Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα Πεντηκοστή με τα μέλη της διεθνούς θεολογικής επιτροπής διαλόγου στην Αλεξάνδρεια Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες «Η μάνα μας η Ορθόδοξος Εκκλησία» Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στην «πόλη των εκκλησιών» ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Απόψεις: Έκλεισαν τα καφενεία για τους μεσήλικες και χάθηκαν οι προεκλογικές συζητήσεις – Freddo Espresso και στα 90! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 4 / 2023 , 13:52 από news_room

Ουάσιγκτον, DC – Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος και η ελληνοαμερικανική κοινότητα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, μια τιμητική παράδοση που τιμάται από το 1987. Στις δηλώσεις του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη δέσμευσή του στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον Ελληνισμό και για την υποστήριξή του σε μια «βασισμένη σε κανόνες, διεθνή τάξη».

«Είστε πολύ περισσότερο από τον αγαπημένο μας φίλο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. «Έχετε δείξει τον εαυτό σας ως αληθινό υπερασπιστή της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα εκ μέρους των Ουκρανών αδελφών και αδελφών μας, που αγωνίζονται για την ίδια τους τη ζωή ενάντια στην απάνθρωπη και παράλογη επιθετικότητα. Σταθήκατε με την Ουκρανία σε κάθε βήμα αυτής της μακράς και δύσκολης διαδρομής, και γι’ αυτό είμαστε πολύ ευγνώμονες».

Διαβάστε επίσης: 

«Επίσης, ως τέκνα της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, της οποίας ο απαράμιλλος ηγέτης, Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σας υπολογίζει, κύριε Πρόεδρε, ως αληθινό φίλο – έχουμε λόγους για ακόμη μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστούμε και τους δύο για την σθεναρή υποστήριξή σας στην αμιγώς πνευματική αποστολή του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, μια αποστολή αγάπης, ειρήνης και ελπίδας που χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ. Κύριε Πρόεδρε, είστε ο ηγέτης αυτού του μεγάλου Έθνους και ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, όπου βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της φάλαγγας για την ελευθερία. Και είμαστε εδώ για να σας πούμε σήμερα, ότι δεν είστε μόνοι».

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν, στις δικές του παρατηρήσεις, αντανακλούσε τις κοινές ελληνικές και αμερικανικές αξίες, ιδιαίτερα το πώς κάθε έθνος ενέπνευσε το δημοκρατικό εγχείρημα του άλλου, τόσο το 1776 όσο και το 1821.

«Ως σύμμαχοι και εταίροι και φίλοι, έχουμε αποδείξει ξανά ότι δεν είμαστε απλώς κληρονόμοι της δημοκρατίας, είμαστε οι πρωταθλητές της. Είμαστε οι πρωταθλητές του. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο θάρρος και τον χαρακτήρα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ξέρετε, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, είχα την τύχη να δω αυτό το θάρρος και τον χαρακτήρα από κοντά», σημείωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

«Το βλέπω στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία ανέκαθεν υπερασπιζόταν την κοινωνική δικαιοσύνη και τα πολιτικά δικαιώματα. Το έχω δει τους ηγέτες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που πάντα ηγούνται με καρδιά και ελπίδα. Κανένα πιο επακόλουθο, κατά την άποψή μου – κανένα πιο συνεπές από τον Paul Sarbanes, όπως είπα νωρίτερα. Ήταν ένας τύπος που με εκπαίδευσε. Και πάνω από όλα, το έχω δει στον χαρακτήρα και το θάρρος εκατομμυρίων Ελλήνων μεταναστών που πάντα εμπλουτίζουν αυτό που σημαίνει να είσαι Αμερικανός. Όπως είπα προηγουμένως, η χώρα μας οφείλει ένα χρέος… στους ιδρυτές της ελληνικής δημοκρατίας και στον πρώτο που μας δίδαξε, «Εμείς οι άνθρωποι», να κρατάμε την εξουσία, να διαμορφώνουμε τη μοίρα μας».

Ακολούθησε μουσική παράσταση από τη Rita Wilson.  Καλεσμένοι ήταν η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης της Κύπρου στις ΗΠΑ κ. Μάριος Λυσιώτης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Γιώργος Τσούνης, ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στο Βέλγιο κ. Τομ Κορολόγος Ελληνοαμερικανοί και φιλέλληνες μέλη του Κογκρέσου, Μέλη του Εθνικού Φιλόπτωχου., Μέλη Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου· Ηγεσία από την AHEPA και τις Κόρες της Πηνελόπης. και ιεράρχες, κληρικούς και ενορίτες.

Πριν από τον απογευματινό εορτασμό, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ο αξιότιμος Rufus Gifford, Αρχηγός Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέθεσε επίσης δείπνο στο ιστορικό Blair House προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου και για τον εορτασμό των 202 χρόνων της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Λευκό Οίκο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Σχετικά Άρθρα

Έρανος για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές θα διεξαχθεί σε όλους τους Ι. Ναούς της Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 17:20 από news_room Έρανος για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές θα διεξαχθεί σε όλους τους Ι. Ναούς της Κύπρου τη Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 Μὲ τὴν ἔγκριση τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου θὰ διεξαχθεῖ ἔρανος τὴν προσεχῆ Κυριακή, […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ εξελέγη νέος Μητροπολίτης Πισιδίας - Adologala.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ εξελέγη νέος Μητροπολίτης Πισιδίας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 7 / 2022 , 19:19 από news_room Συνήλθε την 21η και σήμερα 22α του μηνός Ιουλίου 2022 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπου μεταξύ άλλων εξέλεξε τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ σε Μητροπολίτη Πισιδίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας ο κ. […]

Pin It on Pinterest