33 °C Athens, GR
21/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου

Απόψεις: Δέουσα η ανάγκη για δωρεάν μετακινήσεις των Εθελοντών Πυροσβεστών προς όλα τα μέτωπα της χώρας

Απόψεις: Δέουσα η ανάγκη για δωρεάν μετακινήσεις των Εθελοντών Πυροσβεστών προς όλα τα μέτωπα της χώρας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 8 / 2023 , 0:31 από news_room

Η φετινές μάχες που μαίνονται από άκρη σε άκρη της χώρας δημιουργούν συνεχώς την ανάγκη μετακινήσεων μεγάλης μερίδας πυροσβεστών αλλά και εθελοντών πυροσβεστών από άκρη σε άκρη της χώρας ωστόσο δεν υπάρχει δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης των πιστοποιημένων εθελοντών που θέλουν να συνδράμουν στα μέτωπα των πυρκαγιών παρά την επιθυμία τους να μετακινηθούν από την Αθήνα για την Αλεξανδρούπολη ή από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη πχ για την Ρόδο κλπ.

Όταν υπάρχει τέτοιου είδους αποδεδειγμένη ανάγκη για συμμετοχή προσωπικού με γνώσεις στην δασοπυρόσβεση και την πυρόσβεση πρώτα από όλα θα πρέπει όπως έχει ξανά αναφερθεί να διατίθενται πλήρης ατομικός εξοπλισμός προστασίας αλλά και η δυνατότητα της μετάβασης στο συμβάν που επιθυμεί ο κάθε Πυροσβέστης Εθελοντής.

Αντί λοιπόν να πληρώνονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ για αποζημιώσεις μπορούν να χορηγηθούν κάποια εφόδια σε εκείνους που θέλουν να προστατέψουν την χώρα για να μπορούν να μετακινούνται από την κατοικία τους σε πυρκαγιές που υπάρχουν. Πολλές είναι οι ομάδες που συγκεντρώνονται και μετακινούνται με προσωπικά έξοδα προς τις πυρκαγιές ενώ δεν τους αναγνωρίζεται κανένα ποσό έκπτωσης η ελεύθερης μετακίνησης σε διόδια και σε μέσα μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει και η ανάλογη διάθεση για την συνδρομή των Εθελοντών Πυροσβεστών που κατοικούν σε άλλες επαρχίες ή πόλεις από εκείνες που υπάρχουν μέτωπα πυρκαγιών.

Δεν συζητούμε για πρώτη θέση στα πλοία ή στα τρένα αλλά μία θέση αξιοπρεπούς μετακίνησης σε κάθε μέσο (Κτέλ, Τρένο, Πλοίο, Αεροπλάνο) που να προσφέρεται ειδικά σε ένστολους εθελοντές πυροσβέστες για την μετάβαση τους προς τις πυρκαγιές.

Αυτοί που μπορούν να μην είναι θεατές και διαθέτουν από προσωπικού τα έξοδα μετακινήσεων και αγοράς αντικειμένων του ατομικού τους εξοπλισμού ας τους δοθεί η ευκαιρία της δωρεάν μετακίνησης μέχρι να καλυφθούν (αν καλυφθούν κάποια μέρα) τα δεκάδες κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Δέουσα η ανάγκη όταν αντικρίζουν όλοι οι πολίτες να καίγονται δασικές εκτάσεις, δρυμοί της χώρας καθώς και σπίτια. Ας δοθεί η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματικότερη λύση στο θέμα των πυρκαγιών με άμεσες ενέργειες και αλλαγή πολιτικής εφόσον οι καταστάσεις το επιτάσσουν να υπάρχει μία κυβερνητική συνδρομή στο θέμα αυτό αλλά και το θέμα του εξοπλισμού των εθελοντών πυροσβεστών που κάποιοι ίσως δεν έχουν λάβει ακόμα τον νομοθετημένα χορηγούμενα μέσα, και τον οποίο πληρώνουν εξ ολοκλήρου από προσωπικά έξοδα για να μπορούν να συνδράμουν όπως έχει ξανά γραφεί σε αστικά συμβάντα.

Χρ.Ρ στο adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Την ύψιστη διάκριση της Πόλεως των Αθηνών απένειμε στον πρωθυπουργό της Ρωσίας ο Κ. Μπακογιάννης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 3 / 2021 , 0:42 από news_room Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, απένειμε σήμερα στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας. Η παρασημοφόρηση έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο […]

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 3 / 2024 , 5:20 από news_room Συνέντευξη παραχώρησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Γεώργιος στην Εφημερίδα «Καθημερινή». Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «το θαύμα υπάρχει στην Εκκλησία, όπως υπάρχουν και τα λείψανα των αγίων που μυροβλίζουν και εικόνες που θαυματουργούν». «Δεν θα πρέπει να στήσουμε δικαστήρια πριν από τις έρευνες. […]