33 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

O Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σάμπα στο Νιού Τζέρσεϋ των ΗΠΑ

O Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σάμπα στο Νιού Τζέρσεϋ των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 4 / 2023 , 23:50 από news_room

Την Τετάρτη 19 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμπα, νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Χριστιανικής Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής στην έδρα στο Englewood  NJ.

Οι δύο ιεράρχες μοιράστηκαν πασχαλικούς χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια αυτής της χαρούμενης περιόδου της φωτεινής εβδομάδας. Ευγνώμονες για αυτή την πρώτη συνάντηση, οι δύο ιεράρχες συζήτησαν επίσης διάφορα ποιμαντικά και πνευματικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις προκλήσεις του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία και την Tükyie μετά τους τραγικούς σεισμούς νωρίτερα φέτος. Τονίστηκε ο μοναδικός ρόλος της Συνέλευσης των Κανωνικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, ως μάρτυρας της Ορθόδοξης ενότητας. Μετά την κοινοποίηση ενός κοινού γεύματος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Σάμπα μια επιτυχημένη αρχή στη νέα του διακονία στη Βόρεια Αμερική.

Παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής της Αντιόχειας ο Γ. Επίσκοπος Ιωάννης, Β. Σεβ. Αρχιμανδρίτης Jeremy David, Πρωτοσύγγελος· V. Σεβ. Αρχιερέας Thomas Zain, Γενικός Εφημέριος του καθεδρικού ναού Αγίου Νικολάου, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη και Σεβ. Paul Matar.

Στην αντιπροσωπεία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου συμπεριελήφθησαν ο Β. Σεβ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, Πρωτοσύγκελος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής ο  Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Δρόσος, Ανώτερος Σύμβουλος·,  ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος ο Πρωτοπρεσβυτέρος Νικόλας Καζαριάν, Διευθυντής Διο-Ορθόδοξων, Οικουμενικών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση ΠτΔ με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 1 / 2021 , 7:57 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα αρμοδιότητάς του και ειδικότερα για τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της δικαιοσύνης και τις ανεξάρτητες αρχές.

Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στην Μητρόπολη Πειραιώς

Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 3 / 2023 , 9:26 από news_room Γεμάτη από Εθνική υπερηφάνεια, παλμό, ζωντάνια και ενθουσιασμό ήταν Εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την επερχόμενη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου: του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας του 1821. Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Αθανάσιος […]