Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πεντηκοστή με τα μέλη της διεθνούς θεολογικής επιτροπής διαλόγου στην Αλεξάνδρεια Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες «Η μάνα μας η Ορθόδοξος Εκκλησία» Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στην «πόλη των εκκλησιών» ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Απόψεις: Έκλεισαν τα καφενεία για τους μεσήλικες και χάθηκαν οι προεκλογικές συζητήσεις – Freddo Espresso και στα 90! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο Υπουργός Ιθαγένειας του Οντάριο Michael Ford στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο

Ο Υπουργός Ιθαγένειας του Οντάριο Michael Ford στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 4 / 2023 , 12:36 από news_room

Την Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, ο Εντιμ. Υπουργός Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού του Οντάριο κ. Michael D. Ford επισκέφθηκε την έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά στο Τορόντο και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο. Παρόντες ήσαν επίσης ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και ο Άρχων κ. Ευάγγελος Σωτηρόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμά τον Υπουργό Ford και τον ξενάγησε στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται ο Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, καθώς και στον σχεδόν ολοκληρωμένο χώρο του υπό κατασκευή Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς. Ενώ βρισκόταν στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, οι φοιτητές της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και της Παναγίας της Τοροντόεσσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξενάγησε τον υπουργό και στον τέταρτο όροφο, πριν καθήσουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ι. Αρχιεπισκοπής για συζήτηση. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την Εκκλησία στον Καναδά και στο Οντάριο, την ελληνική διασπορά στην επαρχία και την πιθανή μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε δώρο στον Υπουργό Ford μία κατά παραγγελία εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ από την Ι.Μονή Πατροκοσμά στο Bolton, Οντάριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην υπηρεσία του λαού. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον Υπουργό Ford να διαβιβάσει θερμές και ειλικρινείς ευχές στον καλό του φίλο, τον Πρωθυπουργό του Οντάριο, Εντιμ. Doug Ford.

Ο Υπουργός Ιθαγένειας του Οντάριο Michael Ford στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο

Σχετικά Άρθρα

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Πανάγιο Τάφο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 3 / 2021 , 6:15 από news_room Τήν Παρασκευήν, 13ην / 26ην Φεβρουαρίου 2021, εἰς ὥραν λίαν ὀρθρινήν 1:00 π.μ. εἰς θείαν Λειτουργίαν εἰς τόν Πανάγιο Τάφον, ἐχειροτονήθη εἰς Πρεσβύτερον ὁ ἡγούμενος τοῦ προσκυνήματος τοῦ ἁγίου Γεωργίου ἐν Λύδδῃ διάκονος Μάρκελλος, προσελθών ἐκ τῆς Μονῆς Ἁγίου Ἀντωνίου Ἀριζόνας, […]

Επίσκεψη Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ στο Επισκοπείο Μάνης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 1:37 από news_room Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 επεσκέφθη τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο τον Γ’ ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, μετά της συνοδείας του, εκ έξι κληρικών, επ’ ευκαιρία της τελέσεως, εις ιδιαιτέρα του πατρίδα, χωρίον Νύφι Μάνης, της […]

Pin It on Pinterest