24 °C Athens, GR
31/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις Συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Η Μητρόπολις Άρτης ετίμησε τους Αγίους της Μητροπολίτης Άρτης σε Μαθητές: “Επιμέλεια και εμπιστοσύνη στον Χριστό για εγγυημένη επιτυχία” Προσκυνηματική εξόρμηση της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης στην Κύπρο Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μανταμάδο: Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών

Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 5 / 2023 , 14:23 από news_room

Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε το διήμερο, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου 2023, η ετήσια λαμπρά πανήγυρη, με αφορμή την επέτειο των εγκαινίων του ιερού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών στο Μανταμάδο της Λέσβου.

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος μετέβη στο ιερό Προσκύνημα Μανταμάδου, προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές ακολουθίες, που τελέσθηκαν και εφέτος πανδήμως, προς τιμήν του Παμμ. Ταξιάρχου Μιχαήλ.

Συγκεκριμένως, το Σάββατο 29 Απριλίου, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και του οικείου Ποιμενάρχου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου.

Σήμερα, Κυριακή των «Μυροφόρων», 30 Απριλίου, τελέσθηκε, στο ως είρηται ιερό προσκύνημα, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο εκήρυξε εμπνευσμένως ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος προσέφερε στο πυκνότατο εκκλησίασμα σκέψεις δυνατές, ωφέλιμες και πνευματικώς επιστηρικτικές, αναφερόμενος στην μαρτυρία της αγάπης και στο ‘’ξέσπασμα’’ της πίστεως, όπως αυτό εκφράσθηκε, για μία ακόμη φορά, με την εντυπωσιακή και συγκινητική, αθρόα συμμετοχή των πιστών στην ιερά πανήγυρη του Ταξιάρχου Μιχαήλ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο κάθε άνθρωπος με την δύναμη της αγάπης, που θεμελιώνεται στην πίστη στον αναστάντα Χριστό, μπορεί να ξεπερνά όλες τις δυσκολίες. Η χριστιανική αγάπη είναι η θυσιαστική, εφευρετική, διακριτική, δοτική, αρχοντική, ανιδιοτελής, ταπεινή κίνηση της ανθρωπίνης καρδιάς, που φλέγεται πρωτίστως από θείο έρωτα.
Χωρίς το πρόσημο της πίστεως στον Χριστό, η αγάπη εύκολα μεταπίπτει σε έναν άτονο αλτρουισμό, χωρίς ουσιαστικό βάθος, σ’ ένα πολυπράγμονα ακτιβισμό, που δεν χαρίζει πραγματικό νόημα και πληρότητα στην ψυχή μας. Χωρίς αγάπη δεν μπορούμε να δούμε το πρόσωπο του Θεού, διότι «ο Θεός αγάπη εστί».

Σε αυτήν την αλήθεια στηρίζεται η βεβαιότητα της Εκκλησίας μας, που νοείται και ενεργεί μέσα στον κόσμο ως κοινωνία πίστεως, αγάπης και θεώσεως, για την δύναμη των μεσιτευτικών προσευχών πρωτίστως της Κυρίας Θεοτόκου, του θαυματουργού Ταξιάρχου Μιχαήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων ασωμάτων, των αγίων της Εκκλησίας μας, αλλά και του ενός υπέρ του άλλου, ως μέλη της Εκκλησίας του Χριστού. Στηριζόμεθα, εμπνεόμεθα, χαριτωνόμεθα, παρακαλούμεθα από την αλληλοπεριχώρηση πίστεως, προσευχής και αγάπης, που βιώνουμε μέσα στην Εκκλησία μας, όπου «συν πάσι τοις αγίοις» ζούμε το μυστήριο της θεοκοινωνίας, της εν Χριστώ και δια του Χριστού σωτηρίας μας. Με την δύναμη της πίστεώς μας στον Θεό, με εμπιστοσύνη στην φιλόστοργη πρόνοιά Του και την κραταιά προστασία του Μεγάλου Ταξιάρχου Μιχαήλ, συνετοί, σύμψυχοι, ξεπεράσαμε και αυτήν την δοκιμασία της σκληράς πανδημίας.

Η ημέρα μας καλεί όλους σήμερα, να βιώσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας ως Άνοιξη ζωής, ως πνευματική επανάσταση και αντίσταση σε ότι ασχημίζει και αποϊεροποιεί τον άνθρωπο, ως τεκμήριον της αγάπης μας προς τον συνάνθρωπο και ως έκφραση της μαρτυρίας μας μέσα στον κόσμο. Η πίστη μας είναι ζωή που νικά τον θάνατο.

Έτσι πορευθήκαμε πάντοτε κάτω από την σκέπη του Θεού, ορθοδόξως και κοινοτικώς ζήσαμε και μεγαλουργήσαμε. Αυτή η πατρίδα πορεύεται, ζει, αναγεννάται, χάρις στο θαύμα. Χρόνια πολλά, ευλογημένα, αναστάσιμα, φωτισμένα με την χάρη του Κυρίου μας και την κραταιά προστασία του μεγάλου Ταξιάρχου Μιχαήλ!»

Προ της απολύσεως της θ. Λειτουργίας, τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος του Αρχαγγέλου, πέριξ του ιερού προσκυνήματος, παρουσία χιλιάδων ευλαβών πιστών, των Αρχών του τόπου, της Στρατιωτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των Σωμάτων ασφαλείας.

Ακολούθως, εψάλη ιερό τρισάγιο επί του τάφου του εκ Μανταμάδου καταγομένου, αοιδίμου Μητροπολίτου Σερρών κυρού Πορφυρίου (1824-1829) και ευλογήθηκαν τα εκ σφαγίων καθιερωμένα εδέσματα.

Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ομάδα βουλευτών καλεί τον Μπάιντεν να μην επιτρέψει τη πώληση F-16 στην Τουρκία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 10 / 2021 , 15:42 από news_room «Ο πρόεδρος (Μπάιντεν) πρέπει να ενεργήσει προς το εθνικό συμφέρον μας για χάρη της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και των συμμάχων μας στην περιοχή». Με αυτήν την παρότρυνση, η ομογενής Ρεπουμπλικανή βουλευτής από τη Νέα Υόρκη Νικόλ Μαλλιωτάκης ηγήθηκε […]

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Επίτιμο μέλος της «Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων» θα ανακηρυχθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 1 / 2022 , 23:54 από news_room Αθήνα | Επίτιμο μέλος της  «Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων» & της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μ.Μ.Ε » θα ανακηρυχθεί η Α.Θ.Μ. Ο πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας & πάσης Αφρική κ.κ. Θεόδωρος τον προσεχή Μάρτιο σε ειδική τελετή-εκδήλωση στην οποία […]

Pin It on Pinterest