24 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ

Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 4 / 2023 , 21:14 από news_room

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στην φερώνυμη ουκρανική Ενορία-Κοινότητα στο προάστιο Banksia του Σύδνεϋ. Των εορταστικών εκδηλώσεων προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 1 Απριλίου, το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Ε’ Κυριακής των Νηστειών, 2 Απριλίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, από την πόλη του Σύδνεϋ, συμπεριλαμβανομένου του Ιερατικώς Προϊσταμένου της εορτάζουσας Ενορίας, π. Σάββα Πιζάνια, και του συνεφεμέριού του, π. Edward Waters.

Καλωσορίζοντας εγκάρδια τον Επίσκοπο Μιλητουπόλεως, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος π. Σάββας εξέφρασε καταρχάς τη μεγάλη χαρά των μελών της Ουκρανικής Ενορίας – Κοινότητας στο Banksia, για το γεγονός ότι αξιώθηκαν να εορτάσουν για πρώτη φορά υπό τη σκέπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τη μνήμη του προστάτη Αγίου τους. Επιπλέον, αναφέρθηκε μετά πολλής ευγνωμοσύνης στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, για τη διαρκή πατρική μέριμνα και υποστήριξή τους.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος, κατά το κήρυγμά του, περιέγραψε λεπτομερώς στον βίο του Αγίου Σάββα του Νέου, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στη θερμή πίστη Του η οποία τον καθιστά παράδειγμα προς μίμηση για τους σύγχρονους Χριστιανούς. «Ο Άγιος Σάββας μάς διδάσκει να έχουμε πιο θερμή πίστη και να αγωνιζόμαστε να ξεπεράσουμε το θέλημά μας», υπογράμμισε, «ώστε να απολαύσουμε την πλήρη υποταγή στον Θεό». «Τότε μόνο χαίρεται ο άνθρωπος», συμπλήρωσε, «όταν πράττει πια όχι το δικό του, αλλά το θέλημα του Θεού. Διότι αποκτά επίγνωση ότι τον ευλογεί, τον στηρίζει, τον αγιάζει και τον σώζει ο Θεός».

Εξάλλου, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως προέτρεψε τους πιστούς να διαβάζουν τακτικά την Αγία Γραφή, που αποτελεί τον λόγο του Θεού, όπως και τους βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας. «Κάθε μέρα να παίρνετε πνευματική τροφή από τον λόγο του Θεού», τόνισε, «διότι ο λόγος του Θεού μορφώνει, μεταμορφώνει και αγιάζει τον άνθρωπο». «Το ίδιο γίνεται και με την ανάγνωση των βίων των Αγίων», προσέθεσε, «διότι παίρνουμε παραδείγματα και αποκτούμε έναυσμα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να αγωνιστούμε ακόμα καλύτερα».

Ειδικότερα, μιλώντας στο εκκλησίασμα στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, το οποίο επίσης τίμησε η Εκκλησία μας την Ε’ Κυριακή των Νηστειών. Η Οσία συνιστά παράδειγμα μετανοίας, όπως επισήμανε, διότι ενώ διήγαγε άσωτο βίο, κατόπιν μετανόησε, αγάπησε τον Χριστό και ακολούθησε αυστηρή ασκητική ζωή στην έρημο. Παρότρυνε λοιπόν τους πιστούς να πάρουν κουράγιο από τους δύο τιμώμενους Αγίους και να προσπαθήσουν να ζήσουν τη μετάνοια, με πολλή αγάπη προς τον Χριστό, προς την Εκκλησία του και προς τον συνάνθρωπο.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως διαβίβασε σε όλους την αγάπη του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, καθώς και τις εγκάρδιες ευχές του για καλό υπόλοιπό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και για ευλογημένο Πάσχα.

Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ Η Πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ

Σχετικά Άρθρα

Αλβανία : Αιματηρό προεκλογικό επεισόδιο στο Ελμπασάν – 1 νεκρός

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 20:42 από news_room Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τρία, μεταξύ των οποίων και μία αστυνομικός, τραυματίστηκαν σε αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Ελμπασάν της Αλβανίας, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συνδέεται με την όξυνση στο πολίτικο κλίμα ενόψει των […]

Συνοδικό γράμμα απέστειλε η Εκκλησία της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 9 / 2021 , 19:40 από news_room Συνοδικό Γράμμα απέστειλε ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, με αφορμή το γεγονός του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου […]

Pin It on Pinterest