23 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 4 / 2023 , 17:05 από news_room

Στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», βρέθηκε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (11 Απριλίου 2023) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος, συνεχίζοντας τις ποιμαντικές του επισκέψεις με την ευκαιρία της επερχόμενης μεγάλης εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου μας, τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

«Εδώ πραγματώνεται όλο το ανθρώπινο δράμα, αλλά ταυτόχρονα, μέσα από την δική σας συμπαράσταση, αγάπη και στοργή, γίνεται πιο μεγάλη η δύναμη για την υπομονή αυτής της δοκιμασίας», είπε αρχικά στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου. Επισημαίνοντας πως όλοι οι παράγοντες του χώρου της ιατρικής «είναι συνκυρηναίοι στο σταυρό του μαρτυρίου τον οποίο φέρουμε μέσα στον κόσμο της φθοράς που βρισκόμαστε», τόνισε πως «σας αξίζουν η ευγνωμοσύνη μας , η προσευχή μας, η βαθιά εκτίμηση στο έργο και την προσφορά σας».

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως «στο χώρο αυτό γίνεται ένα τεράστιο πνευματικό και ιατρικό έργο», σημειώνοντας παράλληλα πως «είναι τιμή για την πόλη του Πειραιά και για την ευρύτερη περιοχή η λειτουργία του ογκολογικού μας νοσοκομείου».

«Σήμερα στην Εκκλησία μας θα ψαλεί το τροπάριο της Κασσιανής το οποίο είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη αστοχία, στην ανθρώπινη αποτυχία, αλλά ταυτόχρονα και στην ανθρώπινη επιστροφή και στην ανθρώπινη μεταμέλεια», είπε σε άλλο σημείο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει πτώση που να μην την καλύπτει η άπειρη αγάπη του Θεού». Θα ακούσουμε αυτό το τροπάριο, πρόσθεσε, για να καταλάβουμε ότι «τέλος η απελπισία, τέλος ο προβληματισμός. Υπάρχει πάντα η κραταιά και παφλάζουσα αγάπη χωρίς όρια».

«Η Θεολογία και η Ιατρική είναι σε διάλογο πάντοτε» και «επειδή έχουν κοινό στόχο την διακονία του ανθρώπου, συναντιόνται σε πολλά επίπεδα», ανέφερε στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «η ανθρώπινη επιστήμη, με το πείραμα και την παρατήρηση, καταδεικνύει την απερινόητη σοφία και μένει μπροστά σε αυτή, γεμάτη με θαυμασμό».

«Εάν δεν υπάρχει κοινωνία των προσώπων, δεν μπορεί να υπάρξει έργο θετικό», είπε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαριστώντας παράλληλα τους παρισταμένους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος στον Διοικητή του ΓΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ» Χαράλαμπο Τουμπέκη, στον αναπληρωτή Διοικητή Σαράντο Ευσταθόπουλο, αλλά και στους Ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς «οι οποίοι με μεγάλη επάρκεια διακονούν αυτόν τον χώρο», όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η ενότητα, η κοινωνία των προσώπων, η αγάπη, η αλληλοπεριχώρηση και ο αλληλοσεβασμός είναι τα βασικά και ουσιώδη του ανθρωπίνου βίου».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ

Σχετικά Άρθρα

Δύο ποιήματα της οσίας Γερόντισσας Γαλακτίας της Κρήτης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 20:24 από news_room Τά δημοσιευθέντα ποιήματα ἀντέγραψαν προσκυνητές τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου ἀπό χειρόγραφα τῆς Γερόντισσας μέ ἄδεια τοῦ π. Ἀντωνίου Φραγκάκη. Ἧταν μία ἀπό τίς πολλές ἀλησμόνητες ἐπισκέψεις τους στή μεγάλη Γερόντισσα Γαλακτία. Τί εἶναι ὁ Θεός (2012) Θεέ μου, Πατέρα […]

Πατριάρχης Σερβίας από την Νέα Υόρκη Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας

Πατριάρχης Σερβίας από τη Νέα Υόρκη: «Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 1 / 2023 , 8:25 από news_room Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις 27 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σάββα, του πρώτου Σέρβου Αρχιεπισκόπου –  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Σερβική Λέσχη στη Νέα Υόρκη. Με την προσευχητική συμμετοχή των πιστών, ο Σεβασμιώτατος […]

Pin It on Pinterest