35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ

Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 4 / 2023 , 21:14 από news_room

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στην φερώνυμη ουκρανική Ενορία-Κοινότητα στο προάστιο Banksia του Σύδνεϋ. Των εορταστικών εκδηλώσεων προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 1 Απριλίου, το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Ε’ Κυριακής των Νηστειών, 2 Απριλίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, από την πόλη του Σύδνεϋ, συμπεριλαμβανομένου του Ιερατικώς Προϊσταμένου της εορτάζουσας Ενορίας, π. Σάββα Πιζάνια, και του συνεφεμέριού του, π. Edward Waters.

Καλωσορίζοντας εγκάρδια τον Επίσκοπο Μιλητουπόλεως, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος π. Σάββας εξέφρασε καταρχάς τη μεγάλη χαρά των μελών της Ουκρανικής Ενορίας – Κοινότητας στο Banksia, για το γεγονός ότι αξιώθηκαν να εορτάσουν για πρώτη φορά υπό τη σκέπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τη μνήμη του προστάτη Αγίου τους. Επιπλέον, αναφέρθηκε μετά πολλής ευγνωμοσύνης στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, για τη διαρκή πατρική μέριμνα και υποστήριξή τους.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος, κατά το κήρυγμά του, περιέγραψε λεπτομερώς στον βίο του Αγίου Σάββα του Νέου, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στη θερμή πίστη Του η οποία τον καθιστά παράδειγμα προς μίμηση για τους σύγχρονους Χριστιανούς. «Ο Άγιος Σάββας μάς διδάσκει να έχουμε πιο θερμή πίστη και να αγωνιζόμαστε να ξεπεράσουμε το θέλημά μας», υπογράμμισε, «ώστε να απολαύσουμε την πλήρη υποταγή στον Θεό». «Τότε μόνο χαίρεται ο άνθρωπος», συμπλήρωσε, «όταν πράττει πια όχι το δικό του, αλλά το θέλημα του Θεού. Διότι αποκτά επίγνωση ότι τον ευλογεί, τον στηρίζει, τον αγιάζει και τον σώζει ο Θεός».

Εξάλλου, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως προέτρεψε τους πιστούς να διαβάζουν τακτικά την Αγία Γραφή, που αποτελεί τον λόγο του Θεού, όπως και τους βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας. «Κάθε μέρα να παίρνετε πνευματική τροφή από τον λόγο του Θεού», τόνισε, «διότι ο λόγος του Θεού μορφώνει, μεταμορφώνει και αγιάζει τον άνθρωπο». «Το ίδιο γίνεται και με την ανάγνωση των βίων των Αγίων», προσέθεσε, «διότι παίρνουμε παραδείγματα και αποκτούμε έναυσμα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να αγωνιστούμε ακόμα καλύτερα».

Ειδικότερα, μιλώντας στο εκκλησίασμα στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, το οποίο επίσης τίμησε η Εκκλησία μας την Ε’ Κυριακή των Νηστειών. Η Οσία συνιστά παράδειγμα μετανοίας, όπως επισήμανε, διότι ενώ διήγαγε άσωτο βίο, κατόπιν μετανόησε, αγάπησε τον Χριστό και ακολούθησε αυστηρή ασκητική ζωή στην έρημο. Παρότρυνε λοιπόν τους πιστούς να πάρουν κουράγιο από τους δύο τιμώμενους Αγίους και να προσπαθήσουν να ζήσουν τη μετάνοια, με πολλή αγάπη προς τον Χριστό, προς την Εκκλησία του και προς τον συνάνθρωπο.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως διαβίβασε σε όλους την αγάπη του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, καθώς και τις εγκάρδιες ευχές του για καλό υπόλοιπό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και για ευλογημένο Πάσχα.

Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ

Σχετικά Άρθρα

Τρείς Επισκόπους ανύψωσε σε Μητροπολίτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 1 / 2023 , 19:43 από news_room Ξεκίνησαν σήμερα 10 Ιανουαρίου 2023 οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατά την σημερινή συνεδρία η Ιερά Σύνοδος κατόπιν αιτήματος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ανύψωσε σε εν ενεργεία Μητροπολίτες τους μέχρι πρότινος επισκόπους, Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομον, Ελαίας […]

Ά. Μέρκελ: «Θέμα ημερών» η εκταμίευση της βοήθειας για τους πληγέντες

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 7 / 2021 , 5:40 από news_room «Θέμα ημερών» είναι η εκταμίευση της έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς τους πληγέντες από τη θεομηνία στη δυτική Γερμανία, δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ από τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή. Από το Μπαντ Μούνστεράιφελ που επλήγη ιδιαίτερα από […]