Επισήμανε, τέλος, ότι η Επιτροπή Γεωργίας θα συνεχίσει να συμβάλλει στη βελτίωση των νομοθετικών προτάσεων της ΕΕ, αξιοποιώντας πλήρως τα εργαλεία που προνοεί η Συνθήκη της Λισαβόνας, σχετικά με τον έλεγχο της αρχής της επικουρικότητας.

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Προφήτη Ελισσαίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Η εορτή του Προφήτη Ελισσαίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 6 / 2023 , 14:54 από news_room Την Τρίτην, 14ην/27ην Ἰουνίου 2023, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ προφήτου Ἐλισσαίου. Ἡ ἑορτή αὐτή ἑωρτάσθη εἰς τήν ἐπ’ ὀνόματι αὐτοῦ Ἱεράν Μονήν εἰς Ἱεριχῶ, εἰς τόν χῶρον τῆς ὁποίας καί ἡ συκομορέα τοῦ Ζακχαίου. Κατά τήν ἑορτήν αὐτήν ἡ Ἐκκλησία ἀναμιμνῄσκεται […]

Η Εθνική Πινακοθήκη είναι το θησαυροφυλάκιο της ελληνικής τέχνης

Λίνα Μενδώνη : Η Εθνική Πινακοθήκη είναι το θησαυροφυλάκιο της ελληνικής τέχνης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 23:13 από news_room Στη νέα, υπερδιπλασιαμένη Εθνική Πινακοθήκη των 20 χιλιάδων τμ, καλωσόρισε με τη σειρά της τους υψηλούς προσκεκλημένους η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. «Η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και επανέκθεσης των συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης στις 24 Μαρτίου 2021 σηματοδοτεί την έναρξη […]