Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023»

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 5 / 2023 , 9:48 από news_room

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Η Ημερίδα αποσκοπούσε στην ενημέρωση για το εν λόγω θέμα και στην ανάπτυξη μίας δυναμικής πλατφόρμας, για την αναζήτηση και τη συζήτηση συναφών δεδομένων, προκλήσεων και προοπτικών.

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρ Έλενα Χατζηκακού, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κύριος Γιάννης Παναγιώτου, και η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου.

Στην Ημερίδα, ο Ευρωβουλευτής και Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023, κύριος Λουκάς Φουρλάς, παρουσίασε την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Έτους και επεσήμανε τη σημαντικότητα της ανάληψής του από την Κύπρο. Τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι η σημερινή Ημερίδα αποτελεί την πρώτη στο είδος της, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023.

Ακολούθησε παρουσίαση από τον δρα Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «Δεξιότητες και εκπαίδευση στο σύγχρονο συγκείμενο».
Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Δεξιότητες και Εργασία: Προκλήσεις και προοπτικές στην Κύπρο». Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κύριος Γιάννης Μουρουζίδης, Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και Γενικός Διευθυντής της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ο Δρ Παναγιώτης Ζαφείρης, Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων και Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, η κυρία Μαρία Νικολάου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Παραγωγικότητας και ο κύριος Θεόδωρος Λουκαΐδης, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο κύριος Μάριος Παπαηλία, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά.
Ακολούθησε εστιασμένη τοποθέτηση από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δρα Νεόφυτο Παπαδόπουλο, με θέμα «Εκπαίδευση και Δεξιότητες στην Κύπρο: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Δεξιότητες στην Κύπρο για τον 21ο αιώνα: Νεολαία, Περιβάλλον, Φύλο και Νέες Τεχνολογίες». Στη συζήτηση συμμετείχαν η Δρ Μαρία Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, η κυρία Τζόζη Χριστοδούλου, Επίτροπος της Ισότητας των Φύλων, ο Δρ Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο κύριος Κλεάνθης Κουτσόφτας, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Την τελευταία συζήτηση συντόνισε ο κύριος Ανδρέας Κεττής, Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν περισσότεροι/ες από 320 εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων, στελέχη της εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί, νέοι/ες, φορείς και οργανισμοί, με έμπρακτο ενδιαφέρον ή και σχετική δραστηριοποίηση, εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και την πραγματοποίηση της Ημερίδας, αξιολογώντας με υψηλό βαθμό την ποιότητά της.

Η Ημερίδα κατέδειξε την ανάγκη προώθησης συντονισμένων και συστηματικών ενεργειών και δράσεων, όλων των εμπλεκομένων φορέων, που ασχολούνται με την τυπική, τη μη τυπική και την άτυπη εκπαίδευση, αναφορικά με την ανάπτυξη και την καλλιέργεια όλων των μορφών δεξιοτήτων.

 

Σχετικά Άρθρα

Μόρφου Νεόφυτος Χριστέ μου, αξίωσέ με να σε αγαπήσω Το ένα τάλανο

Μόρφου Νεόφυτος: «Χριστέ μου, αξίωσέ με να σε αγαπήσω»…Το ένα τάλαντο…

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 16:56 από news_room Μόρφου Νεόφυτος: «Χριστέ μου, αξίωσέ με να σε αγαπήσω»…Το ένα τάλαντο… Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴν ἀρχιερατικὴ  θεία Λειτουργία τὴν Κυριακὴ ΙΣΤ΄ Ματθαίου (Τῶν ταλάντων), ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίας Παρασκευῆς  τῆς κοινότητος  Λειβαδιῶν (Πιτσιλιᾶς) τῆς μητροπολιτικῆς […]

Η Ενορία του Αγίου Ανδρέα South Bend υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 10 / 2021 , 15:30 από news_room Η Ενορία του Αγίου Ανδρέα South Bend υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Adologala.gr Ο π. Ιωάννης Τσικάλας και μέλη της κοινότητας του Ναού του Αγίου Ανδρέα στο South Bend, υποδέχθηκαν τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής […]

Pin It on Pinterest