24 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο επί εννέα χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο επί εννέα χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας 3

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 5 / 2023 , 15:10 από news_room

Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα της περιόδου του Πεντηκοσταρίου, το πρωί της Κυριακής των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πανιερώτατος χειροτόνησε στο δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, τον διάκονό του, π. Επιφάνιο Παπαντωνίου.

Έλαβαν επίσης μέρος οι ιερείς του ναού και κληρικοί άλλων Μητροπόλεων.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε με συντομια στα πνευματικά νοήματα της σημερινής εορτής. Απευθυνόμενος προς τον διάκονο Επιφάνιο του υπέμνησε τις κλίσεις του Θεού προς τους κληρικούς, είτε αυτοί είναι Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι ή Διάκονοι οι οποίοι καλούνται να διακονήσουν το λαό του Θεού και το ύψος του ιερατικού υπουργήματος.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος πρεσβύτερος ανέφερε αρχικά πως η αιφνιδιαστική ερώτηση του Μητροπολίτη Βασιλείου σε ανύποπτο χρόνο το καλοκαίρι του 2022 εάν επιθυμούσε να χειροτονηθεί, δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στη ψυχή του, αναλογιζόμενος ακόμη περισσότερο το ύψος του ιερατικού υπουργήματος.

Ο ποιμένας συνέχισε είναι διάδοχος του Χριστού και των Αγίων Αποστόλων. Φορέας και αγωγός εκείνης της χάριτος, την οποία οι Απόστολοι είδαν την ημέρα της Πεντηκοστής (Πρ. 2:1-4). Ιερεύς (Εβρ. 4:16) ως καθαγιασθείς υπό της θείας χάριτος και άλλους δια ταύτης καθαγιάζων. Μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Δόθηκε σε αυτόν το δικαίωμα υπό της θείας δυνάμεως να ανοίγει και να κλείη τον ουρανόν (Ιω. 20:22-23). Η εξουσία αυτή συνέχισε δίδεται υπό του Θεού «ἵνα καθαίρῃ τό γήϊνον καί ἀνάγῃ αὐτό εἰς τό οὐράνιον».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο διάκονος Επιφάνιος αναφέρθηκε στις υψηλές ιδέες για τη διακονία του ποιμένος τις οποίες σημειώνει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος «Ἔτυχες ἀξίας ὑψηλοῦ βαθμοῦ καί ἔλαβες ἐκκλησιαστικήν έξουσίαν; μή ὑψηλοφρονεί΄ οὐχί σύ ἔτυχες τῆς τιμῆς ταύτης, αλλ’ ο Θεός σέ περιέβαλε διά ταύτης. Μη γίνεις αγνώμων προς τας δωρεάς του Κυρίου.

Εξέφρασε επίσης λόγους ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης προς την οικογένειά του, στον ιερό κλήρο της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και όσους παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία για να συμπροσευχηθούν για την πνευματική του στερέωση.

Απευθυνόμενος στον Πανιερώτατο του οποίου χρημάτισε διάκονος για εννέα σχεδόν έτη, ευχαρίστησε για τις πολλές φανερές και αφανείς ευεργεσίες του προς αυτόν. Είμαι σίγουρος πρόσθεσε ότι, «όπως μου συμπαρασταθήκατε και με συμβουλεύατε έως τώρα, θα συνεχίσετε να πράττετε το ίδιο στη δύσκολη αρχή της πνευματικής μου πορείας ως πρεσβυτέρου». Η Εκκλησία της Κύπρου συνέχισε, έχει ένα κατά πάντα άξιο μέλος της Ιεραρχίας της, ένα άνθρωπο με συμπεπυκνωμένη σοφία, βαθιά θεολογική κατάρτιση και πανορθόδοξη εμβέλεια, αφού για την επόμενη οκταετία κατέχει τη θέση του Προέδρου των Ορθοδόξων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησίων.

Στην Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία παρέστησαν οι κ.κ. Δήμαρχοι Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, ο βουλευτής Αμμοχώστου Γεώργιος Κάρουλλας, ο πρώην Υπουργός Τάκης Πελεκάνος ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Γεώργιος Οικονόμου κ.α.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος προχείρησε τον νέο πρεσβύτερο σε Αρχιμανδρίτη.

Εμείς ευχόμαστε στον π. Επιφάνιο, καλή και ευδόκιμο διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου και στην τοπική μας Εκκλησία. Άξιος!

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο επί εννέα χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας
Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο επί εννέα χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας 1 Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο επί εννέα χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας 1

Σχετικά Άρθρα

Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 1 / 2023 , 3:18 από news_room Ισραηλινοί φρουροί ασφαλείας σκότωσαν χθές Κυριακή Παλαιστίνιο κοντά σε ισραηλινό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ήταν οπλισμένος. Ο 18χρονος Κάραμ Άλι Άχμαντ Σάλμαν σκοτώθηκε από “τις ισραηλινές δυνάμεις […]

Οι πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σερβίας επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης Παιδιών στο Ελίν Πελίν

Οι πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σερβίας επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης Παιδιών στο Ελίν Πελίν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 12 / 2021 , 23:45 από news_room Βουλγαρία| Στις 16 Δεκεμβρίου, η Εξοχότητά της κα Hero Mustafa, Πρέσβης των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, και η Εξοχότητά της κ. Zeljko Jovic, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Σόφια, επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης και Ένταξης Παιδιών «St. […]

Pin It on Pinterest